Ohoo bu eski haber değil mi? Tbmler üçyoldan general asım gündüz istasyonuna çoktan taşındı zaten şirinyere doğru kazı yapıyor.General Asım Gündüz İstasayonu'ndan Üçyol Şaftı'na kazı yapan 2 TBM'nin kazılarını sonlandırıp yeniden General Asım Gündüz'e taşındığı belirtildi.
Proje hakkında hatırlatma yapılmış. Habere göre TBM tünel açma makineleri General Asım Gündüz-Şirinyer kazılarında 912 metre tünel kazımıyla NATO'nun oradalar.Ohoo bu eski haber değil mi? Tbmler üçyoldan general asım gündüz istasyonuna çoktan taşındı zaten şirinyere doğru kazı yapıyor.
Buca belediyesine gelmesine var bayaHasanağa Bahçesi-Kasaplar Meydanı kazılarında 401 metre tünel kazımaya TBM makineleri Üçkuyular Meydanı geçerek Fatma Saygın Anadolu Lisesinin altında olmalılar.
Hasanağa Bahçesinden kazıya başlayan TBM tünel açma makineleri Kasaplar Meydanı ve Buca Belediyesi istasyonları arasında tünel kazılarını Eylül - Ekim ayları gibi tamamlamış olur.Buca belediyesine gelmesine var baya
General Asım Gündüz ve Şirinyer istasyonları arasında tünel kazılarını yapan TBM tünel açma makineleri Şirinyer kazılarını tamamladıktan sonra sökülüp Buca Koop istasyona getirilip Çamlıkule istasyonuna doğru kazı yapması planlanmakta.Şirinyere doğru kazan tbm ve hasanağadan kasaplar meydanı istasyonuna doğru kazan tbmler buca belediyesinden mi çıkacak acaba orasını merak ediyorum?
TBM'ler General Asım Gündüz istasyonundan Şirinyer istasyonuna doğru çalışmaları tamamladıktan sonra Buca Koop istasyonundan, Çamlıkule istasyonuna doğru tünel çalışmaları devam edecektir.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzGazete'nin Haber Merkezi Masası'na konuk oldu. İzmir için hayal ettiği projeden bahseden Tugay, "Konak'tan Bostanlı'ya denizin altından Marmaray benzeri bir demiryolu hattını çok istiyorum. Bostanlı'dan Konak'a Konak'tan Buca'ya, Oradan Gaziemir'e ve Havalimanına gidecek bir sistem. Henüz bu bir fikir. Ancak çok maliyetli değil, yapılması mümkün bir proje" diye konuştu.
Halk arasında dolaşan, “Kasaplar istasyonu iptal edildi” lafının doğru olmadığını çıkarabiliriz sanırım, demekki söylenti olan çevikbir güzergahı hiç uygulamaya geçmemiş, kasaplar bölgesi için çok sevindiriciHasanağa Bahçesi istasyonundan, Kasaplar Meydanı'na doğru çalıştığı
Başkanın hayal ettiği proje evet güzel ama konak tarafına uzatmayı şuan öncelikli olarak görmüyor diye düşünüyorum. Cemil başkan buca metrosunun fuara gitmesini çok istiyor ve istemesini de gayet doğal buluyorum. Fuar izmiri önemli bir aktarma merkezi olarak gördüğünü düşünüyorum. İlerde M3 de fuardan geçecek ve bu hatlar birbirine ne kadar çok aktarma verirse o kadar iyi. Güney tarafı için bu 2 hat çok önemli.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın hayal ettiği M2 metrosu güzergahı: "Bostanlı-İzmir Körfezi-Konak-Buca-Gaziemir-Havalimanı"
1 Mayıs 2025
Ekli dosyayı görüntüle 12656