Eğitim ve Öğretime Ara Verilen İllerin Haberleri

Ordu Valiliği:

İlimizin yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı, don riski ve buzlanma nedeniyle;

▶️ Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerimizin tamamında,

▶️ Akkuş İlçemizin; Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu hariç diğer tüm okullarında,

▶️ Altınordu İlçemizin; Eyüplü İlkokulu/Ortaokulu, Bayadı İlkokulu/Ortaokulu, Saraycık İlkokulu/Ortaokulu, Kökenli İlkokulu/Ortaokulu, Öceli İlkokulu/Ortaokulu, Gerce İlkokulu, Gökömer İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Yağızlı İlkokulu/Ortaokulu ve Karacaömer İlkokulu/Ortaokulunda ve bu mahallelerden gelen temel eğitim ve özel eğitim öğrencilerine,

▶️ Fatsa İlçemizin; Aslancami Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu, Hatipli İlkokulu, Hatipli Ortaokulu, Geyikceli İlkokulu/Ortaokulu, Demirci Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu, İslamdağ İlkokulu/Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu, Ilıca İlkokulu/Ortaokulunda ve bu mahallelerden taşıma ile gelen ortaöğretim ve özel eğitim öğrencileri için,

▶️ Gülyalı İlçemizin; Merkez İlkokulu, Merkez Ortaokulu ile Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesine; Kestane, Ambarcılı, Mustafalı, Alibey ve Sayaca mahallerinden taşımalı servis ile gelen öğrenciler için,

▶️ Perşembe İlçemizin; Beyli İlkokulu, Saray İlkokulu ve Kırlı ilkokulu/ ortaokulunun tamamı, İmam Hatip Ortaokulu taşımanın tamamı, Ortaöğretim seviyesindeki taşıma ile gelen ve her kademedeki özel eğitim öğrencileri için,

▶️ Ünye İlçemizin; Pelitliyatak Şehit Nejdet Aydoğdu İlkokulu, Pelitliyatak İmam Hatip Ortaokulu, Yenikent İlkokulu, Yeşilkent Şehit Mustafa Güler İlkokulu/Ortaokulu, Fatih Meydan İlkokulu/Ortaokulu, Tekkiraz İlkokulu, Tekkiraz Ortaokulu/Tekkiraz İmam Hatip Ortaokulu, Tekkiraz ÇPAL, İnkur İlkokulu/Ortaokulu, Şehit İsmail Ustaoğlu İlkokulu/Ortaokulu, Erenyurt İlkokulunda,
Fevzi Çakmak Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Hüseyin Başaran İlkokulu, Ünye İmam Hatip Ortaokulu, Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesinin Ortaokulu kısmı ve Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesinin Ortaokul kısmında taşıma yoluyla gelen öğrenciler için,
Ünye’deki Özel Eğitim Okullarına İkizce/Devecik-Kaynartaş-Düzmeşe Mahalleri, Çaybaşı İlçesi, Ünye-Pelitliyatak, Velibayraktar, İnkur, Dereköy, Yenikent, Tekkiraz, Fatih, Yeşilkent, Şenyurt, Keş, Gölcüğez, Yavi, Aydıntepe Mahallelerinden taşıma yoluyla gelen öğrenciler için,

Resmi ve özel tüm eğitim-öğretim kurumlarında (okullar, halk eğitim merkezi kursları, rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları vb.); 7 Şubat 2025 Cuma günü 1 (bir) gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir.

▶️Tamamen ve kısmen eğitim-öğretime ara verilen ilçelerimizde; engeli olan ve hamile kamu görevlilerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Rize​

Rize'nin İkizdere ilçesinde de yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın tam gün tüm ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Anadolu Ajansı

Gümüşhane Valiliği:

Meteorolojik tahminlere göre, İlimiz genelinde olumsuz hava şartlarının 07 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek olması ve hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak yollarda oluşacak buzlanmanın sebep olabileceği ulaşımdaki aksamalara binaen, İl merkezi ve ilçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren her tür ve derecedeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 07 Şubat 2025 Cuma günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memurlar ve diğer kamu görevlileri 07 Şubat 2025 Cuma günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Domaniç Kaymakamlığı:​

İlçemizde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle resmi ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (Kur'an Kursları dahil ) 07.02.2025 Cuma günü eğitim ve öğretime 1(bir) gün ara verilmiştir.

Kamu kurumlarımızda görevli hamile, engelli, çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan personel aynı gün idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Nevşehir Valisi Ali Fidan:

Saygıdeğer Nevşehirliler, sevgili öğrenciler, kıymetli veliler;

Meteorolojik değerlendirmelere göre; beklenen kar yağışlarının Nevşehir çevrelerinde yer yer kuvvetli (hâlihazırdaki kar örtüsünün üzerine 10-20 cm ilave kar) olacağı tahmin edilmektedir.

Hafif şekilde aralıklarla devam eden kar yağışının, yarın sabah 06:00'dan sonra kuvvetleneceği ve gün boyu aralıklarla devam edeceği beklenmektedir.

Bu kapsamda; ilimiz genelinde, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezleri ve Kur’an Kurslarında;

7 Şubat 2025 Cuma (Yarın)

Eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir.

Kamu kurumlarımızda görevli hamile, engelli, çocuğu kreş ile anaokuluna devam eden ve engelli çocuğu olan anneler ile kronik rahatsızlığı bulunan personel ise bir gün idari izinli sayılacaktır.

Kocaelinde de okullar tatil edilmiş karadenizden gelen dek kar yağışları kocaelini vurdu istanbuldada belli yerleri vuruyor.

Adana kara teslim oldu: 3 ilçede okullar tatil edildi​

Adana'nın Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı ve merkez dışındaki köy okullarında eğitime 1 gün ara verildi.​

650x344-adanada-3-ilcede-okullar-tatil-edildi-1739431028264.webp

KOCAELİ VALİLİĞİ:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Kocaeli il genelinde olumsuz hava koşullarının devam edeceği ve buzlanma tehlikesinin oluşacağının değerlendirilmesi nedeniyle; 20 Şubat 2025 Perşembe günü, İlimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ( Rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an Kursları dahil ) eğitim ve öğretime (1) bir gün ara verilmiştir.

Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personellerimiz ( kurum çalışma işleyişinde mesaisi zaruri olanlar hariç ) (1) bir gün idari izinli sayılacaktır.

Kocaeli Valiliği yeni bir duyuru yaparak Cuma gününüde tatil etmiş:

2 Günlük Kar Tatili Basın Duyurusu​

19.02.2025

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Kocaeli il genelinde olumsuz hava koşullarının devam edeceği ve buzlanma tehlikesinin oluşacağının değerlendirilmesi nedeniyle; 20 Şubat 2025 Perşembe ve 21 Şubat 2025 Cuma günlerinde, İlimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ( Rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an Kursları dahil ) eğitim ve öğretime (2) iki gün ara verilmiştir.

Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personellerimiz ( kurum çalışma işleyişinde mesaisi zaruri olanlar hariç ) (2) iki gün idari izinli sayılacaktır.

Ordu'nun bazı ilçelerinde yarın eğitime ara verildi​

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.​

Valilikten yapılan açıklamada, kentin iç kesimlerinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan ve Ulubey ilçelerindeki tüm okullarda, Akkuş, İkizce, Kumru, Mesudiye ile Ünye ilçelerinde ise bazı okullarda yarın için eğitime ara verildiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı

Geri