HÜRJET - Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı

sezgin_ist

Moderatör
HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlanmıştır. HÜRJET’in silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsurudur.

Hürjet Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatılmıştır.

HÜRJET’in bu özelliklerinin yanısıra;

• Hizmet süresi 20 yılı aşkın Jet Eğitim Uçaklarının yerine kullanılması
  • Sayısı hızla artan 5. nesil uçaklar (TFX, F-35, vb.) ve güncellenen konfigürasyonlarına hitap edecek jet eğitim uçağı olarak kullanılması da hedeflenmiştir.
TUSAŞ, eğitim uçağı/sistem üretimi ve tasarımında sahip olduğu maliyet etkin bilgi ve tecrübeyi kullanarak pazarda ortaya çıkan potansiyele yönelik HÜRJET Programını başlatmıştır.

1731533218112.webp

Kaynak: TUSAŞ

HÜRJET için İspanya’yla kritik imza​

Türkiye ile İspanya arasında, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi’ne yönelik Mutabakat Zaptı’nın imzalandığı açıklandı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin savunma sanayindeki bağımsızlık hedefini ve müttefik ülkelerle iş birliğini vurguladı.

Dünya sahnesinde Türkiye imzası​

Bu önemli anlaşma, Türkiye’nin bağımsız teknolojiler geliştirme hedefinin bir göstergesi olduğu kadar, dost ve müttefik ülkelerle güçlü iş birliğinin de bir nişanesidir.

Başarılarla dolu bu sürece emek veren tüm SSB birimlerimizi, TUSAŞ’ımızın değerli ekibini, törene Başkanlığımız adına katılan T.C. Madrid Büyükelçimizi ve TSK Ataşemizi yürekten kutluyorum.

Kaynak: savunmasanayist.com

Ülkemiz adına çok güzel bir haber 🧿🧿🧿

Geri
Üst Alt