Aynen 4 gün istanbuldayım sorun yok.Bütün hatları deneyelimAma tek güne sığdıramayız.
Aynen 4 gün istanbuldayım sorun yok.Bütün hatları deneyelimAma tek güne sığdıramayız.
17 Mayıs’a kadar resmi duyurusu yapılmış olur.İBB’den Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. etabı için hâlâ net bir açılış tarihi açıklaması gelmedi.
Son açıklamalara bakılırsa hat artık son aşamada ve mayıs içinde açılması hedefleniyor. Test sürüşleri de uzun süredir devam ediyor ama “şu gün açılıyor” diye resmi duyuru yok henüz.
Teşekkürler!17 Mayıs’a kadar resmi duyurusu yapılmış olur.
Hat en önemli sınavından geçti. Yani sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlamış oldu.
Sertifikasyon alan bir hat yarın bile açılır.
17 Mayıs’a kadar bekleyelim.
Teşekkürler!
Ne İBB Çözüm Merkezi ne de Metro İstanbul Destek, Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. etap açılış tarihiyle ilgili net bir cevap veremedi.
Aylarca “çok yakında” deniyor ama ortada hâlâ resmi bir tarih yok. İnsan ister istemez soruyor: Biz bunlara niye oy verdik?
Teşekkürler!
Ne İBB Çözüm Merkezi ne de Metro İstanbul Destek, Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. etap açılış tarihiyle ilgili net bir cevap veremedi.
Aylarca “çok yakında” deniyor ama ortada hâlâ resmi bir tarih yok. İnsan ister istemez soruyor: Biz bunlara niye oy verdik?
Açılırsa Çekmeköy–Sultanbeyli aksı ciddi bir nefes alır, o bölge uzun süredir bu hattı bekliyordu.
Sultanbeyliği halkı için hayırlı olsun.
Projede emeği geçen başta işçiler ve mühendisler olmak üzere herkese teşekkürler.
Milletin kafası da doğal olarak karıştı:Oy tartışması & siyaset tartışmasını yapmayalım.Günün sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi son 7 yıl içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte yarıştılar.
Kazanan İstanbul halkı oldu.
Tatlı rekabetlerin sonucunda her zaman halk kazanır
M5 açıldıktan sonra U1&U2 hattı için kolları biz sıvayacağız.
Örneğin bizlerde açılışa yakın bir zaman diliminde hattın resmi duyurusunu gerçekleştireceğiz, daha önce yaptığımız gibi.![]()
Bakanlık işletmemesi lazım ama şuanki durumda ibb ye vermiyorlar o zaman U şeklinde adlandırılması daha iyi.Milletin kafası da doğal olarak karıştı:
o güzergahta dolmuş varsa dolmuşla benzer giden hatlara az sefer konulabiliyor özellikle dolmuş hattına olan talep de dalgalıysaSultanbeyli metrosu açılınca İETT’nin otobüs hatlarını yeniden düzenleyip bazı hatları Çekmeköy–Taşdelen aktarma merkezine yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sarıgazi Metrosu 2 yıldır açık.
Cumhuriyet Mahallesi'nden doğrudan hat hâlâ yok.
7 yıldır İBB'yi yönetenler bunu biliyor.
2 yıldır Çekmeköy Belediyesi bunu biliyor.
Defalarca yazdım cevap yok.
Bu ihmal değil, bilerek ve kastten yapılıyor.
Milletin kafası da doğal olarak karıştı:
> M11 mi, U1 mi, U2 mi, aynı hat mı, aktarma mı var?
o güzergahta dolmuş varsa dolmuşla benzer giden hatlara az sefer konulabiliyor özellikle dolmuş hattına olan talep de dalgalıysa
Milletin kafası da doğal olarak karıştı:
U1 havalimanı-gayrettepe arası, U2 havalimanı-halkalı arası olacak diye duydum. Muhtemelen operasyonda basitleştirme için böyle bir şeye gidildi.Milletin kafası da doğal olarak karıştı:
sinirlenmeye gerek yok ben sadece İETT'de gördüğümden bahsettim. nesnel bir bilgi gibi sunmadım.O ilçe veya mahalle hakkında hiçbir bilginiz yok. Bilmediğiniz konu hakkında yazma lütfen.
O ilçe veya mahalle hakkında hiçbir bilginiz yok. Bilmediğiniz konu hakkında yazma lütfen.
Sinirlenmedim. Sadece ulaşım sorunu hakkında tepkimi dile getirdim. Kusura bakma.U1 havalimanı-gayrettepe arası, U2 havalimanı-halkalı arası olacak diye duydum. Muhtemelen operasyonda basitleştirme için böyle bir şeye gidildi.
sinirlenmeye gerek yok ben sadece İETT'de gördüğümden bahsettim. nesnel bir bilgi gibi sunmadım.
Bunlara girmeyelim hiç herkesin bir fikri var yanlış bilgiyse biz uyarımızı forum olarak yaparız iyi forumlar.O ilçe veya mahalle hakkında hiçbir bilginiz yok. Bilmediğiniz konu hakkında yazma lütfen.
Son 1 haftaM5 Üsküdar-Samadıra Metro hattımızın devamı niteliğindeki 4 yeni istasyon girişi Mayıs ayındaki açılış için gün sayıyor.
Sultanbeyli'yi raylı sistem ağına dahil eden bu kritik etap ile ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Her bir istasyon bölgeye katacağı değerle İstanbul'un ulaşım vizyonunu yansıtıyor.
M5 hattımız Üsküdar’dan Sultanbeyli’ye kesintisiz ulaşım sağlayacak
Mayıs 2026
Ekli dosyayı görüntüle 42010 Ekli dosyayı görüntüle 42011 Ekli dosyayı görüntüle 42012 Ekli dosyayı görüntüle 42013
Kaynak: Ömer TAŞKARA / LinkedIn