Hatay Erzin İlçesi

HasanTürk

WT Moderatör
Puanlar
14,306
Hatay İlinin kuzeyindeki Amanos (Gavur) dağlarının Akdeniz’e bakan batı eteğinde yer alan ilçemiz, Adana il Merkezine 85, Osmaniye İl Merkezine 23, Dörtyol İlçesine 15 ve İskenderun İlçesine 45 km mesafede, E-91 karayolu, Toprakkale-İskenderun demiryolu ve yine Toprakkale-İskenderun TEM otoyolunun kesiştiği istasyonumuzdan, baharda portakal çiçeği kokularıyla bezenmiş eşine az rastlanan güzellikte bir bulvarla 7 km’lik yolu kat ederek rüya gibi bir yolculukla şehre ulaşılır.
İlçe nüfusu 41300 olup, turizmin canlandırdığı yaz aylarında 50.000’i geçer aldığı göçlerle sürekli artar. Sırtı Amanos dağlarına dayanıp ayakları Akdeniz’e doğru uzanan şehrimizin 298 km2 yüzölçümüne karşılık merkezde rakımı 165 m’dir. Kışın ılık ve yağışlı bir iklime sahip olan ilçemizde yaz gelince sıcaklık ve nem oranının artması halkımızın denize ve yaylaya gitme sebebidir. Denizimizin eşsiz kumsalı ve güneşi, yaylamızın olağanüstü güzellikleri ve ferahlatan çam havası çevre yerleşim birimlerindeki insanları da cezbeder. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayalı olan Erzin; şeffaf ve demokratik yönetimiyle ve kendi kısıtlı imkanlarıyla geleceğin turizm cenneti olmaya namzet Türkiye ve dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yegane yerleşim birimidir.
images (5).webp

Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı Başlamış Köyü’ndeki bu kaplıca ve içmeler yaz dönemlerinde şehirdeki turizmi hareketlendirmektedir. İlçe merkeze 3 kilometre mesafede yer alan bu kaplıcalar Amanos Dağı’nın yamaçlarında sıcak suyu içerisinde yer alan sülfat, bikarbonat, magnezyum ve karbondioksit bulunuyor olup idrar yolları, metabolizma ve sindirim sistemine iyi geldiği bilinen bilgiler arasındadır. Kaplıcalara gelmek istiyorsanız burada belediyeye ait olan ve kapasitesi 150 yataklı olan motellerde konaklayabilirsiniz.

HATAY ERZIN - BASLAMIS KOYU - ILICA MEVKII.webp Erzin-Başlamiş-Kaplicalari.webp e8255e840fc25b3c92ac3f1c50698822.webp

Eğitim Erzinimize Nefes Oluyor

📌 Valimiz Mustafa MASATLI, Erzin İlçemizde hayata geçirilen eğitim yatırımlarını yerinde incelemek üzere 24 Derslikli Şükrü Paşa Ortaokulu ve 100 Yataklı Öğretmenevi ile Akşam Sanat Okulu’nu ziyaret etti.

📌 Yapımı tamamlanan ve modern eğitim imkânlarıyla öğrencilerimize hizmet verecek olan Şükrü Paşa Ortaokulu’nda sınıfları ve sosyal alanları gezen Valimiz, yetkililerden bilgiler aldı. Okul bahçesindeki sahada, Yüreğimizdeki Işık Projemiz kapsamında futbol antrenmanı yapan öğrencilerle de bir araya gelerek sohbet etti.

📌 Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’ndaki çalışmaları da yerinde inceleyen Valimiz, devam eden süreç ve eğitim camiamıza sağlayacağı katkılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

✅ 24 Derslikli Şükrü Paşa Ortaokulu
✅ 100 Yataklı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

📍 Erzin / HATAY

Geri