Burulaş - Hangi Hatta Hangi Otobüs Vardı?

2018'lerden başlayarak Burulaş'taki Jest sayısı azaltılmalı ve hatta azaltılıyor da ama bu azaltma, körüklü otobüs alabilmek için değil, strateji için olmalı.
Elbette o paraya zaten 10-15 tane körüklü alınamaz fakat ilave para eklenerek 5 adet tamamlanır diye düşündüm.

Demek istediğim aslında ''Burulaş körüklü almak için tüm küçük boyutlu araçları satsın'' değildi, Jestleri filodan çıkarmaya çalıştıkları bu dönemde filoya ekstra
araç ekleyebilmek içinde bir yandan onlardan yararlanmalarıydı. Şuan gereksiz yada sık işlemesi için jest çalışan hatlar kapansa ellerinde 4,5 tane jest hattından
başka jest ile işletebilecekleri bir hat kalmayacak zaten. (Örn: 1D, 17Y)

Elbette o paraya zaten 10-15 tane körüklü alınamaz fakat ilave para eklenerek 5 adet tamamlanır diye düşündüm.

Demek istediğim aslında ''Burulaş körüklü almak için tüm küçük boyutlu araçları satsın'' değildi, Jestleri filodan çıkarmaya çalıştıkları bu dönemde filoya ekstra
araç ekleyebilmek içinde bir yandan onlardan yararlanmalarıydı. Şuan gereksiz yada sık işlemesi için jest çalışan hatlar kapansa ellerinde 4,5 tane jest hattından
başka jest ile işletebilecekleri bir hat kalmayacak zaten. (Örn: 1D, 17Y)

1D'yi 1A ile 17Y'yi 15 ile birleştirip 17T - 17D mantığı bir işletim düzeni oluşturabilirsin. Çok ta iyi olur.

F1 ve 2U'yu Güzelyalı içine sokmazsan körüklü çok güzel çalışır. Ama 1T'yi özel halk otobüsleri salar mı bilemeyeceğim :D
1T ÖHO nun olduğunu bilmiyordum ama 35G veya 4G güzel olur
97 ye koyma sebebim ÖHO yu 97A yı aldıklarına pişman etmek istemem 😂
Bi ara takviye gelmişti 2U ve F1e bence güzel çalışıyor
ÖHO salsaydı b24 körüklü olması gerekirdi en başta

1T ÖHO nun olduğunu bilmiyordum ama 35G veya 4G güzel olur
97 ye koyma sebebim ÖHO yu 97A yı aldıklarına pişman etmek istemem 😂
Bi ara takviye gelmişti 2U ve F1e bence güzel çalışıyor
ÖHO salsaydı b24 körüklü olması gerekirdi en başta

2U ve F1'e gelen takviye Güzelyalı içine girmeden direkt ana yol üzerinden çalıştı örnek olarak.
35G durak dönüşümü kapsamında Görükle minibüsçülerine verildi.
Açıkçası sen 97'ye körüklü değil istersen Travego koy ÖHO yine 97A'yı aldığına pişman olmaz, pişkin bir oluşum.

Körüklü alımı yapılırsa 1T, 97, F1, 2U'dan ziyade H1 ve S2 hatları direkt körüklüye dönüşmeli.

2U ve F1'e gelen takviye Güzelyalı içine girmeden direkt ana yol üzerinden çalıştı örnek olarak.
35G durak dönüşümü kapsamında Görükle minibüsçülerine verildi.
Açıkçası sen 97'ye körüklü değil istersen Travego koy ÖHO yine 97A'yı aldığına pişman olmaz, pişkin bir oluşum.

Körüklü alımı yapılırsa 1T, 97, F1, 2U'dan ziyade H1 ve S2 hatları direkt körüklüye dönüşmeli.
neden S2 de bu kadar rağbet var anlamıyorum?Burada yaşamıyorum ama s2 körüklü olmasını herkes istiyor açıkçası
yolcu talebi mi çok fazla? yoksa sefer sayısımı az?
çünkü sitelerden heryere otobüs var
yada metrodan yukarılara çıktığı için mi kullanılıyor bilmiyorum ama s2 vızır vızır işleyen bir hat
siteler hareket merkezinde olmayı isterdim açıkçası Bursa'nın heryerine otobüs var 😂

neden S2 de bu kadar rağbet var anlamıyorum?Burada yaşamıyorum ama s2 körüklü olmasını herkes istiyor açıkçası
çünkü sitelerden heryere otobüs var
yada metrodan yukarılara çıktığı için mi kullanılıyor bilmiyorum ama s2 vızır vızır işleyen bir hat
siteler hareket merkezinde olmayı isterdim açıkçası Bursa'nın heryerine otobüs var 😂

B24'e neden rağbet varsa S2'ye de o yüzden rağbet var.

Körüklü alınırsa koyulması gereken batı hatları:
H1 2U F1 97 4G 1T
4G Hattına körüklü sokamazsın.

Sana şu şekilde anlatayım, evet bu hat yoğunluğundan dolayı okul döneminde körüklü çalışabilir ama güzergahı buna tam anlamı ile elverişli değil.
Görükle'nin iç kesimleri genel anlamda sürekli bayır. Bu bayırlarda bulunan duraklarda körüklü durması hem şoför hemde araçlar için uygun olmaz.

Görükle villalara çıkan yol, ıhlamurpark kısmıda aynı şekilde dimdik bir bayır, bir tık dar ve dönüşü oldukça sıkıntılı ve kazaya müsait bir dönüş ne yazık ki.
Aynı şekilde köy içerisindede yol dikeyli, sivri dönüşlere sahip ve yol dememe gerek bile yok maalesef fazla geniş değil..

Sorunun komikliğine mi yanayım, yoksa bu bilgisizliğe mi?

Hiç açıp S2 hattının güzergahına baktın mı? Hatta tur sıklığına? Onuda geçtim internet fotoğraflarınada mı hiç bakmadın?
S2 Hattı bursanın ana ring hatlarından birisi ve merkez olan tüm konumlara erişimi olan bir hat. Bu yüzden kullanım oranı çok fazla.
En çok yolcu toplayan hatlar listesi yapılsa S2 şuan 1. sırada.

4G Hattına körüklü sokamazsın.

Sana şu şekilde anlatayım, evet bu hat yoğunluğundan dolayı okul döneminde körüklü çalışabilir ama güzergahı buna tam anlamı ile elverişli değil.
Görükle'nin iç kesimleri genel anlamda sürekli bayır. Bu bayırlarda bulunan duraklarda körüklü durması hem şoför hemde araçlar için uygun olmaz.

Görükle villalara çıkan yol, ıhlamurpark kısmıda aynı şekilde dimdik bir bayır, bir tık dar ve dönüşü oldukça sıkıntılı ve kazaya müsait bir dönüş ne yazık ki.
Aynı şekilde köy içerisindede yol dikeyli, sivri dönüşlere sahip ve yol dememe gerek bile yok maalesef fazla geniş değil..

Görükle minibüsleri olmasaydı, Görükle minibüsleri kartlı sistem dönüşümüne girmeseydi ya da zamanında tamamen taksiye dönüp minibüsçülükten feragat etselerdi bir ara UKOME'den geçen ama açılmayan

35D = Uludağ Üniversitesi Metro - Görükle Yerleşim Ring hattı hayata geçirilip körüklü ile işletilerek yoğunluğu alırdı.

Sorunun komikliğine mi yanayım, yoksa bu bilgisizliğe mi?

Hiç açıp S2 hattının güzergahına baktın mı? Hatta tur sıklığına? Onuda geçtim internet fotoğraflarınada mı hiç bakmadın?
S2 Hattı bursanın ana ring hatlarından birisi ve merkez olan tüm konumlara erişimi olan bir hat. Bu yüzden kullanım oranı çok fazla.
En çok yolcu toplayan hatlar listesi yapılsa S2 şuan 1. sırada.
baktım heryere çıkıyor sitelerden
ayrıca değirmenönü teleferik gibi yerlere metro aktarması ile gidiliyor
ayrıca kent meydanına yakın olduğu için ve metro alternatifi bulunmadığı için kullanılıyor olabilir

Geri