Manisa Seyahat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Manisa Seyahat Zeyrek'e rağmen zam yaptı! Büyükşehir İzmir'e yolcu taşıyacak

Manisa ile İzmir arasında yolcu taşımacılığı yapan Manisa Seyahat Firması, bilet fiyatlarına zam yaptı. Buna göre tek yön bilet 150 TL oldu. Gözler Manisa-İzmir arası bilet fiyatları 100 TL olmazsa sefer başlatırız diyen Başkan Zeyrek’e çevrildi.

Manisa-İzmir hattında tek yön bilet ücreti 150 TL’ye yükseldi.

Manisa Seyahat’in zam kararından sonra gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’e çevrildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, aylık basın buluşmasında Manisa Seyahat’in Manisa- İzmir bilet fiyatlarını 150 TL yapmak istediklerini, Zeyrek’in bu fiyatı kabul etmeyip 100 TL teklif edeceklerini ve bu süreçte Manisa Seyahat’e destek vereceklerini açıklamıştı. Ancak Manisa Seyahat yeni ücret tarifesini paylaştı ve tek yön bilet 150 TL oldu.

Başkan Zeyrek, aylık basın toplantısında Manisa Seyahat’ın 100 TL’yi kabul etmezlerse belediye olarak Manisa- İzmir arasında otobüs seferi başlatacaklarını söylemişti.

Bu durumda gözler Zeyrek’e çevrilmiş oldu. Başkan Zeyrek’in önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili açıklaması yapması bekleniyor.

BAŞKAN ZEYREK NE DEMİŞTİ?

Başkan Zeyrek geçtiğimiz günlerde Manisa-İzmir arasındaki otobüs ulaşım fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Mevcut durumda Manisa Seyahat’in 38 kilometrelik Manisa-İzmir hattında 125 TL aldığına, öte yandan 39 kilometrelik Gölmarmara-Salihli hattında ise 80 TL ücret alındığına dikkat çeken Zeyrek, bu fiyat farkının giderilmesi için devreye girdiklerini söyledi. Zeyrek, yaptığı görüşmeler sonucunda bilet fiyatını 80 TL’ye düşürme konusunda mutabakata varıldığını, ancak ocak ayında beklenen zamlarla bu indirimin etkisinin kaybolacağını ifade etti.

Zeyrek, “Manisa Seyahat ve ulaşım daireleriyle bir toplantı yaptık. Onların talebi, “Ücreti 150 TL yapalım.” yönünde oldu. Ben de diyorum ki, bu ekonomik şartlarda 150 lira olmaz. Size buradan bunun sözünü vereyim: Eğer 150 TL yaparlarsa, ben bu fiyatı 100 TL olarak teklif edeceğim. Kabul etmezlerse belediye olarak taşımacılık yaparız.” Demişti.
Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte Manisa Seyahat’e de destek verebileceğini belirtmişti.
Zeyrek, “Zamlar belli olduktan sonra Manisa Seyahat'in önünde 2 tane alternatif olacak. Ya 150 liradan 100 liraya düşürecekler ya da ben otobüs koyacağım. 150 liradan 100 liraya düşmelerinde destek vereceğiz kendilerine... Vereceğimiz desteği de söyleyeyim. Otogarlara giriş çıkış ücretlerin almadığımızda zaten onlara bu desteği vermiş oluyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Manisa Haberleri

manisa.webp

Başkan Zeyrek söz verdi Manisa - İzmir arası 100 TL’ye indi

Başkan Zeyrek, “Verdiğimiz sözleri tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in, yaptığı girişimler sonucunda 150 TL olan Manisa – İzmir arası ulaşım 100 TL’ye indi. Yapılan yeni düzenleme ile öğrenciler 80 TL karşılığında ulaşımlarını sağlayabilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik ve ortak çözüm anlayışı ile vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, attığı yeni adım ile vatandaşlara ekonomik olarak da destek sağladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in Manisa – İzmir arasındaki ulaşımda indirim sözü üzerine Manisa Seyahat ile yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda indirim müjdesi vatandaşlara duyuruldu. Başkan Zeyrek, Manisa Otobüs Terminali’nde yaptığı çalışma açıklama ile “Manisa Seyahat bugün sabahtan itibaren Manisa-İzmir arası 100 TL, öğrencimize ise 80 TL’ye hizmet vermeye başladı” dedi.

Manisa Otobüs Terminali’nde yapılan açıklamaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Zibeller ve yönetim kurulu üyeleri, belediye bürokratları ile firmaların temsilcileri katıldı. Başkan Zeyrek, açıklamasına verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek başladı. Zeyrek, “Bana hep ‘Güler yüzlü başkan’ diyorlardı. Bugün daha çok gülüyorum. Çünkü verdiğimiz sözleri tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. O yüzden bugün yüzümüz daha güler yüzlü ve her zaman için de Manisa’mdaki 1,5 milyon kişinin gülmesi için çok yoğun çaba sarf ediyoruz. Manisa’mdaki en büyük sorunlardan biri de Manisa-İzmir arasındaki ulaşım ücretinin pahalı olmasıydı. 1,5 – 2 ay önce Manisa Seyahat’e bu ücretlerde bir indirime gitmesi gerektiğini söylemiştim. Manisa Seyahat yönetimiyle bundan önce 2 - 3 kere oturduk, konuştuk. Onlara da bu talebimi ilettim. Bizim bu çağrımıza ve vatandaşların talebine kulak verdiler, ortak bir uzlaşıya vardık. Bu uzlaşı neticesinde bugün sabahtan itibaren Manisa-İzmir arası 100 TL, öğrencimize ise 80 TL’ye hizmet vermeye başlandı. 1 yıl boyunca da bu şekilde devam edecek. ‘1 yıl sonra ne olacak’ diyorlar. 1 yıl sonra o günkü ekonomik şartlara bakarız. Manisa Seyahat yönetimimiz bu anlayışta, biz de uzlaşmacı anlayışta olduğumuz sürece o günün şartlarına göre fiyatlarda bir revizeyi yaparız” diye konuştu.

“Belediyenin cebinden çıkan para yok”

Gelen soru üzerine açıklamada bulunan Başkan Zeyrek, “Biz bu indirimi yaparken Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin cebinden çıkan bir para yok. Sadece Manisa Seyahat’e bu fiyatların geri gelmesi gerekliliğini ifade ettiğimizde kendileri de ‘Biz bir çalışmamızı yapalım, hangi fiyatlara düşürürüz’ diye ifade ettiler. Bir sonraki görüşmemizde de fiyatları 100 liraya mutabık kaldık. Öğrenci fiyatımız 90 liraydı. Dün biliyorsunuz Kula’nın tanıtımı açısından önemliydi. Manisa’mızın turizmi açısından çok önemli bir programdı. Sağ olsun Genel Başkanımız Özgür Özel de eşlik etti. Oradaki öğrenci kardeşlerimiz şu ricada bulundu. Serhan Asker’e dediler ki ‘Sen bizim sesimiz ol, Başkanımıza bunu ifade et, 10 lira daha düşürülebilir miyiz’ dediler, o da benim Manisa Seyahat’ten özel bir ricam olacak, öğrenci fiyatımız da 80 liraya düştü” ifadelerini kullandı.

“Birçok projeye imza atacağız”

Manisa Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Zibeller ise Başkan Zeyrek ile bir araya geldiklerini ve projeler ürettiklerini söyledi. Zibeller, “Bu projenin birinci ayağı. Çok farklı projelerde Büyükşehir ve Manisa Seyahat el ele vermek üzere çok güzel projelere imza atacağız” dedi.

Törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa – İzmir seferini yapan otobüse binerek yolcularla da sohbet etti. Yolcular, indirimden duydukları memnuniyeti dile getirerek Zeyrek’e teşekkür etti.

habermedyafotograf_44581_1b699cdbed83468e8e63cedb741f1e67.webp habermedyafotograf_44581_77e1806db69f4986b3cb7570295d7511.webp

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Manisa Seyahat’te fiyat karmaşası… 100 lira mı 150 lira mı?

Manisa Seyahat firmasıyla İzmir’e gitmek isteyen bir vatandaş geçtiğimiz günlerde 100 TL’ye düştüğü açıklanan tam bilet parasına 150 TL ödediğini iddia etti, iddialara yönetim kurulu başkanı yanıt verdi

Manisa’da, Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Seyahat Firması arasında imzalanan protokol ile tam biletin 150 TL’den 100 TL’ye, öğrenci binişlerinin ise 80 TL olarak belirlendiği Manisa-İzmir ulaşım ücretlerine ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi.

İddialara göre Manisa Seyahat’in yönetim kurulunda da yer alan bir üye, taşımacılığı 150 TL’den yapmaya devam ediyor. Yönetim kurulu üyesinin, verilen sözlerin tutulmadığını öne sürdüğü ve bu nedenle 100 TL’nin yeterli olmadığını savunarak 150 TL’den yolcu taşıdığı iddia edildi.

Manisa Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Zibeller de bu iddiayı doğrularken, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: ““Manisa Seyahat olarak biz Manisa Büyükşehir Belediyesi ile bir indirim protokolü yaptık. Otobüslerimiz belirlenen fiyatlarla yolcuları taşıyor. Ancak Manisa Seyahat üyelerinden biri 150 TL almaya devam ediyor. Biz Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındayız. Protokol kapsamındaki fiyat neyse onu almaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Manisa Kulis Haber

manisa_seyahat.webp

Geri