Huawei Matebook Fold

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici
Ayın En İyi Üyesi '🥇'
Huaweinin yeni katlanabilir bilgisayarı harmony os işletim sistemiyle çıkmış 32 gb ram ve 2 tb hafızayla muazzam bir cihaz windows ve android kullanamadığı için şu süper cihaz bir çok ülkede satışa çıkmayacak çıksa bile güncellemelerden nasibini alamayacak yazık gerçekten.

windows ve android kullanamadığı için şu süper cihaz bir çok ülkede satışa çıkmayacak çıksa bile güncellemelerden nasibini alamayacak yazık gerçekten

Uygulama geliştiricileri de zahmet edip Windows ve Android harici işletim sistemlerinde de çalışacak şekilde uygulama geliştirsin.

Eskiden mobil işletim sistemleri çeşit çeşitti. Symbian, Bada, Blackberry OS... Şimdi Android ve iOS. İki mobil işletim sistemi olmasına rağmen çoğu geliştirici sadece birine uygulamayı çıkarıyor, böyle olmaz. Ondan sonra Harmony OS olsun Linux dağıtımları olsun gelişemedi diye ağlarız.

Uygulama geliştiricileri de zahmet edip Windows ve Android harici işletim sistemlerinde de çalışacak şekilde uygulama geliştirsin.

Eskiden mobil işletim sistemleri çeşit çeşitti. Symbian, Bada, Blackberry OS... Şimdi Android ve iOS. İki mobil işletim sistemi olmasına rağmen çoğu geliştirici sadece birine uygulamayı çıkarıyor, böyle olmaz. Ondan sonra Harmony OS olsun Linux dağıtımları olsun gelişemedi diye ağlarız.
Harmony OS sadece 1 markaya bağımlı o yüzden zaten sorun oluyor Huawei tek başına tercih edilmemesi bu yüzden markaya uygulanan android yaptırımı kalksa zaten harmony os diye bir sistemde olmayacak zorunluluktan çıkardılar.

Harmony OS sadece 1 markaya bağımlı o yüzden zaten sorun oluyor Huawei tek başına tercih edilmemesi bu yüzden markaya uygulanan android yaptırımı kalksa zaten harmony os diye bir sistemde olmayacak zorunluluktan çıkardılar.

iOS da tek markaya bağımlı abi. Apple Amerika, Huawei Çin markası olduğu için bu çifte standart.

iOS da tek markaya bağımlı abi. Apple Amerika, Huawei Çin markası olduğu için bu çifte standart.
İos la bunlar kıyasalanamaz o küresel anlamda en çok cihaz satan 2 markadan birinin işletim sistem, şimdi aynısını apple ye yapsalardı o başka bir işletim sistemiyle satmaya devam ederdi mesela ama diğer markaların bunu yapma şansı yok samsungta dahil buna kendine ait tizen işletim sistemini hem televizyonda hemde saatte kullanırken pc,laptop ve telefonda kullanmıyor her zaman talep gören sistemin yanında olacaksın.

her zaman talep gören sistemin yanında olacaksın.

Talep görmesi için talebin oluşacağı ortamı sağlayacaksın ama artık maalesef "tekno feodalizm" var. Bugün kullandığımız birçok uygulama eskiden başka kişi ve firmalarınken bugün tekno feodal şirketlerin.

Sorun burada neredeyse tamamen uygulama geliştiricilerin. İnsanlar Android'i ya da iOS'u sevdiği için değil, uygulama desteği iyi olduğu için kullanıyor. Aynı uygulamaların Tizen, Harmony OS, Linux vb. versiyonları insanlar neden Android, iOS, Windows kullansın ki?

Aynı uygulamaların Tizen, Harmony OS, Linux vb. versiyonları insanlar neden Android, iOS, Windows kullansın ki?
Tizende var zaten ama geliştiriciler doğal olarak en çok tercih edilenlerde boy gösteriyor yelpaze çok büyük zamanında nokia windows işletim sistemiyle rakip olmayı denedi ve silindi gitti buna bu zamanda kimse cesaret edemez artık.

Marka bağımlılığı ortalama kullanıcı için bir sorun teşkil etmiyor. Huawei eğer tercih edilmek istiyorsa Apple gibi bir ekosistem kurmalı. Sadece Mağdurları oynayarak bir yere gelinmez bütün tarihte görülebileceği gibi

Marka bağımlılığı ortalama kullanıcı için bir sorun teşkil etmiyor. Huawei eğer tercih edilmek istiyorsa Apple gibi bir ekosistem kurmalı. Sadece Mağdurları oynayarak bir yere gelinmez bütün tarihte görülebileceği gibi
Sorun tabiki teşkil etmez ama mesela sen şuan her güncellemiyi neredeyse anında sunan ve uygulama desteği en üst olan androidimi tercih edersin yoksa harmony os mu

Sorun tabiki teşkil etmez ama mesela sen şuan her güncellemiyi neredeyse anında sunan ve uygulama desteği en üst olan androidimi tercih edersin yoksa harmony os mu

Android hep böyle değildi ki? Symbian'ların Bada'ların Blackberry OS'ların arasından sıyrılıp yükseldi. İleride Harmony OS neden aynı seviyeye ulaşamasın?

Geri