M5 - Samandıra Merkez-Sultanbeyli Metro Hattı Uzatması

Birisi geçmiş yorumlarda bakanlıkla belediyeyi karşılaştırıyor tatlı rekabetmiş falan filan sanırım bizimle dalga geçiyor ben cevabını vereyim 7 yılda bakanlık gayrettepe havalimanını açmış 50km halkalıya kadarda bu yıl uzatacak olacak 60km
bizim çok çalışkan ve hızlı belediyemiz ise 7 yıl önce inşaatına başladığı projenin 2 yıl önce samandırasına kadar 6km anca açabilmiş şehir hastanesini pas geçmiş şimdi 4 - 5km uzatmasını da yeni açıyor oda hedeflediği tarihte açılacak mı açılmayacak mı belli değil
7 yıldır trafik çeken sultanbeylili olarak benim bunu konuşmaya hakkım var sultanbeylide yaşamayıp bu yorumdan rahatsız olup rapor edenler silmeye çalışacak olanlar en iyisi milletle dalga geçmeyi bırakın biraz realist olun vesselam

M5 Üsküdar–Çekmeköy–Sultanbeyli metrosu hayırlı olsun.
Çok eleştirdim, hâlâ eleştirilecek noktaları var ama yapılan işi de teslim etmek lazım. Başta tünelde çalışan işçiler, mühendisler, teknik ekipler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.
İstanbul’da raylı sistem her siyasi tartışmanın üstünde bir ihtiyaç artık. Bir hattın açılması; trafikten, zamandan ve stresten biraz olsun kurtulmak demek.
Darısı diğer eksik hatların başına.

İBB Meclisi'nde metro aracı alımı için borçlanma kararlaştırıldı​

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, Çekmeköy-Sultanbeyli hattına 150 metro aracı alınması için belediyenin borçlanması oy birliğiyle kabul edildi.

İBB Meclisi mayıs ayı toplantılarının ikinci oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Toplantıda, İBB Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Finansman Şube Müdürlüğünün borçlanma maddeleri görüşüldü.

Bu kapsamda, Çekmeköy-Sultanbeyli raylı toplu taşıma sistemine 150 metro aracı temini ve işletmeye alma işi için de 300 milyon euro + KDV ve sigorta primi tutarında dış borçlanma, iç borçlanma, yurtdışı tahvil, yurtiçi tahvil veya ilgili mevzuatlar çerçevesinde diğer çeşitli finansal enstrümanların kullanılabilmesi hususunda borçlanma yetkisi talep edildi.

Mecliste yapılan oylamada, borçlanma talepleri oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Gazete Oksijen

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin:

Aylar boyunca tünelde, şantiyede büyük emek veren ekip arkadaşlarımızla birlikte artık açılış için gün sayıyoruz.

Bugün, 22 Mayıs’ta hizmete açacağımız Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2. Etabı olan Samandıra Merkez-Sultanbeyli arasında yine sahadaydık.

Hattın tamamlanmasıyla birlikte Sultanbeyli-Üsküdar arası yolculuk 50 dakikaya düşecek.

İstanbul’da raylı sistem ağını, büyütmeye devam ediyoruz.

1.webp 2.webp 3.webp

------------------------------------------------------------------------------

Açılış resmi olarak açıklandı. Haftaya 22 Mayıs Cuma günü açılış var.

Bu arada “Mehmet Akif Mahallesi” durağı derken tam olarak burayı kast ediyordum.
Bence “Sultanbeyli” yerine “Mehmet Akif” ismi daha güzel yakışıyor.
“Sultanbeyli” fazla genel kalıyor, ama bu giriş tam mahalle merkezinin havasını veriyor.

20260515_235724.webp

Şu metro girişini kim tasarladıysa hâlâ aynı tasarımda ısrar ediyor.
Sürekli lekeli duran camlar, yağmur yağınca aralarda biriken kirli suyun aşağı damlaması, güneşten doğru düzgün korumaması derken işlevsellik açısından bayağı zayıf kalıyor.
Rüzgârı ve yağmuru kesiyor evet ama görüntü olarak da çok estetik durmuyor bence.

Sultanbeyli’ye belki 15 yıldır ilk kez dün gittim. Sadece metro gittiği için Sultanbeyli halkı adına sevindim.İstanbul metroları keşke Moskova metrosu gibi olsa da her mahalleye metro ulaşsa.

Geri