Bursaray - Organize Sanayi İstasyonu Makası

Son bir haftadır ordan geçiyorum ve tren makastan geçerken max hızı 20 oluyor geçenlerdede bursaray yetkilileri gelmişti
Değişim yapıpacaktır hattın eskiyen traversleri var makas bölümlerinde onlar çıkartılıp yenileri takılıyordur.

Hepsi ahşap travers olsaydı elektrik ve sinyalizasyon altyapısını da iptal edip Nijerya Abuja'daki gibi dizel vagon işletip zamanda epey geriye gidebilirdik 😂
ona da gerek yok bangladeşteki gibi trene tutunup giderdik tepesine çıkardık zaten araba egzozu yetmiyomuş gibi bi de trenin dizel kokusunu almak zorunda kalırdık

Tamam tamam 🤣

Makaslarda ahşap travers olması iyidir geçiş esnasında sönümleme gibi avantajı var. Belirli periyotlarla yenileniyor onda sorun yok zaten. Ama @Bursarayci arkadaş makaslar beton traversi unut derim.
zaten bende onu düşündüm sonra akıl ettim yani balattaki makastan geçtikçe o altındaki beton parça çatlamaya, hatta bakımsızlıktan kırılmaya bile başlayabilir

Konuyla alakalı değil ama Gökdere viyadüğünden de geçerken yavaş geçmeye başlamışlar onu farkettim ve diğer treni bekliyor gelen tren de öyle geçiyor.

Geri