M14 Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı-Kazım Karabekir-Topağacı-Ümraniye Spor Köyü Metro Hattı

Ray işlerinin başlanmış olması önemli bir gelişme. Bu hatta kullanılacak araçları Ulaştırma Bakanlığı mı yoksa İBB mi üstlenecek ne zaman adım atılacak merak etmekteyim. Sanırım bu hattı UAB bitince İBB'ye devir edecek.
Evet hat bitince İBB'ye teslimi olacak, araçlar içinde konuştum ihale olmayacak iş kapsamında alınacak araçlar dendi. Buda kullanılacak araçları firma tarafından sözleşme dahilinde bir firma ile anlaşıp araçlar o şekilde temin edilecek. Gene konuşayım ben bu durumu.

Evet hat bitince İBB'ye teslimi olacak, araçlar içinde konuştum ihale olmayacak iş kapsamında alınacak araçlar dendi. Buda kullanılacak araçları firma tarafından sözleşme dahilinde bir firma ile anlaşıp araçlar o şekilde temin edilecek. Gene konuşayım ben bu durumu.

Teşekkürler Buğra bilgi için. Değişik bir yol izlenecek burada demek ki araç temini için.

Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Hattında ray montaj çalışmaları devam ediyor.

Ekli dosyayı görüntüle 41233Ekli dosyayı görüntüle 41234
Ekli dosyayı görüntüle 41237
Rayem Demiryolu/LinkedIn

M-14 hattımızda çalışan işçisine, mühendisine, yüklenici firmasına ve emeği bulunan herkese kolaylıklar diliyorum.

Ulaştırma Bakanlığı & İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokole göre hattın işletimi: TCDD’de değil, Metro İstanbul’da olacak.

Şuanki mevcut plana göre sorunsuz ilerliyor.(iş takvimine göre)

2026 yılı sonu itibariyle hat üzerindeki bütün işler tamamlanmış olup, 2027 yılı içerisinde açılması hedeflenmekte.

Geri