Demiryolları İltisak Hattı

sezgin_ist

WT Moderatör
Puanlar
15,463
İltisak Hattı; Demiryolları’nın ana hatlarından ya da istasyon içindeki hatlardan ayrılarak gerçek veya tüzel kişilere ait arazilere ve tesislere bağlantı sağlayan özel hatlardır.

Bu başık altında iltisak hatları hakkında paylaşımları yapabilirsiniz.

TCDD Yeni Taşkent Bölgesi İltisak Hattı Yapımı İhalesini Sonuçlandırdı

Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü 20 Kasım 2025 tarihinde tekliflerini topladığı, "Yeni Taşkent Bölgesi (Mersin Tarsus OSB) İltisak Hattı Yapımı" ihalesini sonuçlandırdı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu ihaleyi 796.777.777 TL teklifi ile Demyolray Yapı İnşaat-Aykal Grup İnşaat iş ortaklığı kazandı. Kesinleşen ihale kararı, 18 Aralık 2025 tarihinde isteklilere tebliğ edildi. Yasal sürecin tamamlanmasından sonra sözleşme daveti yapılması bekleniyor.

Yaklaşık maliyeti 1.352.705.097 TL olarak belirlenen ihale için doküman indiren istekli sayısı 32, toplam teklif sayısı 10 olmuştu.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi

İki hafta önce Eskişehir OSB deydim. Hasanbey Lojistik merkezi ile OSB arasındaki hat döşenmeye başlamış. Alpu yolu hattı ortadan kesiyor. Tahminimce hat bitmeye yakın o yolda bir hemzemin geçit kurulacak. Yoksa herhangi bir alt ya da üst geçit çalışması yok. OSB de de yer tesviyeleri bitmiş . Sadece raylar ve platformlar bekleniyor. Araç kullandığım için foto çekemedim. Belki aracın yol kamerasından bir kaç kare alabilirim.

Screenshot 2025-12-20 172133.webp Screenshot 2025-12-20 172633.webp

İki hafta önce Eskişehir OSB deydim. Hasanbey Lojistik merkezi ile OSB arasındaki hat döşenmeye başlamış. Alpu yolu hattı ortadan kesiyor. Tahminimce hat bitmeye yakın o yolda bir hemzemin geçit kurulacak. Yoksa herhangi bir alt ya da üst geçit çalışması yok. OSB de de yer tesviyeleri bitmiş . Sadece raylar ve platformlar bekleniyor. Araç kullandığım için foto çekemedim. Belki aracın yol kamerasından bir kaç kare alabilirim.
güzel olur bir foto gelirse

Ertan bey aramıza hoşgeldiniz. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Geri