Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa‘nın yerini Söğütlüçeşme aldı..😞

Bu yüzden Haydarpaşa’da yoğun tren trafiği yaşanmayacağı için trenlerin orada park edilmesinde herhangi bir sakınca yok.

YHT’lerin Söğütlüçeşme’deki parklanma sorunu giderilecek. En büyük artısı bu olacak.

Marmaray zaten giremiyor Haydarpaşa’ya.

Ada Ekspresi TCDD’nin masasında (tartışılmaya ve konuşulmaya devam ediyor, Eylül’de netleştirecekler)
(Seferler karşılıklı 1’er kez olur muhtemelen)

Keza Haydarpaşa Garı 29 Ekim 2026 - Cumhuriyet Bayramında açılması planlanıyor.

Ayrıca haydarpaşa garında da parklanma sorunu yok devasa bir yer yaptılar yanına

Ekli dosyayı görüntüle 38752

Sıkıntı Söğütlüçeşme’de hocam.

Zaten 5.viyadüğün yapılmasının sebebi de buydu. YHT’lerin parklanma sıkıntısından ötürü..
Fakat şimdi Bursa hattı da geliyor, YHT’ler Söğütlüçeşme’de sıkışıp kalacaklar..dolayısıyla Haydarpaşa ilaç olacak bir nevi YHT’ler için..

.

bu bilgi garanti bir bilgi midir?

Ulaştırma Bakanı da yakın bir zamanda Bursa hattında incelemelerde bulunmak üzere ziyaret edeceği için kendisi de açıklar.

Ki Şuanda zaten TCDD’nin önceliğinde bulunan hatlarda;

•Osmaneli-Bursa
•Çerkezköy-Kapıkule
•Mersin-Adana (1.ETAP)
•Karaman-Ulukışla

Hatları var. Bursa hattını yıl sonuna yetiştirecekler..

Çerkezköy-Kapıkule - Temmuz & Ağustos

Karaman - Ulukışla %90 barajını geçen fiziki ilerlemesi var. Bu yıl sonlarında bütün işler bitirilip, 2027 yılında tren trafiğine açılma ihtimali var.

Mersin-Adana; Ray serimleriyle birlikte, elektrik ve sinyal işleri kaldı. %80’i aşan fiziki ilerlemesi var. 2027 yılında 1.etap , 2028 yılında 2.etap açılması planlanıyor.

IMG_1950.webp

Ulaştırma Bakanı da yakın bir zamanda Bursa hattında incelemelerde bulunmak üzere ziyaret edeceği için kendisi de açıklar.

Ki Şuanda zaten TCDD’nin önceliğinde bulunan hatlarda;

•Osmaneli-Bursa
•Çerkezköy-Kapıkule
•Mersin-Adana (1.ETAP)
•Karaman-Ulukışla

Hatları var. Bursa hattını yıl sonuna yetiştirecekler..

Çerkezköy-Kapıkule - Temmuz & Ağustos

Karaman - Ulukışla %90 barajını geçen fiziki ilerlemesi var. Bu yıl sonlarında bütün işler bitirilip, 2027 yılında tren trafiğine açılma ihtimali var.

Mersin-Adana; Ray serimleriyle birlikte, elektrik ve sinyal işleri kaldı. %80’i aşan fiziki ilerlemesi var. 2027 yılında 1.etap , 2028 yılında 2.etap açılması planlanıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 38754
hocam kaynagın bursa hakimiyet gazetesine verilen demeç mi yani
bende içerden yani bakanlıktan edindigin bilgi zannetmiştim :cry:

Şimdi haberi buldumda intetnetten ramazan bayramında iktidar partisinin Bursa il başkanı programda bu açıklamayı yapmış ay bazında bu kadar net açıklama yaptıysa bakanlıkla iletişimde oldukları belli.

Yok hocam TCDD yetkililerinden de aldım bu haberi hatta Mart ayında da paylaşmıştım bu gazateden bağımsız olarak.

Ama zaten Bursa hattında birşey kalmadı ki.

İdari engeller vardı (acele kamulaştırma gibi) bütün bu sorunlar çözüldü.

Şuan gerek Bakanlığın gerek TCDD’nin Bursa engeli kalmadı.

Eylül-2024’e kadar sıkıntılıydı. Fakat Eylül-2024’de çözüldü ve 2 yılda müthiş bir ilerleme kaydetti.

Milletvekilimizin söylediği üzere Mayıs’ta kademeli olarak Bursa hattına elektrik verilmeye başlanacak.

Bu da artık trenleri yavaş yavaş göreceğiz.

7.8.aylarda muhakkak test-deneme-devreye alma süreci başlayacağından ötürü

Muhtemelen ya 29 Ekim (biraz zor..)

Ya da Aralık (muhtemelen) hattı açarlar.

Bursa’da azı bitti çoğu kaldı.

Bursa’nın sonrasını soruyorsanız o bölge sıkıntılı şuanda. Onun için Cumhurbaşkanlığından acele kamulaştırma talep edildi Cumhurbaşkanımızda hızlı bir şekilde hattı bitirilmesi yönünde talimatını vermişti..😊

O da bu hattı yakından takip ediyor😉

Geri