@TCDD-demiryolcu raylı sistemlerinde bilgi birikimin çok güzel bizleride bilgilendiriyorsun teşekkürler.
Birşey sorucam. M7 hattında 4'lü olarak setler halinde seferler yapılıyor 8'li setlere ne zaman geçilir bir bilgin var mı?
Mahmutbey istasyonunun sonunun uzunluk sebebiyle 8'li setlere engel diye ve araç eksikliği nedeniyle böyle işletim yapıldığını duymuştum. Bilmiyorum bu doğru mu?
Mahmutbey’de herhangi bir sorun yok, 8’li işletim yapılabilir.
M7 hattının araç alım planlamaları 2020 yılında yapıldı. Maalesef pandemiden ötürü 3 yıl ötelendi.
2023 yılında program revize edildi, Yıldız etabının açılışı ile birlikte.
iBB - Kabataş etabının açılmasına yakın araçları devreye almayı planlıyor.
Ki bunu zaten İBB üst düzey yöneticileri tarafından sözlü ve yazılı olarak beyan ettiler.
İBB TV’deki arşiv videolarını bulursanız zaten görürsünüz.
Fakat Kabataş normal koşullarda bu yıl açılacaktı. Pelin Hanım bu duruma itiraz ettiği için Beşiktaş’ı da istedi. Hatta Ekrem İmamoğlu ve Pelin Alpkökin arasında minik bir sözel atışma & tartışma yaşanmıştı.
Çünkü; Ekrem Bey’e de Rıza Bey’in baskısı vardı. Bunu zaten bir tören de paylaşmıştı..dillendirmişti (Beşiktaş Belediye Başkanı)
Günün sonunda Ekrem Bey’in isteği olmadı ve Pelin Hanımın ısrarı ve Rıza Bey’in baskısı etkili olunca Beşiktaş pas edilmekten vazgeçildi.
4’lü yeni trenleri M7 2027 yılında peyderpey göreceğiz…
Çünkü; şuanda ilk sırada ve kırmızı zil çalan M4 hattı var.
16.07.2026 tarihinden itibaren M4 hattının araçları İstanbul Büyükşehir Belediyesine teslim edilecek Metro İstanbul ekibi de hızlıca kontrolleri ve testlerini ve kalibrasyon ayarlarını yapıp, trenleri devreye alacaklar..
2027 yılının başından itibaren M7 hattının araçları da kademeli olarak hatta yavaş yavaş indirilmeye başlanacak.
İBB’nin zaten M7 hattındaki düşüncesi 4’lü vagon.
Daha az sefer aralığı sayesinde istasyonlarda yolcu birikmeyecek. ( Ki en mantıklısı bu)
M7 - Marmaray’ın yakın bir zamanda rakibi olacak zaten.