Burulaş Yolcu Rakamları

mustafag

WT Moderatör
Burulaş genelde yıl sonu yolcu istatistiklerini açıklıyor ancak Mart 2026 dönemi için yolcu rakamları açıklanmış. Sanırım artık her ay bu gelenek haline geleceğini düşünerek bu başlığı açtım.

Mart 2026 yolcu sayıları:

Otobüs:.....17.107.475 kişi
Bursaray:....8.611.837 kişi
BBBUS:...........145.666 kişi
BUDO: .............40.838 kişi

Burulaş genelde yıl sonu yolcu istatistiklerini açıklıyor ancak Mart 2026 dönemi için yolcu rakamları açıklanmış. Sanırım artık her ay bu gelenek haline geleceğini düşünerek bu başlığı açtım.

Mart 2026 yolcu sayıları:

Otobüs:.....17.107.475 kişi
Bursaray:....8.611.837 kişi
BBBUS:...........145.666 kişi
BUDO: .............40.838 kişi
Bursarayın ve raylı sistemlerin payını arttıtmak gerekli artık bursaray projelerine start verilmeli.

Bursaray 31 gün süren Mart ayından günlük 277.801 kişi kullanmış. Tabi bu rakamın içine tramvay hatları da dahil. Keşke rakam açıklanırken Bursaray ve Burtram diye ayrı ayrı açıklasalar.

Veriler çok genel. Aslında acikveri.burulas.com.tr tarzı bir site açılıp hat ve araç bazında günlük yolcu verisi paylaşılsa daha iyi olur. Böylece daha şeffaf bir tutum sergilerler.

Aynı zamanda pasta veya grafik şeklinde toplam yolcu sayısı - kart türleri şeklinde oranlamalar, bir hattın (örneğin) bir hafta boyunca gün gün taşıdığı yolcu sayısı grafiklerini de görmek isterdim.

Veriler çok genel. Aslında acikveri.burulas.com.tr tarzı bir site açılıp hat ve araç bazında günlük yolcu verisi paylaşılsa daha iyi olur. Böylece daha şeffaf bir tutum sergilerler.

Aynı zamanda pasta veya grafik şeklinde toplam yolcu sayısı - kart türleri şeklinde oranlamalar, bir hattın (örneğin) bir hafta boyunca gün gün taşıdığı yolcu sayısı grafiklerini de görmek isterdim.
Çok şey istiyorsun Burulaş'tan. Bunu yayınladıklarına dua et

Geri