Bursa'da Reklamlı Burulaş, ÖHO, Minibüs ve Raylı Sistem Araçları

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
1,459
IMG_3869-2.webp

Bursa'da Burulaş, Özel Halk Otobüsleri, Minibüsçüler, Burtram ve Bursaray bünyesindeki toplu taşıma araçlarına alınan giydirme reklamlar ve raylı sistem araçlarının içerisinde bulunan ve reklam yayını yapan Modyo TV adlı monitör hakkında bu başlıkta konuşabiliriz.

Dış cephe giydirme reklamlar ne yazık ki araçların karoserlerine ciddi zararlar veriyor.

41631_49743.webp

Bu nedenle yan cephelerde bu şekilde pano yardımıyla reklam alınsa daha sağlıklı ve estetik olur diye düşünüyorum.

Bu nedenle yan cephelerde bu şekilde pano yardımıyla reklam alınsa daha sağlıklı ve estetik olur diye düşünüyorum.
Arka cama giydirme olur, yolcular için sıkıntı değil ama yan taraflara giydirme yapılmasını bende sevmiyorum. Dışarıdan reklam bir bütün olarak görünüyor ama içeriden dışarısını görmek sıkıntı yaratıyor. Dediğin gibi otobüsün yan taraflarına pano koymak çok daha mantıklı

Arka cama giydirme olur, yolcular için sıkıntı değil ama yan taraflara giydirme yapılmasını bende sevmiyorum. Dışarıdan reklam bir bütün olarak görünüyor ama içeriden dışarısını görmek sıkıntı yaratıyor. Dediğin gibi otobüsün yan taraflarına pano koymak çok daha mantıklı
Pano olayı yada boyaya zarar vermeyen yapıştırma tarzı uygulanabilir camlara yapıştırma berbat bişey içeriden dışarıyı göremiyorsun ipekböcekleri şuan maalesef o konuda çok sıkıntılı.

Doğu grubu Özel Halk Otobüsleri 2019 yılında araç içindeki monitörlere Modyo TV tarzında reklam almıştı sonra bıraktılar. Gördüğüm en uygun reklam yöntemiydi. Bu da düşünülebilir. Hatta Burulaş araçlarındaki monitörlerde yer alan yolcu bilgilendirme sistemindeki video alanına doğrudan reklam alınabilir.

Şahsen o monitörlerde reklam yerine otobüs güzergahını görmek ve durak takip etmek bir yolcu için daha yerinde bir iş olarak görüyorum

Elbette dediğin daha doğru.

Screenshot_20251031_151343_YouTube.webp

Net bir fotoğraf bulamadım, bir videodan ekran görüntüsü aldım. Araç içi yolcu bilgilendirme sistemi böyle. Boş alana reklam alınabilir bence. Ayrıca reklamlı veya reklamsız bu ekranların Jest dahil tüm Burulaş ve özel halk otobüsü araçlarında bulunması artık şart. Yolcu bilgilendirme sistemi otobüslere göre üretilip Jest aküsü 12 volt olduğu için uyumsuz olursa da başka bir çözüm bulunmalı ama yolcu bilgilendirme sistemi olmalı.

Ekran işi bursaray harici bursada olmaz öholar ve minibüslerde bırakın ekran koymayı kırık koltuğu değiştirmiyorlar geçenlerde otordum adam kumaş bağlamış koltuğa bir öhoda komedi gibi ekranlar koysalar bile bozuluyor zaten en güzeli dış kısama camları kapamayacak şekilde reklam almak bence.

Ekran işi bursaray harici bursada olmaz öholar ve minibüslerde bırakın ekran koymayı kırık koltuğu değiştirmiyorlar geçenlerde otordum adam kumaş bağlamış koltuğa bir öhoda komedi gibi ekranlar koysalar bile bozuluyor zaten en güzeli dış kısama camları kapamayacak şekilde reklam almak bence.
Burulaş denetim yapmayınca böyle oluyor işte. Verdikleri sübvansiyon kadar denetim yapsalar bu görüntüler olmaz

Burulaş denetim yapmayınca böyle oluyor işte. Verdikleri sübvansiyon kadar denetim yapsalar bu görüntüler olmaz

Efe abinin bahsettiği araç çok çok yüksek ihtimalle batı öho. Saçma bir şekilde diğer yüklenicilere verilmeyen taviz bu oluşuma veriliyor. Peki ama neden? Onlarla aynı statüde olan Ertuğrulgazi, Çirişhane vb. minibüslerine bu kadar taviz yok. Geçen yaz batı öho zerre klima açmadı aynı dönem daha yeni faaliyete geçmiş Ertuğrulgazi minibüsleri G7 ve G8 hatlarında (henüz 25 devri yapılmamıştı) sinek avlarken dahi klima açmaktan imtina etmedi. Neden...

Efe abinin bahsettiği araç çok çok yüksek ihtimalle batı öho. Saçma bir şekilde diğer yüklenicilere verilmeyen taviz bu oluşuma veriliyor. Peki ama neden? Onlarla aynı statüde olan Ertuğrulgazi, Çirişhane vb. minibüslerine bu kadar taviz yok. Geçen yaz batı öho zerre klima açmadı aynı dönem daha yeni faaliyete geçmiş Ertuğrulgazi minibüsleri G7 ve G8 hatlarında (henüz 25 devri yapılmamıştı) sinek avlarken dahi klima açmaktan imtina etmedi. Neden...
Cevabı az çok biliyoruz hepimiz. Onun için diyorum ya Bursa'ya yumruğunu vuran despot bir belediye başkanı lazım.

Cevabı az çok biliyoruz hepimiz. Onun için diyorum ya Bursa'ya yumruğunu vuran despot bir belediye başkanı lazım.

Bu yüzdendir ki Görükle ve Çalı duraklarının dönüşümünün tamamlanıp batı özel halk otobüsleri ile doğrudan rekabet etmesini istiyorum.

Dediğin gibi bir belediye başkanı gelmedi ama bir umut önümüzdeki yıl Özel Halk Otobüsleri'ne bu zihniyetten çok uzak bir başkan gelebilir. Bir umut...

Yumruğu vursanda adamların elinde devletin verdiği ve hiç bir belediye başkanın bişey yapamayacağı plakaları var anında 600 minibüse dönüp nakit işletime geçerler o yüzden hikmet şahin döneminden beri kimse bişey diyemiyor bu işi çözecek tek yol ücretsiz binişleri kaldırmak başka çaresi yok.Ücretsiz binişleri yüzünden sübvansiyon denen saçmalık çıktı recep altepe döneminde halk otobüsleri aktarma yada ücretsiz binişler bizi etkilemesin atıyorum ortalama 25 tl ye taşıyalım ama herkesten o parayı alalım diyorlar ücretsiz binişleride belediye kendi cebinden karşılıyor hiçte azımsancak sayılar değil bunlar maalesef.

Yumruğu vursanda adamların elinde devletin verdiği ve hiç bir belediye başkanın bişey yapamayacağı plakaları var anında 600 minibüse dönüp nakit işletime geçerler o yüzden hikmet şahin döneminden beri kimse bişey diyemiyor bu işi çözecek tek yol ücretsiz binişleri kaldırmak başka çaresi yok.

Tek yol bahsettiğim K plaka dönüşümü. Belediye uğraşacağına kargo şirketleri uğraşsın. Toplu taşımada bunlar nakite dönse bile veya dönmese de Burulaş bu araçların güzergahına paralel hat koymayacak, koskoca belediyeyi de Bursa halkını da kendilerine gebe bırakacak.

Belediye başkanının bir şey yapamayacağı plakaların aynısı Görükle, Çirişhane, Ertuğrulgazi, Gürsu, Kestel ve diğer dönüşüme girmek isteyen minibüs duraklarındaki araçlarda da var. Bence buradaki mevzu plaka değil, plakaları işletenlerin düşünce yapısı.

Bu yüzdendir ki Görükle ve Çalı duraklarının dönüşümünün tamamlanıp batı özel halk otobüsleri ile doğrudan rekabet etmesini istiyorum.
Görükle durağı dönüşüme girmeden önce Görükle-Şehir Hastanesi hattı istedi izin vermediler. B34U hattının az iş yapmasından korktular muhtemelen

Yumruğu vursanda adamların elinde devletin verdiği ve hiç bir belediye başkanın bişey yapamayacağı plakaları var anında 600 minibüse dönüp nakit işletime geçerler
Evet plakaları var ama büyükşehirlerde güzergah izni Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bakanlığa değil. Burada Büyükşehir güzergah izni vermese nasıl çalışacaksın?

Şunuda belirteyim doğu 600 minibüsüde bunlar gibi bir bölümü kartlı sisteme geçsede onlarda zamanla bu sisteme kafa kaldıracak zamanında yapılan eylemleri falan biliyoruz yol kapatma falan bu ekonomide burulaşın ve belediyenin kimseyi bedava taşımaması lazım buna bayramlarda dahil.

Görükle durağı dönüşüme girmeden önce Görükle-Şehir Hastanesi hattı istedi izin vermediler. B34U hattının az iş yapmasından korktular muhtemelen

Mudanya da mevcut haliyle Şehir Hastanesi hattı işletmek istiyor. 2U sebebiyle onaylanmayacağını düşünüyorum. B34U'dan ziyade Burulaş / BBB Şehir Hastanesi'ne nakit sistem çalışan araç sokmak istemiyor olabilir.

Evet plakaları var ama büyükşehirlerde güzergah izni Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bakanlığa değil. Burada Büyükşehir güzergah izni vermese nasıl çalışacaksın?
Yolları kaparlar belediyeye saldırırlar daha neler çıkar devlette eminim onları haklı görecektir.O yüzden biran önce bedava ve indirimli binişler kaldırılmalı sadece öğrenci ve engelli binişleri indirimli olmalı Bursakart sistemini işlete bilmek için sübvansiyon olacaksada en azından gelir kalemleri daha fazla arttırılmalı herkes ekmek yiyecek adamlarda para kazanmalı tabi belediyede kendini ona göre ayarlamalı burulaşa ve ukomeye çok iş düşüyor.

Elbette dediğin daha doğru.

Ekli dosyayı görüntüle 23231

Net bir fotoğraf bulamadım, bir videodan ekran görüntüsü aldım. Araç içi yolcu bilgilendirme sistemi böyle. Boş alana reklam alınabilir bence. Ayrıca reklamlı veya reklamsız bu ekranların Jest dahil tüm Burulaş ve özel halk otobüsü araçlarında bulunması artık şart. Yolcu bilgilendirme sistemi otobüslere göre üretilip Jest aküsü 12 volt olduğu için uyumsuz olursa da başka bir çözüm bulunmalı ama yolcu bilgilendirme sistemi olmalı.
Ne reklamı ya ?? Oraya harita koyacaksın durak bilgilendirmesi koyacaksın metro değil bu. Kocaeli Ulaşımpark araçlarındaki tabelalara balabilirsin gayet kullanışlı ve güzel

Ne reklamı ya ?? Oraya harita koyacaksın durak bilgilendirmesi koyacaksın metro değil bu. Kocaeli Ulaşımpark araçlarındaki tabelalara balabilirsin gayet kullanışlı ve güzel

H1'de çalışan aracın önünde kocaman DEMİRTAŞ yazmasına rağmen durakta dururken el edip "Abi Demirtaş mı?" diyen adam haritada gördüklerini anlar mı?

1SY.webp

Bir süre önce araç içi yolcu bilgilendirme sistemi için amatör bir tasarım yapmıştım. Çok becerikli değilimdir bu işlerde. Buradaki video alanı yazan kısımda gayet reklam oynatabilirsiniz. Ortalama 19 - 24 inç bir monitörde aracın bulunduğu durak ile birlikte gerisindeki ve önündeki iki durağın adlarına yer verdikten sonra video oynatmaya ciddi yer kalır. İstanbul'da vs. o video alanında belediyenin tanıtımları oynatılıyordu diye biliyorum @sezgin_ist abi bilgilendirirse sevinirim. Gerçi bizde de bazen o boş alanda belediye tanıtımları oynatılıyor. Orası gayet de reklam için değerlendirilebilir.

@Emirhan Sevdalı İETT araçlarındaki ekranların bilgilendirme sisteminin fotoğrafı. Sol kısımda gelecek duraklar yazıyor. Video kısmında belediye tanıtımları yapılmakta durağa yaklaşırken videoda gelecek durağın ismi yazılıp sesli anons yapılmakta.

1761930918119.webp

Geri