Google Maps

sezgin_ist

WT Moderatör
Puanlar
14,211
1734858120560.webp

Google Maps, Google tarafından hizmete sunulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisidir. Google Haritalar ayrıca diğer sitelerin de hizmetten yararlanması için API (uygulama programlama arayüzü) desteği de sunuyor.

Google Maps, dünya genelinde navigasyon ve harita hizmetleri sunan popüler bir platformdur.

Google Maps servisinde üç boyutlu bina modelleri de sunulmaktadır. Bu özellik, kullanıcıların belirli bölgeleri daha ayrıntılı ve gerçekçi bir şekilde görmelerine olanak tanır, şehir keşiflerinden rota planlamasına kadar birçok kullanım senaryosunda fayda sağlar. Google Haritalar, sürekli güncellenen verileri ve kullanıcı dostu arayüzü ile kullanıcılarına kapsamlı bir harita deneyimi sunmaktadır.

Street View özelliği

Street View, 360° sokakları gezmeyi sağlayan özelliktir. İlk olarak 2007'de ABD'de kullanılmaya başlanmıştır. Araç ve sırt kameralarıyla fotoğraflar çekilebilmektedir. İnsanlar, plakalar ve telefon numaraları buzlanmaktadır.

Kaynak: Wikipedia

Google Haritalar’a güç tasarrufu modu geliyor
🔋Android için test edilen yeni özellik, navigasyon sırasında pili korumayı hedefliyor

Bu mod, telefonun genel pil tasarruf ayarlarından bağımsız çalışıyor ve tek tuşla etkinleşiyor

🔵Arayüz sadeleşiyor, harita siyah-beyaz hale geliyor
🔵Sadece yön oku, kalan mesafe ve süre gösteriliyor
🔵Trafik ve sokak isimleri gizleniyor
🔵Sesli yönlendirme aktif kalıyor

Google gelen eleştirilerden sonra mapse güncellemeler getirdi.Şuan daha iyi hale geldi uygulama.

image.webp

✨Google tasarımı dilini yeniliyor

Google, yapay zekâ dönüşümünü yalnızca hizmetlerinde değil, tasarımında da sürdürüyor. Google Fotoğraflar ve Haritalar, yakında daha sade ve modern bir görsel kimlikle karşımıza çıkacak

saltokunur - İnstagram

Navigasyon manipülasyonu ile ilgili Google Haritalar'a yönelik çok şikayete şahit oldum.

Özellikle siz bir yerden bir yere giderken navigasyon açtığınızda sizi ücretli yollara sokması ya da güzergahınızla alakalı olmasa dahi sizi Google Haritalar'a reklam verip kendini öne çıkartan iş yerlerinin önünden geçirttiği şeklinde.

Hatta iddialara göre ücretli yol kullanmama seçeneği devreye sokulsa bile seyir esnasında rotayı ücretli yola girecek şekilde değiştiriyormuş.

Bu nedenle bu uygulamaya güvenemiyorum.

Navigasyon manipülasyonu ile ilgili Google Haritalar'a yönelik çok şikayete şahit oldum.

Özellikle siz bir yerden bir yere giderken navigasyon açtığınızda sizi ücretli yollara sokması ya da güzergahınızla alakalı olmasa dahi sizi Google Haritalar'a reklam verip kendini öne çıkartan iş yerlerinin önünden geçirttiği şeklinde.

Hatta iddialara göre ücretli yol kullanmama seçeneği devreye sokulsa bile seyir esnasında rotayı ücretli yola girecek şekilde değiştiriyormuş.

Bu nedenle bu uygulamaya güvenemiyorum.
Bunu hepsi yapıyorki ayrıca alternatif yolları gösteriyor ordan seçip devamda edebilirsin google haritaları senelerdir kullanırım dahz bir sıkıntı yaşamadım.

Bunu hepsi yapıyorki ayrıca alternatif yolları gösteriyor ordan seçip devamda edebilirsin google haritaları senelerdir kullanırım dahz bir sıkıntı yaşamadım.

Eskiden Kent Rehberi vardı o daha iyiydi be 😂

Kitap_20171207171103_342_4.webp

Navigasyon uygulamalarının kullanımında dikkatli olmak ve tamamen navigasyona güvenmemek gerekiyor. Bursa'da navigasyon araçları Demirkapı tarafında tehlikeli bir yola soktuğu için yolun girişine uyarı yazısı asılmıştı mesela.

uludag-a-cikan-suruculere-navigasyon-uyarisi-bu-yolu-kullanmayin-1032823-5.webp

Navigasyon uygulamalarının kullanımında dikkatli olmak ve tamamen navigasyona güvenmemek gerekiyor. Bursa'da navigasyon araçları Demirkapı tarafında tehlikeli bir yola soktuğu için yolun girişine uyarı yazısı asılmıştı mesela.
Bu tarz şeyler nadiren olur tabiki hepsinde olma ihtimali var şuan bir yere giderken navigasyonu kullanmamak zor biraz şehirler çok büyüdü.

Geri