Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaz sıcaklarının sona ermesi ve eylül ayı itibarıyla havaların serinlemesiyle birlikte Mezopotamya bölgesinde sonbahar turizm sezonu resmen başladı.
Eski Mardin ve Konaklama: Tarihi Taş Evler, Eski Mardin sokakları, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı ve Midyat hattındaki boutique otellerde eylül ayı rezervasyon oranları %80-90 seviyelerine ulaştı. Acenteler eylül ve ekim döneminin bölgesel kültür turları için en yoğun sezon olduğunu vurguluyor.
Gastronomi ve Kültür Tanıtım Etkinlikleri
Eylül ayında Mardin'in mutfak kültürü ve zengin coğrafi işaretli ürünleri yurt içinde farklı tanıtım organizasyonlarına konu oluyor.
Mardin Bulgur Festivali ve Gastronomi Tanıtımları: Mardin'in zengin kültürel mirası, coğrafi işaretli Taş Kırma Zeytini, Mardin Bulguru ve yöresel lezzetleri, eylül ayının son haftasında düzenlenen kültürlerarası festivaller ve tanıtım günleriyle geniş kitlelerle buluşturuluyor. Etkinliklerde Reyhani müzik-halk oyunları gösterileri ve tescilli yerel ürün sunumları ön plana çıkıyor.