Bursaray'a Alınacak Yeni Vagonlar Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açıklanan vagon sayısına ekstra olarak 2.el b80 düşünülebilir bence
Aynen buna katılıyorum 68 adet vagona ihtiyacımız var 30 adet sıfır alınacak inşallah Almanyada bogestrada bizim sisteme uyumlu dolu vagon vardır diye tahmin ediyorum bi 30 adet 2.el b 80 al çalıştır kıvamında olur.Alttakini al koy hatta teste falan gerek yok.

1767465424591.webp

Biraz inceledim bogestra 25 adet b80d yi modernize ediyormuş hayaller suya düştü şimdiden B80 neo model olmuş eski araçlar. :D

Biraz inceledim bogestra 25 adet b80d yi modernize ediyormuş hayaller suya düştü şimdiden B80 neo model olmuş eski araçlar. :D

Öngörü başka bir şey ya. Bizde yıllardan beri belediyeler de hükümetler de öngörüsüz davrandığı için bu haldeyiz. Onlar fazla vagon alıp zamanı gelince elden geçirir bizde de birileri çıkıp 2001 model B80'lere eski der.

Bu arada yüksek olasılıkla uyum için öneriyorsunuz ama neden birçok vagon çeşidi varken yurtdışından 2. el B80 arıyoruz?

Bursaray'ın Siemens + BBR sinyalizasyon altyapısını her vagona uyum sağlayabilecek universal bir altyapıya geçirsek, bunun için eğer bu tip bir altyapı yoksa Aselsan'dan destek alınsa daha iyi olmaz mı? Her çeşit vagonu rahatça çalıştırırız, Siemens ekosistemine bağımlılık azalır.

Bunlar alçak taban bursarayla uyumlu değil yüksek tabanlı versiyonu üretilirse pek tabi olabilir.

Geri