Kuzey Marmara Otoyolu / Başakşehir - Nakkaş Kesimi İnşaatı (O-7)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

196 metre yüksekliğinde elmas geometrili kuleler, 1.618 metrelik dev bir yapı ve milimetrik hesaplarla ilerleyen bir inşa süreci…

Başakşehir-Nakkaş Otoyolu’nun önemli mühendislik yapılarından Sazlıdere Köprümüzde, kulelerden tabliyeye uzanan yapım sürecini yüksek mühendislik standartlarıyla sürdürüyoruz.

Köprümüzün taşıyıcı sistemini oluşturan kule, kablo ve tabliye elemanları; yapının geometrisi ve yük dağılımı esas alınarak hassas mühendislik çalışmalarıyla bir araya geliyor.

Tamamlandığında Kuzey Marmara Otoyolu’nun son kesimi olan Başakşehir-Nakkaş Otoyolu’nun önemli bir parçası olacak Sazlıdere Köprümüzle İstanbul’un karayolu ulaşım altyapısına yeni bir güç kazandıracağız.

Bir mühendislik eserinde sizi en çok ne etkiler: Ölçeği mi, tasarımı mı, yapım tekniği mi? 👇

İLGİLİ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

TEM otoyolunada biraz rahatlama getirecektir bu yol.
Valla şunu belirteyim yolların hepsi dolu şehirde avrasya tüneli kilit,boğaziçi köprüsü kilit beraberindeki yollar kilit cuma gecesi saat 10 gibi tüm yollar boştu tadını çıkardık ama ertesi gün bir yere gidemedik 1 saat trafikte kaldık berbat bişey 2 tane daha avrasya tüneli yapılmalı farklı yerlere alternatif yollara dağıtılmalı trafik bu yolda alternatif bir yol yapılması iyi oldu

Valla şunu belirteyim yolların hepsi dolu şehirde avrasya tüneli kilit,boğaziçi köprüsü kilit beraberindeki yollar kilit cuma gecesi saat 10 gibi tüm yollar boştu tadını çıkardık ama ertesi gün bir yere gidemedik 1 saat trafikte kaldık berbat bişey 2 tane daha avrasya tüneli yapılmalı farklı yerlere alternatif yollara dağıtılmalı trafik bu yolda alternatif bir yol yapılması iyi oldu

İstanbul'a bir sürü yol yap yine yetmiyor yetmiyor. Hele ki bütün gün araçla iş yürüten çalışan kişilere Allah sabır versin.

İstanbul'a bir sürü yol yap yine yetmiyor yetmiyor. Hele ki bütün gün araçla iş yürüten çalışan kişilere Allah sabır versin.

Yol sayısı, alternatifler ya da yolların özelliği (şerit sayısı vb.) mesele değil ki?

Mesele araç sayısının fazlalığı. Bazı "kamusal" savunucuları gibi toplu taşımaya yönelimi öneri olarak da sunmayacağım. Çünkü o tarafta da yetersizlik var.

Anadoluya göç en büyük çözüm ama bunun dışında ne yapılabilir ben de bilemedim.

İstanbulun nüfusu azalmadığı sürece yollar yetmeycek
Ayrıca şehir içine fazla yol yapacak yerde kalmadı
Metro tek çare 700km bir demiryolu lazım kısa vadede

Güzergah bakımından uygun otobüs hatlarını çalışabilecek en uzun araçla sık seferlerle işletseler ve herkes toplu taşımayı mümkün mertebe kullansa yine olmaz.

İstanbulun nüfusu azalmadığı sürece yollar yetmeycek
Ayrıca şehir içine fazla yol yapacak yerde kalmadı
Metro tek çare 700km bir demiryolu lazım kısa vadede
Maalesef değil 1000 km metro yapmak için 20 yıl daha lazım bu zaman zarfında nufüs 25 milyonlara çıkacak zaten bitik bir trafik var nefes aldıracak projeler lazım hep dedim yine diyorum raylı sistem yatırımları yanında karayolu yatırımı yapmazsanız bu ülkede trafik hiçbir zaman bitmeyecek her yıl 1 milyon araba satılıyor 20 yılda 20 milyon arabayü hangi yollara koyacağız.

Maalesef değil 1000 km metro yapmak için 20 yıl daha lazım bu zaman zarfında nufüs 25 milyonlara çıkacak zaten bitik bir trafik var nefes aldıracak projeler lazım hep dedim yine diyorum raylı sistem yatırımları yanında karayolu yatırımı yapmazsanız bu ülkede trafik hiçbir zaman bitmeyecek her yıl 1 milyon araba satılıyor 20 yılda 20 milyon arabayü hangi yollara koyacağız.

Takdir edersin ki İstanbul'un nüfusu artsa da yüzölçümü sabit. Bu yüzden yol yapılabilecek alan sınırlı. Oran orantı hesabıyla bakarsak;

Araç sayısını azaltmak (raylı sistem ve toplu taşımaya yönelim)
Nüfusu azaltmak (göç)
Araçları küçültmek (mikromobilite)

yapılabilecek işler.

Raylı sistem yatırımlarının hızlıca gerçekleştirilemeyeceği aşikar. Lastik tekerlekli taşımacılık ta maalesef İETT'den, Özel Halk Otobüsü ve minibüs sistemlerinden kaynaklı en verimli haliyle tasarlanamıyor.

Nüfusu azaltmak en gerçek çözüm ama bunu da hızlıca yapamıyoruz, uzun vadede de etkili bir şekilde yapılamayacağı belli. Yapılsa çok güzel olur o ayrı da.

O zaman insanların daha küçük araçlarla trafiğe çıkıp yollara daha fazla araç ve insanın sığması sağlanmalı. Motosiklet ve küçük arabalar gibi.

Yol konusunda da uygun yollar çift katlı yollara dönüştürülse belki bi nebze nefes aldırır.

Yol konusunda da uygun yollar çift katlı yollara dönüştürülse belki bi nebze nefes aldırır.
Tünel sistemine geçilmeli zamanında yapılan tüneller büyük iş görüyor.Boğaz altından en az 2 tünel projesi başlamalı avrasya tünelini ilk kez geçen gün kullandım yapılırken 2+2 yapılması büyük hata olmuş şimdi o hatayı yapmayıp 4+4 şeritli 2 tünel projesi yapılmalı köprüler ve devamındaki yollar gerçekten büyük baskı altında şehrin farklı noktalarına çıkacak şekilde tüneller projelendirilmeli

Geri