Uraloğlu kürsüden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e seslenirken Görükle Metrosu’nu gündeme getirdi:
“Önceki Büyükşehir yönetimiyle anlaşmamıza göre projeyi Büyükşehir Belediyesi yapacaktı, ama bitmedi. Bitirirlerse sözümüzü yerine getirir hattı yaparız.”
Aklımıza ilk şu geldi:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Ocak 2023’te Görükle Metrosu temelini projesi olmadan mı attı?
Eğer öyleyse…
Bozbey’in “hayal proje” demesine Bakan’ın tepkisi yersiz olmuyor mu?
İşin ilginci…
Büyükşehir Belediyesi de projeyi yapması gerektiğini cumartesi Bakan’ın açıklamasından öğrendi.
Proje bakanlıktaysa bakanın sözüne göre hemen inşaat ihalesine çıkılmalı biz yapmaktan kaçmayacağız dedi 2025 yılı bütçesinde bu hatta para ayrılması gerekiyor artık.İşin aslını Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli açıkladı:
“Sayın Bakan açıklamayı yaptığında oradaydım. Hemen Büyükşehir Ulaşım Dairesi’yle görüştüm. Projenin Bakanlığa gönderildiğini, orada beklediğini öğrendim.”
Uludağ Üniversitesi Görükle Uzatması (Hafif Raylı Sistem)
“Bursa Üniversite-Görükle Uzatma Hattı işinin Bakanlığımıza devri 17.10.2023 tarih ve 32342 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile uygun görülmüştür. 5,5 km hat uzunluğu ve 3 istasyondan oluşan hattın ihaleye yönelik çalışmaları devam etmektedir.”
olay.com.tr