Hangi Ödeme Yöntemini Kullanıyorsunuz?

Hangisi?

• Nakit

Oy: 0 0.0%
  • Banka Kartı

Oy: 2 28.6%
  • Kredi Kartı

Oy: 4 57.1%
  • Ön Ödemeli Kart

Oy: 1 14.3%
  • EFT/Havale

• Mobil Cüzdan

Oy: 1 14.3%
  • Mobil Ödeme (Faturaya Yansıtma)

• Kripto Varlıklar

• Diğer (Lütfen Belirtin)

• Kullanılan toplam oy
    7
Bir süredir Vodafone Pay ön ödemeli kartımı kullanıyorum kampanyaları çok iyi ancak bu kampanyalar yeni sona erdi. Denizbank altyapısını kullanıyor Vodafone Pay da...

Son düzenleme:
Kredi Kartı özellikle MasterCard veya VISA kullanırım. Troy kullanmamaya özen gösteririm sebebi global siteler başta olmak üzere çoğu yerde geçerli olmaması.
Bu arada bankalar ilk müşterisi olduğunuzda Banka veya Kredi kartının teşvik sebebiyle Troy'unu veriyorlar. Değiştirme isteğinizi belirttiğinizde değiştiriyorlar.

Maaş kartı+Enpara bunlar dışında zerre başkalarına bulaşmıyorum,kredi kartlarına dokunan yanar

Enpara da havale ve eft de komisyon almıyor sırf o yüzden

Son düzenleme:
Kredi Kartı özellikle MasterCard veya VISA kullanırım. Troy kullanmamaya özen gösteririm sebebi global siteler başta olmak üzere çoğu yerde geçerli olmaması.
Bu arada bankalar ilk müşterisi olduğunuzda Banka veya Kredi kartının teşvik sebebiyle Troy'unu veriyorlar. Değiştirme isteğinizi belirttiğinizde değiştiriyorlar.

Ben de aksine özellikle Troy logolu isterim. Geçmiş yıllarda bankalar özellikle Mastercard / VISA verirken ben Troy istiyordum, o zaman bu kadar gelişmiş değildi, temassız da yoktu.

Şimdi daha iyi, Google Play vs. bazı yurtdışı siteleriyle entegrasyonu var. Artması dileğiyle.

Tüm dünya Mastercard ve VISA'ya tekelleşme vb. nedenlerle tepki gösterirken özellikle bunların sistemini tercih etmek istemiyorum ama maalesef sadece kartla sınırlı değil. POS cihazları vs. EMV isimli bir kurumdan akredite oluyor. Bu şirket Europay, Mastercard, Visa ortaklığında. Kaçış yok. Bazı sitelerin Masterpass dayatması da üzücü.

Kripto para altyapılı bir sistem (dijital para) olduğunda daha da iyi olacaktır. Merkez bankalarına bağlı olmayan kripto paralara (?) güvenmiyorum, sağlam olmayan temellerin üzerine inşa edilmişler.

Bu kısma katılmıyorum, Kredi Kartı borcunun tamamını ödeyebilecek durumda kullanırsan gayet güzel bir sistemdir.
Ancak ayağını yorganına göre uzatmazsan sonu felakete gider.

Ve nasılsa taksit taksit ödüyoruz diye uzun vadeli çok fazla alışveriş yapınca dönem borcu da artıyor. Buna da dikkat edilmeli. Gerçi taksit sayıları azaltıldı.

Maaş kartını troy logolu kullansak dahi yurt dışında geçmiyor.Bu bir dezavantaj onun için yurt dışına çıkışta gittiğim ülkelerin çoğunda ziraat bankası var mı diye kontrol ediyorum.Örneğin
gürcistan da ziraat bankasının visa logolu kartıyla hiç komisyon ödemeden paramı hem dolar hem lari olarak çeviriyorum gibi

Belgrad,bosna,makedonya,bulgaristan gibi bir cok yerde ziraat ve iş bankasının şubeleri var.Bulamazsanız da sorun yok anlaşması olan bankalardan cüzi komisyonla da iş yapabiliyorsunuz.

Vakıf kartını halkbank kartını misal ziraat atm sinden 20-50 tl arası bir komisyonla dolara çevirebiliyorsunuz

Son düzenleme:
Geri