diyelim ki beşiktaş bye geçse Kabataş ne zaman açılışa hazır hale gelir
Bugünkü haliyle
%100 katılıyorum.Neden ille Beşiktaşıda açalım derdindeler pek anlayamıyorum aktarma merkezi kabataş beşiktaşa gitmek isteyen orda inip yürüyedebilir yada yıldızda iner Beşiktaş by-pass edilmeli 2027 başında kabataş açılmalı.
M5 hattının Şehir Hastanesi pas geçilecekti daha sonra İBB 19 & 29 Mayıs’ta tüm istasyonlarıyla beraber açılacak.Beşiktaşı pas geçiyoruz kabataşı açıyoruz derseler şaşırmam. İstanbul'da böyle çok oldu. M3 hattında yıldıztepe sonra açıldı, şuan M5 hattında şehir hastanesi pas geçiliyor.
ben sahsen bunun nedenini istanbul beyaz sayfaya sorarımsteseler ve zorlasalar Kabataş 2027’nin ilk çeyreğine yetişir.
ben sahsen bunun nedenini istanbul beyaz sayfaya sorarım
bu ısrar neden derim
2027 ilk çeyreginde açılabilecekse bunca İstanbullu boşa bekliyor
Harikasın Sezgin boşuna İstanbul senden sorulur demiyoruzBunu ben yarın bir yaziyim bakalım ne diyecekler.
Harikasın Sezgin boşuna İstanbul senden sorulur demiyoruz![]()
Kabataş–Mecidiyeköy–Mahmutbey Metro Hattı kapsamında yapımına devam ettiğimiz Kabataş İstasyonu’nu çok yakında kentimize kazandıracağız.
Yani bir zahmet aklın yolu bir belki Beşiktaş 2 yıl daha açılmayacak ne gerek var 6 aya hallederler kabataşı zaten kaba inşaatı bittiİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan dün sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmış:
Bu cümlelerden ben Kabataş'ın Beşiktaş'ı pas geçerek açılacağı yönünde anlam çıkardım. İnşallah bu yönde adımları olur.
1-70008877672 no’lu başvurunuzla ilgili Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü ile yapılan görüşme neticesinde alınan bilgi şu şekildedir:
"M7 hattının uzatma çalışmaları kapsamında Beşiktaş istasyonunun pas geçilerek Kabataş istasyonunun tek başına işletmeye alınmasına yönelik herhangi bir planlama ya da değerlendirme bulunmamaktadır. Hat, planlanan bütünlüğü içerisinde hizmete açılacaktır.
Çalışmalar program dahilinde devam etmekte olup, açılışın 2028 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Konuya ilişkin gelişmeler ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bilgilerinize sunar, anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz."
1,5 yıl zaman var hayırlısı olsun ama bence yanlış karar.Maalesef gelen cevapta olumlu bir gelişme yok Kabataş için. 2028 yılında tamamanın açılacağı yönünde cevap vermişler.
Acaba İbb bizim bilmedigimiz bir sorunu mu varEkrem İmamoğlu’nun bu hatla ilgili açılış planına geri dönülmesi lazım..
(Beşiktaş’ı pas geçip, Kabataş’ı açmak)
Ve şu Beşiktaş ısrarından iBB’nin vazgeçmesi lazım..
Bitiyorsa niye Beşiktaşı bekliyoruz abi açın gitsin yahuİBB Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürü sunumda Kabataş istasyonunun kaba inşaatının bu ay tamamlanacağını belirtmiş.
Burası daha öncede sıkıntı yapmıştı açılışı uzatmıştıŞimdi yayınlanan duyuruda Mecidiyeköy - Çağlayan istasyonları arasındaki tünelde makas bölgesinde yer altı suyu akış kaynağındaki artış sebebiyle ray hattının bir kısmında onarım gerektiği açıklanmış.
Burası daha öncede sıkıntı yapmıştı açılışı uzatmıştı
7 Nisan 2021'de Mecidiyeköy makas bölgesinde betonarme çatlakları ve kabarmalar tespit edilmesi üzerine tedbir amaçlı olarak Mecidiyeköy Metro İstasyonu kullanıma kapatılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda sorunun inşaatı gerçekleştiren yüklenici firmalardan kaynaklandığı belirlenmiştir. 10 Nisan 2021'de başlanan tadilat çalışmalarında makas bölgesine yeni bir drenaj sistemi kurularak çatlaklara neden olan su, bölgeden uzaklaştırılmıştır. 15 Temmuz 2021'de tünel bölgesinin betonarme imalatının yeniden yapımına başlanmış, betonarme işlerinin bitirilmesinin ardından 15 Kasım 2021'de makas bölgesinde sinyalizasyon testlerine geçilmiş ve 20 Aralık 2021'de de Mecidiyeköy Metro İstasyonu yeniden hizmete girmiştir. Tadilat işlemleri süresince metro seferleri Nurtepe - Mahmutbey arasında normal tarifeyle, Nurtepe - Çağlayan arasında mekik tarifeyle gerçekleştirilmiş, Nurtepe - Mecidiyeköy arasında ise ücretsiz İETT seferleri düzenlenmiştir.
Alıntı: Wikipedia
Eğer sıkıntı büyükse işler nanay olacakM7 Yıldız-Mahmutbey metro hattında seferler şu şekilde düzenlenecek:
* Çağlayan-Mahmutbey arasında Nurtepe İstasyonu aktarmalı olarak seferler gerçekleştirilecektir.
* Nurtepe-Mecidiyeköy arasında ücretsiz İETT seferleri ile ulaşım sağlanacaktır.
* Yıldız-Mecidiyeköy arasında ise seferler normal düzeninde devam etmektedir.
* Çalışma tamamlanana kadar hatta Gece Metrosu seferleri Çağlayan-Mahmutbey istasyonları arasında yapılacaktır.
Hiç sorma kabataş etabını beklerken bu beklenmedik gelişme oldu.Eğer sıkıntı büyükse işler nanay olacak
M7 hattında oluşan sıkıntının etkisi bugün yolcu yoğunluğuna sebep olmuş.
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan'ın paylaşımında Kabataş durağı incelemesi yer almış.
İBB Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürü sunumda Kabataş istasyonunun kaba inşaatının bu ay tamamlanacağını belirtmiş.
M7 hattında ciddi bir kaos hakim. Bu hattı kullanan yolcular duruma tepkili haliyle.
Fakat: Maalesef bunun sorumluları 2019 yılından önceki İBB yönetimi & yüklenici firma.
2021 yılında yaşanan aynı sıkıntı yüzünden 2019 sonrası gelen yeni yönetim ilgili yüklenici firmaya cezai bedel yansıtarak işi yaptırmıştı.
Fakat 8 ay süreyle hattın yine aynı bölümü güvenlik riski sebebiyle işletime kapatılmıştı.
Mecidiyeköy-Nurtepe arasında İETT araçlarıyla ücretsiz yolcu taşımak kesinlikle bir çözüm değil. Trafiği’de unutmayalım. O bölgede ki trafik en az 25 dakika.
Şimdi 0’dan başlayacaklar ise maalesef yine uzun bir süre hat işletime kapatılmış olacak.
Yani bu durum 1-2 güne ya da 1-2 haftaya çözülecek bir iş değil.
M7 hattını kullanan yolculara geçmiş olsun.
O zaman yapılan tamir ve tadilatta kalıcı bir çözüm üretilmemiş gibi görünüyor. Yine böyle bir sorunun çıkması bunu gösteriyor.