Bursarayci
WT Kullanıcı
Son bir haftadır ordan geçiyorum ve tren makastan geçerken max hızı 20 oluyor geçenlerdede bursaray yetkilileri gelmişti
Değişim yapıpacaktır hattın eskiyen traversleri var makas bölümlerinde onlar çıkartılıp yenileri takılıyordur.Son bir haftadır ordan geçiyorum ve tren makastan geçerken max hızı 20 oluyor geçenlerdede bursaray yetkilileri gelmişti
Olabilir eski tahta traverslerin tamamen kalkıp yerine beton travers gerekirDeğişim yapıpacaktır hattın eskiyen traversleri var makas bölümlerinde onlar çıkartılıp yenileri takılıyordur.
Olabilir eski tahta traverslerin tamamen kalkıp yerine beton travers gerekir
Düz tip beto. Travers konulabilirMakaslar için ahşap travers daha uygun yalnız. O yüzden beton travers konulmaz oraya![]()
Peki bir sorum var neden hamitlerden organizeye giderken koprü aldünda travers var eskiden hemzemin geçitmiydi orasıDüz tip beto. Travers konulabilir
Düz tip beto. Travers konulabilir
Tcdd hatlarında beton travers görmüstüm ama tahta travers daha kolay takılabilen ve makasların açısına uyabilen özelliktedirAlanının uzmanları makaslar için ahşap traversi tavsiye ediyor ve kullandırıyor.
Siz neye dayanarak beton travers öneriyorsunuz?
Bursarayda sanırım hepsi tahta travers beton yok sadece yeniliyorlar çok problem değilTcdd hatlarında beton travers görmüstüm ama tahta travers daha kolay takılabilen ve makasların açısına uyabilen özelliktedir
İyide değiştiriyolarsa neden yavaş gidiyolar önce söküp sonramı takıyolar yani travers eksikse yavaş gidiyorlardırBursarayda sanırım hepsi tahta travers beton yok sadece yeniliyorlar çok prpblem değil
Bursarayda sanırım hepsi tahta travers beton yok sadece yeniliyorlar çok problem değil
Olum makaslardan bahsediyorum hepsi kalas hattın geneli beton tabiki onuda biliyoruz yaniAbi hiç mi raylara bakmadın?
Bursarayda makaslar ahşap geri kalan beton travers.
Olum makaslardan bahsediyorum hepsi kalas hattın geneli beton tabiki onuda biliyoruz yani![]()
hepsi tahta olsaydı ölme eşşeğim ölmeOlum makaslardan bahsediyorum hepsi kalas hattın geneli beton tabiki onuda biliyoruz yani![]()
hepsi tahta olsaydı ölme eşşeğim ölme
@Efe16 dizeli beğenmezHepsi ahşap travers olsaydı elektrik ve sinyalizasyon altyapısını da iptal edip Nijerya Abuja'daki gibi dizel vagon işletip zamanda epey geriye gidebilirdik![]()
ona da gerek yok bangladeşteki gibi trene tutunup giderdik tepesine çıkardık zaten araba egzozu yetmiyomuş gibi bi de trenin dizel kokusunu almak zorunda kalırdıkHepsi ahşap travers olsaydı elektrik ve sinyalizasyon altyapısını da iptal edip Nijerya Abuja'daki gibi dizel vagon işletip zamanda epey geriye gidebilirdik![]()
hayatımda ilk defa dizel metro görüyorum dizel banliyö gördüm zaten ingilterede fln kullanılıyor ama dizel metroyu hiç görmemiştimHepsi ahşap travers olsaydı elektrik ve sinyalizasyon altyapısını da iptal edip Nijerya Abuja'daki gibi dizel vagon işletip zamanda epey geriye gidebilirdik![]()
zaten bende onu düşündüm sonra akıl ettim yani balattaki makastan geçtikçe o altındaki beton parça çatlamaya, hatta bakımsızlıktan kırılmaya bile başlayabilirTamam tamam
Makaslarda ahşap travers olması iyidir geçiş esnasında sönümleme gibi avantajı var. Belirli periyotlarla yenileniyor onda sorun yok zaten. Ama @Bursarayci arkadaş makaslar beton traversi unut derim.