Ekim ayı UKOME kararıyla açılması onaylanan B1B hattı Burulaş web sitesine saatleri girilmemiş şekilde işlenmiştir.
B1, 2018 yılında açılan ve açıldığı günden bu yana Yaztur tarafından, güzergahı otobüsler için uygun olmadığından Karsan Jest'lerle işletilen, günümüzde ise oldukça yoğun olup Karsan Jest'lerin yetmediği bir hat.
B1B açılışı ve B1 ile aralarındaki ufak güzergah farkı yüksek ihtimalle B1'i otobüs girebilecek bir şekilde işletip yoğun yolcu talebine karşılık verme amacı taşıyor. Şu anki koşullarda B1B yüklenicisinin de Yaztur olacağını düşünüyorum ancak dönüşüm vs. olursa...
Yeni hattımız B1B'nin kodu neden B1A değil mesela? Hat kodu verileceği zaman harf ve sayılarda atlama yapılmayıp en baştan sonra şeklinde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çirişhane minibüsleri dönüşüme girerken B2B (Çukurca - Kent Meydanı) hattı hizmete hiç girmeden açılmış ve kapatılmış bir hat olduğu için hatlar B2A, B2C, B2D, B2K diye gidiyor. B2K'nin K'sini Küplüpınar anlamında koyduklarını farz ediyorum.
6FD, 9PA, 1GY, 2BT, 21CK... Bunlar ne ya?