Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

48 ve 48A'nın kapatıldığı günümüzde bence B41 de kalıcılık arz etmiyor.
Hazır kalıcılık arz etmeyen hatların konusu açılmışken; o listeye sadece hafta içi pik saatlerde çalışan B36 ve 43D yi de ekleyelim bence. Özellikle Bademli'ye hali hazırda B36C-B36M-B36U hatları tüm gün çalışıyorken B36 o hatların "depar seferi" konumuna düşmüş durumda. 43D ise sadece Belediye personelleri için çalışıyor desek yeridir. 17 Ocak 2020'de 93 yerine binmek zorunda kaldığım hattın güncel durumu bundan ibaret.

Her neyse senin şu B41 Hürriyet güzergah önerinle ilgili bir şey söyleyecektim onu unutmadan söyleyeyim.

Herkes kendi yaşadığı ya da düzenli gidip geldiği bölgenin ulaşımıyla ilgili taraflılığa sahip. Toplu taşıma sistemlerine dair bir bilgisi ya da bilinci olmayan bu konuda daha büyük taraflılığa sahipken bizler nispeten ortaya yakın insanlarız.

Bugün her yerden her yere talep çıkar. Önemli olan bu talebin sürekliliği, homojenliği ve düzenli olması. Böyle durumda zaten hat açılabiliyor ya da güzergah değişikliği yapılabiliyor. Bir de işin yolcu ve işletici boyutu var ki bunlardaki hatalardan kaynaklı kağıt üstünde potansiyeli yüksek duran güzergahların sahada başarısız sonuç vermesi işten değil. 17T en güncel örneği.

B41 ile birkaç kez Timurtaşpaşa - Geçit (Özhan Market arkası) yolculuk yapma imkanım oldu. Timurtaşpaşa'dan Mudanya'ya gideceğim zaman Metro - 1M yerine otobüsle gidebilmek için B41 tercih etmiştim. Benim birkaç kez binmemle hattın düzenli kullanıcısı olmak arasında uçurum var ama bu hattı hep ben "Batının 22 türevlileri" benzetmesine tabi tutuyorum. 48 ve 48A'nın kapatıldığı günümüzde bence B41 de kalıcılık arz etmiyor.
Mesela benim doğu ve güneydeki hatlarla ilgili çok yorum yapmamam da buna benzer.Birkaç kez yapmıştım ama istisna sayın ona benzer bu da

Hazır kalıcılık arz etmeyen hatların konusu açılmışken; o listeye sadece hafta içi pik saatlerde çalışan B36 ve 43D yi de ekleyelim bence. Özellikle Bademli'ye hali hazırda B36C-B36M-B36U hatları tüm gün çalışıyorken B36 o hatların "depar seferi" konumuna düşmüş durumda. 43D ise sadece Belediye personelleri için çalışıyor desek yeridir. 17 Ocak 2020'de 93 yerine binmek zorunda kaldığım hattın güncel durumu bundan ibaret.

B36M bence o bölgenin ana hattı oldu bile. Mürsel Köyü üstelik Bademli'ye çok yakın.

43D zaten belediye personelleri için çalışıyor daha önce tartışılmıştı.

Hatta hatırlarsan bir ara @Bursarayci 43A'ya kafayı takmış Veyselkarani'den metroya, Fatih Mahallesi'nden metroya hat talep etmişti.

kendisi şimdi de B41'in Mudanya Yolu'ndan geçmesine kafayı taktı. İlle de Hürriyet'e sokacak o hattı..

B41 Hürriyet'ten geçsin diye bekleyen @Bursarayci 'ya Özel Halk Otobüsleri'nden B41'i kapatma kararı şoku :D

Cümleyi öyle yazdığıma bakmayın henüz hatla ilgili böyle bir düşünce ya da karar yok ama olmayacağının garantisi de yok. Şu an merkeze epey uzak sayılabilecek Geçit için üç ana ihtiyacı karşılayacak hat var.

1. Besleme (B10)
2. Terminal (97F)
3. Merkez (B41)

Merkeze uzak hatların aktarma sistemine teşvik, akaryakıt maliyeti, hatlarda çalışan sınırlı sayıdaki araçların başka hatlarda değerlendirilmesi gibi birçok amaçla kapatıldığını ve kısaltıldığını gördük. B29'un kısaltıldığı, 48A'nın kapatıldığı sistemde B41'in gözünün yaşına bakılmaz.

İyisi mi, bu hattın Hürriyet'ten geçmesini isteyip Mudanya Yolu'ndan geçmesinden şikayet edeceğine hattın hala çalıştığına şükret.

B41 Hürriyet'ten geçsin diye bekleyen @Bursarayci 'ya Özel Halk Otobüsleri'nden B41'i kapatma kararı şoku :D

Cümleyi öyle yazdığıma bakmayın henüz hatla ilgili böyle bir düşünce ya da karar yok ama olmayacağının garantisi de yok. Şu an merkeze epey uzak sayılabilecek Geçit için üç ana ihtiyacı karşılayacak hat var.

1. Besleme (B10)
2. Terminal (97F)
3. Merkez (B41)

Merkeze uzak hatların aktarma sistemine teşvik, akaryakıt maliyeti, hatlarda çalışan sınırlı sayıdaki araçların başka hatlarda değerlendirilmesi gibi birçok amaçla kapatıldığını ve kısaltıldığını gördük. B29'un kısaltıldığı, 48A'nın kapatıldığı sistemde B41'in gözünün yaşına bakılmaz.

İyisi mi, bu hattın Hürriyet'ten geçmesini isteyip Mudanya Yolu'ndan geçmesinden şikayet edeceğine hattın hala çalıştığına şükret.
Düzgün besleme hattı yokki hem bu hat timurtaşpaşa hattı heykel hattı olsaydı o zaman ihtimal verirdim ama bilemem Ben 43a şöyle geçsin böyle geçsin derken sizde alay ediyordunuz sıra ona da gelir yakında ama şimdilik değil Mesela hat şöyle olsaydı Geçit-Akpınar-Bağlarbaşı-Hürriyet-Sırameşeler-Merinos-Altıparmak-Heykel-Şehreküstü olsaydı çoktan kapanmıştı

Düzgün besleme hattı yokki
Senin elinde en azından düzgün olmasa bile 4 tane besleme hat var (B10, B10K, B12, B13). Benim elimde 1 tane besleme hat yok hepsi uzun hat. En yakınımda B8 var onun için de Nilüfer İstasyonu'na yürüyeceğime metroya binerim daha iyi.

Ben 43a şöyle geçsin böyle geçsin derken sizde alay ediyordunuz sıra ona da gelir yakında ama şimdilik değil
43A senin sırf metroya paralel gittiği için kapatılmasını veya kısaltılmasını istediğin hatlardan biri. Hattın yolcu verileri ve talebi umrunda değil senin.

Mesela hat şöyle olsaydı Geçit-Akpınar-Bağlarbaşı-Hürriyet-Sırameşeler-Merinos-Altıparmak-Heykel-Şehreküstü olsaydı çoktan kapanmıştı
Sırameşeler-Merinos-Altıparmak-Heykel güzergahını takip eden 9D, 14F ve 8L gibi hatların yıllardır çalışmasını açıkla desek cevabın şu olur: "Eskiden metro yoktu ama şuan var o yüzden bu hatları alıp Çekirge-Altıparmak-Heykel'e verelim".

Sırameşeler-Merinos-Altıparmak-Heykel güzergahını takip eden 9D, 14F ve 8L gibi hatların yıllardır çalışmasını açıkla desek cevabın şu olur: "Eskiden metro yoktu ama şuan var o yüzden bu hatları alıp Çekirge-Altıparmak-Heykel'e verelim".

Ben de mesela 9D düzenli yolcusu olsam Timurtaşpaşa, Heykel, Şehreküstü noktalarından birinden binip Karaman, İhsaniye veya Ataevler'de inecek olsam bu hattın çabucak beni gideceğim yere götürmesini isterim. Çekirge'de vakit kaybetmesini istemem. Ki zaten Çekirge için B42A alternatifi var bu bölgeye yönelik.

Hatlarda her zaman geçtiği her yerden yolcu toplama amaçlanmaz, özellikle uzun hatlarda merkez - hizmet bölgesi (9D için Karaman, İhsaniye ve Ataevler oluyor) arası direkt ulaşım amaçlanır. Tabii bu ekspres hatlarla karıştırılmasın.

Bu hat direkt gitmesi uygun olduğu için Çekirge'den geçmeyecek. Aktarma sevdalımız metroya paralel gitmesini istemediği için Merinos - Sırameşeler diye de gitmeyecek. O zaman bu hatta çalışan otobüsler eski stadın orada kanatlanıp havadan mı gitsin?

Ben de mesela 9D düzenli yolcusu olsam Timurtaşpaşa, Heykel, Şehreküstü noktalarından birinden binip Karaman, İhsaniye veya Ataevler'de inecek olsam bu hattın çabucak beni gideceğim yere götürmesini isterim. Çekirge'de vakit kaybetmesini istemem. Ki zaten Çekirge için B42A alternatifi var bu bölgeye yönelik.

Hatlarda her zaman geçtiği her yerden yolcu toplama amaçlanmaz, özellikle uzun hatlarda merkez - hizmet bölgesi (9D için Karaman, İhsaniye ve Ataevler oluyor) arası direkt ulaşım amaçlanır. Tabii bu ekspres hatlarla karıştırılmasın.

Bu hat direkt gitmesi uygun olduğu için Çekirge'den geçmeyecek. Aktarma sevdalımız metroya paralel gitmesini istemediği için Merinos - Sırameşeler diye de gitmeyecek. O zaman bu hatta çalışan otobüsler eski stadın orada kanatlanıp havadan mı gitsin?
Ondan demedim ben
B41B/C timurtaşpaşa yerine bu güzergahtan gitseydi metroya paralel diye iptal etme oranları çok yüksektir diye söyledim yoksa ben öyle bir şey demedim

Senin elinde en azından düzgün olmasa bile 4 tane besleme hat var (B10, B10K, B12, B13). Benim elimde 1 tane besleme hat yok hepsi uzun hat. En yakınımda B8 var onun için de Nilüfer İstasyonu'na yürüyeceğime metroya binerim daha iyi.

43A senin sırf metroya paralel gittiği için kapatılmasını veya kısaltılmasını istediğin hatlardan biri. Hattın yolcu verileri ve talebi umrunda değil senin.

Bunlardan sadece B10'u kullanabiliyorum diğerleri yakınımdan dahi geçmiyor

Geri