Bursa Ulaşım Öneri Ve Fikirler

Heykel'e metrodan ziyade Şehreküstü - Heykel arası ring tramvayı veya füniküler (tarihi bölgeden dolayı yapımı riskli) yapılsa nasıl olurdu?
Otobüs hatlarını kısaltamazsın o şekilde bursarayın riskli olduğunu düşünmüyorum caddeler gayet geniş zamanında demirtaş istasyonunu elleriyle kazıp yaptılar hertürlü teknik mevcut yeterki yapmak iste.

Bursa'da da Burulaş acaba mikrobüs sisteminde küçülmeye gidebilmek için otobüs alan/alacak yüklenicilere ek destekler verse, aynı destekler minibüs alanlara verilmese sizce nasıl olurdu?

Bursa'da da Burulaş acaba mikrobüs sisteminde küçülmeye gidebilmek için otobüs alan/alacak yüklenicilere ek destekler verse, aynı destekler minibüs alanlara verilmese sizce nasıl olurdu?
İyi olur tabiki ama burulaşın kendine destek verecek gücü dahi yok batık bir şirket olarak devam ediyor.Büyükşehir belediyesi gerekli desteği kesse bugün batar o derece

Mudanya minibüslerinin değerlendirilmesi açısından 1M türevi olacak şekilde

1M2 = Emek Metro - Bademli - Aydınpınar - Mudanya BUDO

1M3 = Emek Metro - Bademli - Mudanya Devlet Hastanesi - Göynüklü - Altıntaş - Güzelyalı - Mudanya BUDO

hatları oluşturulup Mudanya minibüsçüleri tarafından işletilse sizce nasıl olur?

Mudanya minibüslerinin değerlendirilmesi açısından 1M türevi olacak şekilde

1M2 = Emek Metro - Bademli - Aydınpınar - Mudanya BUDO

1M3 = Emek Metro - Bademli - Mudanya Devlet Hastanesi - Göynüklü - Altıntaş - Güzelyalı - Mudanya BUDO

hatları oluşturulup Mudanya minibüsçüleri tarafından işletilse sizce nasıl olur?
Jest yerine kendi araçları ile olabilir eğer Jest yoksa orada.

Jest yerine kendi araçları ile olabilir eğer Jest yoksa orada.

Fahrettin Beşli dönüşümlerde ve ÖHO alımlarında burunsuz araç (Jest/Centro) şartını kaldırmıştı. Kürşat Çapar geri getirirse Görükle ve Ertuğrulgazi'deki türden araçları önümüzdeki dönüşümlerde görmek imkansız.

Önerdiğim hatların ise iyi bir alternatif olacağı aşikar. Dönüşüm olursa Mudanya durağı, olmazsa Burulaş bu hatları işletebilir. Batı ÖHO Bademli ve Aydınpınar'a gittiği için bu hatları ister mi bilmiyorum.

Fahrettin Beşli dönüşümlerde ve ÖHO alımlarında burunsuz araç (Jest/Centro) şartını kaldırmıştı. Kürşat Çapar geri getirirse Görükle ve Ertuğrulgazi'deki türden araçları önümüzdeki dönüşümlerde görmek imkansız.

Önerdiğim hatların ise iyi bir alternatif olacağı aşikar. Dönüşüm olursa Mudanya durağı, olmazsa Burulaş bu hatları işletebilir. Batı ÖHO Bademli ve Aydınpınar'a gittiği için bu hatları ister mi bilmiyorum.
En azından bu dediğiniz hatlara Novociti Life veya Atak gelse bile buradaki yolcu yoğunluğuna göre iyileştirirlir.
Umarız bu arada Kürşat Çapar da bu karardan vazgeçmez Jest vs. alımı olmaz.
Mesela İnegöl de Centro yoğun hatta veya yoğun saatte yetersiz geliyor ama Sultan LF girmiyor ama bu durum Burulaş ve ÖHO da tam tersi yoğun hatlarda veya saatlerinde kendi araçları ÖHO nun veya Burulaş ın girebiliyordu.

4 yıl önce henüz İstanbul'da yaşarken şu öneride bulunmuştum; Tirilye - Bursa seferlerinin Tirilye - Güzelyalı İDO olacak şekilde kısalması gerekiyor diye. Gerekçesi şuydu; Tirilye'den ne kadar dolu kalkarsa kalksın BUDO iskelesinden sonra 5-6 kişi kalıyor en fazla ve 1-2 kişi de İDO'ya en yakın üst geçitte iniyor. Bu aracın daha ileriye gitmesine gerek yok. Boş gittiği kısmın maliyetini de diğer yolculardan çıkarıyor. Güzelyalı İDO - Tirilye arasında daha makul seçenekle çalışabilir. Gönül ister ki; Bursa kart entegrasyonu da olsun.

4 yıl önce henüz İstanbul'da yaşarken şu öneride bulunmuştum; Tirilye - Bursa seferlerinin Tirilye - Güzelyalı İDO olacak şekilde kısalması gerekiyor diye. Gerekçesi şuydu; Tirilye'den ne kadar dolu kalkarsa kalksın BUDO iskelesinden sonra 5-6 kişi kalıyor en fazla ve 1-2 kişi de İDO'ya en yakın üst geçitte iniyor. Bu aracın daha ileriye gitmesine gerek yok. Boş gittiği kısmın maliyetini de diğer yolculardan çıkarıyor. Güzelyalı İDO - Tirilye arasında daha makul seçenekle çalışabilir. Gönül ister ki; Bursa kart entegrasyonu da olsun.

Metrobüs (hızlı otobüs adına ne derseniz) yapıldığında BUDO İskelesi otobüs aktarma merkezine dönüştürülecekti. O zaman Tirilye, Eşkel, Mesudiye gibi hatlar da muhakkak kısalırdı.

Mudanya M plakalı minibüsler dönüşüme girince sözleşmeli çalışan Tirilye vb. minibüsleri ile anlaşılıp hatların Mudanya minibüslerine geçmesini de bekliyorum ayrıca.

Geri