İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Küçüksu Peronlar

KS1 - Üsküdar
KS2 - Altunizade (Sahilden ve sadece sabah ve akşam işe gidiş ve dönüş saatlerinde)
KS3 - Kadıköy
KS4 - Kadıköy (14R)
KS5 - Ümraniye Metro (14R-1)
KS6 - Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi (UM13)
KS7 - Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi (11ST)
KS8 - Hekimbaşı (15H)
KS9 - Tepeüstü (11H)
KS10 - Tepeüstü (11H-1)
KS11 - Yenimahalle - Hekimbaşı (15TY)
KS12 - Şahinkaya Garajı
KS13 - Şahinkaya Garajı (136B)
KS14 - Tokatköy (15TY)
KS15 - Şehit Kerim Savaş (15P)
KS16 - Şehit Kerim Savaş (15P-1)
KS17 - Çiğdem Mahallesi (15P-2)
KS18 - Harmantepe (15P-3)
KS19 - Şehit İsmail Kefal (15ŞN)
KS20 - Hidiv Kasr-ı
KS21 - Yeni Camii
KS22 - Köprübaşı (15KÇ)
KS23 - Köprübaşı (KÇ3)
KS24 - Köprübaşı (KÇ4)
KS25 - Fazilet Camii (KÇ-1)
KS26 - Türker İnanoğlu İlkokulu (KÇ-2)
KS27 - Gölbahçe (15N)

KS5 , KS6 ve KS7 hatları ÜCRETSİZ M5 ENTEGRASYONU olacak. Onları UM koduyla da değerlendirebiliriz. KS araçlarının kendi arasında ÜCRETSİZ ENTEGRASYONU olacak fakat birkaçı hariç.

KS ön ekiyle önerdiğiniz hatlar, satır sonunda parantez içinde yer verdiğiniz mevcut hatların ikamesi mi olacak?
KS harflerini Küçüksu'nun kodu olarak düşünebilirsiniz. Örneğin; Ümraniye Metro'nun UM olması gibi. Parantez içerisindeki hâlleri de eski hat kodları.
KS15 - KS27 arası Üsküdar olarak çalışıyordu ama şimdi Küçüksu Peronlara kadar gelecek ve devamını (Üsküdar, Kadıköy, Altunizade, Ümraniye) ücretsiz aktarma ile sağlamış olacak. Ayrıca mahalle aralarında da ücretsiz aktarma olacak.

Çengelköy - Şehit Burak Cantürk

ÇG1 - Üsküdar
ÇG2 - Altunizade (sadece sabah ve akşam işe gidiş ve dönüş saatlerinde)
ÇG3 - Kadıköy
ÇG4 - Topağacı (15B)
ÇG5 - Sultan Murat Mah. (15S)
ÇG6 - Tufan Mah. (15U)
ÇG7 - Rasathane (15R)
ÇG8 - Emek Mah. (15R-1)

15C, 15K ve 15Z hatlarını da Beylerbeyi Sarayı'ndan döndürülerek ÇG1 , ÇG2 ve ÇG3 hatları ile ÜCRETSİZ AKTARMA sağlanacak.

ÇG hatları ile KS hatları arasında kesinlikle ÜCRETSİZ AKTARMA veya İNDİRİMLİ AKTARMA SÖZ KONUSU olmayacak. Tek istisna düşünüyorum ama bunu nasıl ayarlarım, onu bulamadım. ÇG5 ve ÇG6 hatlarını KS1, KS2, KS3 ve KS4 hatlarıyla sadece Küçüksu yönünde ücretsiz aktarma planladım. Aynı şekilde tam tersini de düşündüm. Yazılım ile mümkünse bu yapılabilir.

ÇG hatlarındaki sorun şu; Havuzbaşı'nda nereye peron yapacağız? 🤷🏻‍♂️ İSPARK'tan alan istesek cinayet çıkar. 😅

Kafamda tasarladığım şey şu; Üsküdar'dan Talimhane'ye gidecek yolcunun ÇG ile Havuzbaşı'na gelip Rasathane'ye gitmesi ve Küçüksu yolcusunun aracına musallat olmaması ve aynı zamanda Beykoz'un semtlerine gidecek yolcunun da Beylerbeyi ve Çengelköy hatlarına musallat olmaması.

Peki bu ne işimize yarar? Az araç ve personelle daha verimli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlar. Örneğin; Üsküdar'da 1 saat 15M bekleyeceğine atladın KS'ye ve Küçüksu'dan 20 dakika arayla çalışacak Yeni Camii arabasına atladın. Hatta aktarmanın süresi de olacağı için halk gününe denk getirirsen Küçüksu Özkuruşlar'da alışverişini yapıp eve öyle gidersin. 😅

Geri