Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kuru Üzüm İhracatında Hareketlilik: 2025 yılının son günlerinde Manisa Ticaret Borsası, kuru üzüm ihracat rakamlarında hedeflenen 500 milyon dolarlık baraja yaklaşıldığını duyurdu. Bugün işletmelerde yıl sonu sevkiyat hazırlıkları sürüyor.
Bağlarda Kış Budaması: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine inmesiyle birlikte Gediz Havzası'ndaki üreticiler, bağlarda kış budama mesaisine hız verdi. Ziraat odaları, don riskine karşı üreticileri bugün bir kez daha uyardı.
Şehir ve Ulaşım
Spil Dağı Yolunda Kar Önlemi: Spil Dağı Milli Parkı'nın üst kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşımın aksamaması için bugün sabah saatlerinden itibaren tuzlama çalışması yaptı.
Modern Kavşak Projesi: Gediz Kavşağı (Otogar mevkii) üzerinde devam eden yeni köprülü kavşak inşaatında bugün önemli bir beton dökme işlemi gerçekleştirildi. Yolun belli kısımlarında trafik kontrollü olarak sağlanıyor.
Doğa ve Turizm
Spil'de Yıl sonu Yoğunluğu: Pazar günü olması ve kar yağışının etkisiyle Manisalılar bugün Spil Dağı’na akın etti. Milli park girişinde araç kuyrukları oluşurken, yılkı atları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Tarihi Kula Evleri: Kula'daki restorasyon çalışmalarında gelinen son durum yerinde incelendi. 2026 yılı için Kula-Salihli Jeoparkı'na daha fazla turist çekmek amacıyla dijital tanıtım atağı başlatıldı.
Yerel Gündem ve Yaşam
Halk Ekmek'te Yeni Dönem: Manisa Büyükşehir Belediyesi, halk ekmek büfelerinin sayısını artırma ve çeşitliliği geliştirme projeleri kapsamında bugün mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Yılbaşı Denetimleri: Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bugün il genelindeki gıda üretim tesisleri ve marketlerde yılbaşı öncesi hijyen ve sahte ürün denetimini sıklaştırdı.
Spor: Manisaspor ve Manisa FK
Transfer Gündemi: Ara transfer dönemine girmeye hazırlanan Manisa temsilcilerinde teknik heyet ve yönetim bugün yeni isimler üzerine son değerlendirmelerini yaptı. Manisa FK, ligin ikinci yarısı için hazırlık programını açıkladı.