Jeotermal Enerji Santrali (JES) - Haberler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MTN Enerji AŞ'nin Babadere JES-2 Projesi için ÇED Olumlu Kararı Verildi

MTN Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Babadere Jeotermal Enerji Santrali (JES)-2" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca (ÇŞB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, Çınar Mühendislik AŞ tarafından hazırlanan ÇED raporunda bedeli 153.400.000 TL olan proje Çanakkale Ayvacık, Tuzla, Babadere ve Kösedere Köylerinde hayata geçirilecek.

Tesisin gücü 11,8 MWm/11,5 MWe olacak. Söz konusu tesiste üretilecek elektrik enerjisi, üretim noktasından yaklaşık olarak 20 km mesafede yer alan 154 kV Ayvacık TM’nin OG Barasına bağlanacak.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi

Zorlu Jeotermal Enerji AŞ'nin Alkan-II JES Projesi için ÇED Olumlu Kararı Verildi

zorlu-yd.webp

Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi AŞ'nin, "Alkan-II Jeotermal Enerji Santrali (JES)" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca (ÇŞB), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, Çınar Mühendislik Müşavirlik AŞ tarafından hazırlanan ÇED raporunda bedeli 481.250.000 TL olan proje Manisa, Alaşehir, Alhan ve Şahyar mahallelerinde hayata geçirilecek.

Gücü 10 MWm/ 10 MWe olan proje, yıllık 62 GWh elektrik üretimi ile yaklaşık 18.310 kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Tesiste üretilecek enerji, üretim noktasından OG/154 kV trafo ile Alaşehir Havza TM’ye bağlanarak ulusal şebekeye dahil edilecek.

Kocaer Enerji AŞ'nin JES Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

Kocaer Enerji AŞ'nin, "Kocaer 1 Jeotermal Enerji Santrali (JES)" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (ÇŞB) sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, Çınar Mühendislik Müşavirlik AŞ tarafından hazırlanan ÇED Başvuru Dosyasında bedeli 3.182.624.000 TL olan proje Aydın Kuyucak ve Buharkent'te gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında kurulacak tesisin kapasitesi 24 MWm/24 MWe olacak. Proje ile yıllık 192.000.000 kWh/yıl elektrik üretimi yapılacak.

Geri