M5 - Samandıra Merkez-Sultanbeyli Metro Hattı Uzatması

İBB’den Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. etabı için hâlâ net bir açılış tarihi açıklaması gelmedi.

Son açıklamalara bakılırsa hat artık son aşamada ve mayıs içinde açılması hedefleniyor. Test sürüşleri de uzun süredir devam ediyor ama “şu gün açılıyor” diye resmi duyuru yok henüz.

İBB’den Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. etabı için hâlâ net bir açılış tarihi açıklaması gelmedi.

Son açıklamalara bakılırsa hat artık son aşamada ve mayıs içinde açılması hedefleniyor. Test sürüşleri de uzun süredir devam ediyor ama “şu gün açılıyor” diye resmi duyuru yok henüz.
17 Mayıs’a kadar resmi duyurusu yapılmış olur.

Hat en önemli sınavından geçti. Yani sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlamış oldu.

Sertifikasyon alan bir hat yarın bile açılır.

17 Mayıs’a kadar bekleyelim.

17 Mayıs’a kadar resmi duyurusu yapılmış olur.

Hat en önemli sınavından geçti. Yani sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlamış oldu.

Sertifikasyon alan bir hat yarın bile açılır.

17 Mayıs’a kadar bekleyelim.
Teşekkürler!
Ne İBB Çözüm Merkezi ne de Metro İstanbul Destek, Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. etap açılış tarihiyle ilgili net bir cevap veremedi.

Aylarca “çok yakında” deniyor ama ortada hâlâ resmi bir tarih yok. İnsan ister istemez soruyor: Biz bunlara niye oy verdik?

Teşekkürler!
Ne İBB Çözüm Merkezi ne de Metro İstanbul Destek, Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. etap açılış tarihiyle ilgili net bir cevap veremedi.

Aylarca “çok yakında” deniyor ama ortada hâlâ resmi bir tarih yok. İnsan ister istemez soruyor: Biz bunlara niye oy verdik?

Şimdi artık açılışa birkaç gün kala duyurular yapıyorlar. Bu tüm kurumlar için geçerli.

Teşekkürler!

Oy tartışması & siyaset tartışmasını yapmayalım. 😊 Günün sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi son 7 yıl içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte yarıştılar.
Kazanan İstanbul halkı oldu.
Tatlı rekabetlerin sonucunda her zaman halk kazanır:)
M5 açıldıktan sonra U1&U2 hattı için kolları biz sıvayacağız.

Örneğin bizlerde açılışa yakın bir zaman diliminde hattın resmi duyurusunu gerçekleştireceğiz, daha önce yaptığımız gibi. 😊

Oy tartışması & siyaset tartışmasını yapmayalım. 😊 Günün sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi son 7 yıl içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte yarıştılar.
Kazanan İstanbul halkı oldu.
Tatlı rekabetlerin sonucunda her zaman halk kazanır:)
M5 açıldıktan sonra U1&U2 hattı için kolları biz sıvayacağız.

Örneğin bizlerde açılışa yakın bir zaman diliminde hattın resmi duyurusunu gerçekleştireceğiz, daha önce yaptığımız gibi. 😊
Milletin kafası da doğal olarak karıştı:

> M11 mi, U1 mi, U2 mi, aynı hat mı, aktarma mı var?

Sultanbeyli metrosu açılınca İETT’nin otobüs hatlarını yeniden düzenleyip bazı hatları Çekmeköy–Taşdelen aktarma merkezine yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sarıgazi Metrosu 2 yıldır açık.
Cumhuriyet Mahallesi'nden doğrudan hat hâlâ yok.
7 yıldır İBB'yi yönetenler bunu biliyor.
2 yıldır Çekmeköy Belediyesi bunu biliyor.
Defalarca yazdım cevap yok.
Bu ihmal değil, bilerek ve kastten yapılıyor.
Çekmeköy Belediyesi, İBB ve İETT’ye soruyorum: Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine karşı özel bir ihmal veya ayrımcılık mı var?
Suçumuz ne?
Cumhuriyet, Kirazlıdere, Soğukpınar ve Aydınlar mahallesi sakinleri olarak cevap bekliyoruz.
Twitter da yüzlerce kez yazdım. İbb, İETT, İBB Çözüm Merkezi ve Çekmeköy Belediyesi’ne tenezzül edip cevap bile vermedi.

Sultanbeyli metrosu açılınca İETT’nin otobüs hatlarını yeniden düzenleyip bazı hatları Çekmeköy–Taşdelen aktarma merkezine yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sarıgazi Metrosu 2 yıldır açık.
Cumhuriyet Mahallesi'nden doğrudan hat hâlâ yok.
7 yıldır İBB'yi yönetenler bunu biliyor.
2 yıldır Çekmeköy Belediyesi bunu biliyor.
Defalarca yazdım cevap yok.
Bu ihmal değil, bilerek ve kastten yapılıyor.
o güzergahta dolmuş varsa dolmuşla benzer giden hatlara az sefer konulabiliyor özellikle dolmuş hattına olan talep de dalgalıysa

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın kodlamasında M11 diye bir kod bulunmuyor.

Ayrıca bu U1-U2 hattı’nın yönetimi hiçbir şekilde ve hiçbir süratle İstanbul Büyükşehir Belediyesinde olmayacaktır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca belirlenen kod: U1-U2’dir.

İstanbul halkı 2023 yılından beri bu koda hakim. 😊

U1 havalimanı-gayrettepe arası, U2 havalimanı-halkalı arası olacak diye duydum. Muhtemelen operasyonda basitleştirme için böyle bir şeye gidildi.
O ilçe veya mahalle hakkında hiçbir bilginiz yok. Bilmediğiniz konu hakkında yazma lütfen.
sinirlenmeye gerek yok ben sadece İETT'de gördüğümden bahsettim. nesnel bir bilgi gibi sunmadım.

O ilçe veya mahalle hakkında hiçbir bilginiz yok. Bilmediğiniz konu hakkında yazma lütfen.

Burada herkes düşüncesini, fikrini sunabilir. Buna karışamaz & müdahale edemezsiniz.

Herkes istediği şeklinde yorumunu ve düşüncesini paylaşır! Kimseye yazma vs deme hakkınız ve haddiniz yok!

@Efe16 @sezgin_ist Gerekli uyarıların yapılmasını rica edeceğim ! ! !

U1 havalimanı-gayrettepe arası, U2 havalimanı-halkalı arası olacak diye duydum. Muhtemelen operasyonda basitleştirme için böyle bir şeye gidildi.

sinirlenmeye gerek yok ben sadece İETT'de gördüğümden bahsettim. nesnel bir bilgi gibi sunmadım.
Sinirlenmedim. Sadece ulaşım sorunu hakkında tepkimi dile getirdim. Kusura bakma.

Bir çözüm beklediğimden paylaşmıyorum, buna dair inancım hiç olmadı zaten.
Sadece, nasıl bir kentte yaşadığımızın bir kaydı olsun derdindeyiz. İşini yaptığını zannedenlere bir delil olarak.

M5 Üsküdar-Samadıra Metro hattımızın devamı niteliğindeki 4 yeni istasyon girişi Mayıs ayındaki açılış için gün sayıyor.

Sultanbeyli'yi raylı sistem ağına dahil eden bu kritik etap ile ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Her bir istasyon bölgeye katacağı değerle İstanbul'un ulaşım vizyonunu yansıtıyor.

M5 hattımız Üsküdar’dan Sultanbeyli’ye kesintisiz ulaşım sağlayacak 🚀🚀🚀

Mayıs 2026 🔥

1.webp 2.webp 3.webp 4.webp

Kaynak: Ömer TAŞKARA / LinkedIn

M5 Üsküdar-Samadıra Metro hattımızın devamı niteliğindeki 4 yeni istasyon girişi Mayıs ayındaki açılış için gün sayıyor.

Sultanbeyli'yi raylı sistem ağına dahil eden bu kritik etap ile ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Her bir istasyon bölgeye katacağı değerle İstanbul'un ulaşım vizyonunu yansıtıyor.

M5 hattımız Üsküdar’dan Sultanbeyli’ye kesintisiz ulaşım sağlayacak 🚀🚀🚀

Mayıs 2026 🔥

Ekli dosyayı görüntüle 42010 Ekli dosyayı görüntüle 42011 Ekli dosyayı görüntüle 42012 Ekli dosyayı görüntüle 42013

Kaynak: Ömer TAŞKARA / LinkedIn
Son 1 hafta 🙂

Geri