M7 - Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün anında birden bire ortaya çıkan bir durum olduğunu düşünmüyorum zaten.

Yani bu sıkıntı geçmişten kalan kalıntıların sonucu, bence.

Muhtemelen mevcut iBB yönetimi bu durumu biliyorlardı ve göz yumdular.

Yeterli denetim süreci etkili olmamış o dönemde. Bu onu gösteriyor.

Denetimsizlik, takipsizlik, ihmalkarlık.

Ama asıl sorumlular; 2019 yılı öncesindeki İBB yönetimi.

Zemin etüdü sağlıklı yapılmadığından kaynaklı, apar topar açmak istenince, seçime yetiştirilecekti ki halbuki maalesef o da olmayınca bir takım ihmalkarlıkların sonucunda 2021 yılında aynı sıkıntı patlak vermişti.

Mış-Miş gibi işler yapıldıysa + göz boyamalık işler yapıldıysa ve mevcuttaki İBB yönetimi ise yeterli denetimi yapmamışsa maalesef bu sıkıntı bu şekilde devam edecek.

Yoksa anında derhal işletime kapatma kararı alınmazdı.

Diliyorum ve umuyorum ki bu sıkıntıya kalıcı bir biçimde çözüm üretilir.

Aksi takdirde 4 yıl sonra ya da 3 yıl sonra aynı sıkıntı yeniden doğacak.

Mevcut İBB yönetimi süreci büyük bir titizlikle %0 hata payı ile yürütmesi gerekecek.

Yüklenici firma yeniden çağırılacak ve masada tartışılacaktır bu konu zaten…
o bölgede yer degişikligi çıkma durumu çıkarsa şaşırmam
Metro istasyonu yeri degiştirebilirler
tekrar tünel kazısı yani

o bölgede yer degişikligi çıkma durumu çıkarsa şaşırmam
Metro istasyonu yeri degiştirebilirler
tekrar tünel kazısı yani

Düşünmesi bile kötü. Yapılabirliği var mıdır bilmiyorum ama 1 gün bile seferler iptal oluyor İstanbul'da her yer kaos oluyor tekrar bir tünel inşaatı uzun sürebilir.

Sorun neymiş tam olarak bir açıklama var mı?

Mecidiyeköy - Çağlayan istasyonları arasındaki tünelde makas bölgesinde yer altı suyu akış kaynağındaki artış sebebiyle ray hattının bir kısmında onarım gerektiğini açıkladılar. Teknik inceleme ve tespitlerin ardından kalıcı onarım çalışmaları yapılacakmış.

Bütün planları alt üst eden o Pelin Alpkökin denilen şahıs bütün operasyonel süreci bozdu maalesef!

Pelin Alpkökin'i takip edip başarılı bulurum. Ama Beşiktaş ısrarını yanlış buldum. Beşiktaş istasyonunu beklemek şuan anlamsız. Kabataş yolcu hareketliliği bakımından yoğun bir bölge. M7 Kabataş istasyonu açıldığında istasyonu kullanan çok yolcu olacaktır.

Pelin Alpkökin'i takip edip başarılı bulurum. Ama Beşiktaş ısrarını yanlış buldum. Beşiktaş istasyonunu beklemek şuan anlamsız. Kabataş yolcu hareketliliği bakımından yoğun bir bölge. M7 Kabataş istasyonu açıldığında istasyonu kullanan çok yolcu olacaktır.

Ben başarılı bulmuyorum. Bulsaydım M7 Hastane etabı bitirilirdi.

Bulsaydım; M10 hattı açılırdı çoktan.

(M4 Tavşantepe-Kaynarca uzatması da otomatik olarak açılırdı.) Ki Kaynarca hassas bir bölge.

M12 hattının açılışı geçen yıl yapılmış olurdu.

M5 hattının Sultanbeyli bölümü 2024 yılı sonunda tamamlanırdı. 1 yıllık gecikme payı da ekleyelim, 2025 yılı sonunda işletime açılmış olurdu.

M13 hattıyla ilgili iki de bir proje & güzergah değişikliği yapılmazdı ki bu hat Ulaştırma Bakanlığına devredilmeli.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mali gücü M13 hattına yetmiyor.

Verdiği hiçbir söz doğru çıkmadı. Raylı sistemlerle ilgili belirtilen iş takviminden sürekli en az 1,2,3 yıl gecikmelerle anılıyor.

Demiryollarından, raylı sistemlerin içinden gelen biri olarak söylüyorum..

TCDD’nin Marmaray projesinde çalışmıştı o zaman ki kariyeri daha başarılıydı. Japonya’daki akademik hayatı vs..
Maalesef aynı ritmi & tempoyu göremiyorum onda.

ibb siyasi ve ekonomik olarak kıskaçta
herşeye ragmen bir şeyler yapmaya çabalıyorlar
alkışlayacagınıza eleştriyorsunuz
devletten ucuz para istiyor hicbir kamu bankası kredi vermiyor
yurtdışından sürekli borçlanıyor

• Sıfır Kredi" Açıklaması: İBB yönetimi, ulaştırma projeleri ve metro inşaatları için kamu bankalarına yaptıkları kredi başvurularının yanıtsız kaldığını veya reddedildiğini sık sık dile getirmiştir. İmamoğlu, 2009-2019 yılları arasında İBB'ye bu bankalarca sağlanan 1,6 milyar dolarlık kaynakla kıyas yaparak, kendi dönemlerinde bu rakamın sıfıra indiğini belirtmiştir.
  • İller Bankası: Benzer şekilde, belediyelerin altyapı projelerini finanse etmekle görevli olan İller Bankası'ndan da metro projeleri için onay veya kredi alınamadığı rapor edilmiştir.

M7 Yıldız–Mahmutbey Metro Hattı'nda Onarım Çalışması​

Sayın Yolcularımız;

M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattı Mecidiyeköy İstasyonu’nda onarım çalışmaları nedeniyle seferlerimizde düzenlemeler yapılmıştır.
Bu süre içerisinde seferlerimiz;
Mahmutbey-Nurtepe arasında normal tarife ile kesintisiz,
Yıldız-Mecidiyeköy arasında normal tarife ile kesintisiz,
Nurtepe-Çağlayan arasında 12 dakika aralıklarla mekik işletme şeklinde yapılacaktır.

Yolcularımızın aşağıda belirtilen alternatifler ile Mecidiyeköy bölgesine erişimi sağlanacaktır.

Yıldız ve Mecidiyeköy Yönlerinden Mahmutbey Yönüne Ulaşım:

• Mecidiyeköy metro istasyonu Metrobüs bağlantısı ve Mecidiyeköy otobüs durakları çıkışından hareket eden ücretsiz İETT ring otobüsleri ile M7 Nurtepe istasyonuna ulaşabilir ve bu istasyondan M7 hattına aktarma yapabilirsiniz,

Mahmutbey Yönünden Mecidiyeköy ve Yıldız Yönlerine Ulaşım:
• M7 Nurtepe istasyonu 3 numaralı çıkıştan hareket eden ücretsiz İETT ring otobüsleri ile Mecidiyeköy’e ulaşabilirsiniz,

Mahmutbey Yönünden Kağıthane ve Çağlayan’a Ulaşım:
• M7 Nurtepe istasyonunda inerek diğer perondan hareket eden mekik metro seferlerimiz ile M7 Kağıthane ve Çağlayan istasyonlarına ulaşabilirsiniz,

Kağıthane ve Çağlayan Bölgesinden Mahmutbey Yönüne Ulaşım:
• M7 Kağıthane ve Çağlayan metro istasyonlarından 12 dakika aralıklarla hizmet veren mekik metro seferlerimiz ile gidebileceğiniz M7 Nurtepe istasyonunda inerek diğer perondan hareket eden M7 Mahmutbey-Nurtepe seferlerimiz ile Mahmutbey yönüne seyahat edebilirsiniz,

Kağıthane ve Çağlayan Bölgesinden Mecidiyeköy ve Yıldız Yönlerine Ulaşım:
• M7 Kağıthane ve Çağlayan metro istasyonlarından 12 dakika aralıklarla hizmet veren mekik metro seferlerimiz ile gidebileceğiniz M7 Nurtepe istasyonunda inerek 3 numaralı çıkıştan hareket eden ücretsiz İETT ring otobüsleri ile Mecidiyeköy’e ulaşabilirsiniz,

M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattına Ulaşım:
• M7 Nurtepe istasyonu 3 numaralı çıkıştan hareket eden ücretsiz İETT ring otobüsleri ile Mecidiyeköy’e geçerek M2 Yenikapı-Hacıosman hattı Şişli-Mecidiyeköy istasyonuna ulaşabilirsiniz.

Metrobüs’e Ulaşım:
• M7 Nurtepe, Kağıthane ve Çağlayan istasyonları arasında 12 dakika aralıklarla hizmet veren mekik metro seferlerimizi kullanıp M7 Çağlayan istasyonunda inerek, buradan kısa bir yürüyüş ile (~500 m.) metrobüs Çağlayan durağına ulaşabilirsiniz,
• M7 Nurtepe istasyonu 3 numaralı çıkıştan hareket eden ücretsiz İETT ring otobüsleri ile Mecidiyeköy’e geçerek metrobüs Mecidiyeköy durağına ulaşabilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Kaynak: Metro İstanbul

Kesin su falan basıyor heralde yada yapısal bir sorun var @TCDD-demiryolcu tam bir bilgin varmıdır bunla ilgili.
Hattın istasyon yapısında sorunlar var. 2021’de mecidiyeköy makas bölgesindeki betonarmede çatlaklar ve kabartmalar bulunması sonucunda yine 8 aylığına kapatılmıştı (yine yeraltı suyundan mütevellit.) . Metrobüs istanbula atılmış en büyük kazık diyenler m7’deki mühendisliği görse ne derdi acaba.

Hattın istasyon yapısında sorunlar var. 2021’de mecidiyeköy makas bölgesindeki betonarmede çatlaklar ve kabartmalar bulunması sonucunda yine 8 aylığına kapatılmıştı (yine yeraltı suyundan mütevellit.) . Metrobüs istanbula atılmış en büyük kazık diyenler m7’deki mühendisliği görse ne derdi acaba.
İlk yapılırken zeminle ilgili etütte sıkıntı olma ihtimali çok yüksek ne kadar güçlendirirsen güçlendir zamanla sudan kaynaklı kaymalar ve deformastonlar olacak gibi görünüyor hatalı etüt ve güzergaha suç bulurum ben.

İlk yapılırken zeminle ilgili etütte sıkıntı olma ihtimali çok yüksek ne kadar güçlendirirsen güçlendir zamanla sudan kaynaklı kaymalar ve deformastonlar olacak gibi görünüyor hatalı etüt ve güzergaha suç bulurum ben.

Bakalım nasıl bir çözüm bulacaklar ve ne kadar sürede tamamlanacak. Ve bu yolcu yoğunluğunu azaltmak için İBB , İETT ve Metro İstanbul'un süreci iyi yönetmeli. Bugün Nurtepe durağında kaos hakimmiş sosyal medyada videolarda gördüğüm kadarıyla.

Bakalım nasıl bir çözüm bulacaklar ve ne kadar sürede tamamlanacak. Ve bu yolcu yoğunluğunu azaltmak için İBB , İETT ve Metro İstanbul'un süreci iyi yönetmeli. Bugün Nurtepe durağında kaos hakimmiş sosyal medyada videolarda gördüğüm kadarıyla.
İşleri zor bu kadar yoğunluğu çözmekte zor inşallah süreç iyi yönetilir.

Geri