Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türk Savunma Sanayi Ürünleri, Projeleri ve İhracat Haberleri
Haber Merkezi11 Kasım 2024 Türkiye merkezli savunma sanayi şirketi REPKON, ABD Ordusu’nun savunma tedarik zincirinde stratejik bir adım olarak görülen TNT üretim tesisini kurma ihalesini kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
REPKON USA, ABD’nin Kentucky eyaletindeki Graham şehrinde kurulacak yeni TNT üretim tesisinin tasarımını, inşasını ve işletilmesini devreye alacak.
435 milyon dolarlık bu proje, ABD Ordusu Silah ve Mühimmat Müşterek Program Yürütme Ofisi ve Ordu İhale Komutanlığı tarafından REPKON’a verildi.
Mevcut durumda TNT tedarikini tamamen yurtdışına bağımlı olarak sağlayan ABD için yeni tesisin hızla devreye alınması, hem stratejik hem de ulusal güvenlik açısından önemli bir rol oynayacak. Tesiste faaliyete geçmesinin ardından 200 – 250 arasında çalışanın istihdam edilmesi planlanıyor.
Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşta kullanılan top mermilerinin üretildiği hatların önemli bir kısmını tedarik eden REPKON, aynı hizmeti artan bir kapsamda ABD için de veriyor. Geçtiğimiz aylarda bir savunma sanayii dergisine mülakat veren ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, konuyla ilgili sinyalleri vermişti. 2025 yılından itibaren Amerika’da üretilen 155 milimetre top mermilerinin yüzde 30’unun, Repkon üretimi hatlarla teçhiz edilen Teksas’taki tesiste imal edileceğini söylemişti.
2025’te Hedef 100 Bin Üretim
ABD ordusu, top mermisi üretim kapasitesini 2025’te aylık 100 bin adede kadar çıkarmayı hedefliyor.
ABD Ordusu Silah ve Mühimmat Müşterek Program Yürütme Görevlisi Tümgeneral John T. Reim, yeni tesisin ABD ordusuna güvenilir, hızlı ve etkin mühimmat sağlama misyonunda önemli bir rol oynayacağını belirtti.
Kaynak: SavunmaSanayiST com
BMC Savunma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, SAHA EXPO’da yaptığı açıklamada ALTAY Tankı’nın yerli motoru Batu için tarih verdi.
ALTAY Tankı için özgün olarak geliştirilen BATU Güç Grubu’nun testlerinin sürdüğünü belirten Tosyalı, Tolga Özbek’e “Biz aslında ALTAY’ın güç grubunu ürettik, şu an testlerde. Bunun binlerce saat test süreçleri var, her türlü şartlarda ve dünyada kabul edilen değerleri, mutlaka testleri geçip yakalaması lazım.” dedi.
Yerli üretim için 2027 hedefi
BMC Power, BATU Güç Grubu Projesi ile ALTAYTankı’nın ihtiyaç duyduğu motor, transmisyon ve soğutma sistemlerini geliştirmeyi amaçlıyor. BATU motorunun ilk çalıştırılması Nisan 2021’de BMC Power Test Merkezi’nde başarılı bir şekilde gerçekleşmişti.
Projenin test aşamaları devam ederken Tosyalı yerli motor için tarih verdi. Tosyalı açıklamasında, “Bugün geldiğimiz noktada 2026 sonu, 2027 başları gibi geliştirdiğimiz güç grubunun testlerinin biteceğin. öngörüyoruz. O andan itibaren zaten devam eden üretim sürecine yerli güç gruplarımızı da dahil edeceğiz. Bu zaten bizim üretimimizi akamete uğratan bir durum değil.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan ALTAY Tankı’na yönelik Almanya’nın uyguladığı motor ambargosu nedeniyle, motorlar Güney Kore’den tedarik edilmişti. ALTAY için yerli motor çalışmaları devam ederken, Güney Kore’den tedarik edilen motorların da saha testi devam ediyor.
1500 Beygir Gücünde Yerli Motor
BATU Güç Grubu Projesi, ALTAY Tankı için 1500 beygir gücünde bir motor, yüksek tork aktarım kabiliyetine sahip çapraz tahrikli transmisyon ve düşük siluetli araç yapısına uyumlu yüksek verim sağlayan soğutma paketini içeriyor. Projenin kontrol ünitesi de tankın çeşitli çalışma koşullarında kesintisiz performans göstermesi için geliştiriliyor. BMC Power, hem tanklar hem de zırhlı araçlar için bu yüksek güce sahip motoru yerli imkanlarla üretiyor.
Kaynak: SavunmaSanayiST com
Savunma Sanayi Başkanlığı liderliğinde ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı’nın ikinci prototipi, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. HÜRJET’in ikinci prototipi İlk uçuşu sırasında; 10.000 feet irtifaya yükseldi, 200 knot hıza ulaştı ve 26 dakika boyunca havada kaldı.
Şehitlerin İsmi İle Uçtu
Bu özel uçuşta, geçtiğimiz haftalarda TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki hain terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü Ekici, Hasan Hüseyin Canbaz, Cengiz Coşkun, Atakan Şahin Erdoğan ve Murat Arslan’ın isimleri HÜRJET ile gökyüzüne taşındı. İkinci HÜRJET prototipinin üzerine, şehitlerin adları yazıldı.
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, uçuşun ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada, TUSAŞ ailesinin özverili çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini vurguladı ve TUSAŞ çalışanlarına teşekkür ederek, “Acımız bir, sevincimiz bir, yolumuz bir. Birlikte daha çok çalışarak her gün daha ileriye, daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.
TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu ise, HÜRJET’in ikinci prototipinin ilk uçuşunun, Türkiye’nin mühendislik kapasitesini bir kez daha kanıtladığını belirtti. “Şehitlerimizin isimlerini gökyüzüne taşıyan HÜRJET, tam bağımsız bir Türkiye için gece gündüz çalışmaya devam edeceğimizin simgesidir.” dedi.
HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi
TUSAŞ, eğitim uçağı/sistem üretimi ve tasarımında sahip olduğu maliyet etkin bilgi ve tecrübeyi kullanarak pazarda ortaya çıkan potansiyele yönelik HÜRJET Programını başlattı.
Projenin geliştirme aşamasındaki faaliyetler kapsamında iki adet prototip uçabilir uçak ile test faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir adet statik ve bir adet yorulma test uçağı üretilmesi planlanıyor. İlk prototip ile şu ana kadar çok sayıda test uçuşu gerçekleştirildi.
HÜRJET Teknik Özellikler
• Kanat Açıklığı 9,5 m
• Uzunluk 13,6 m
• Yükseklik 5,1 m
• Kanat Alanı 35 m^2
• İtki 17.600 lb
• Azami Hız 1,4 Mach
• Servis Tavanı 45.000 ft
• G Limiti +8 G/-3 G
• Menzil 2222 km
• Yük Kapasitesi 2721 kg
Almanya’dan Türkiye’ye Eurofighter Typhoon için yeşil ışık
Haber Merkezi12 Kasım 2024
Almanya, Türkiye’ye Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının satışı için yeşil ışığı yaktı. Böylelikle Türkiye’nin Typhoon tedarikinin önünde bir engel kalmadı.
Türkiye, Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları kapsamında uzun süredir 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik etmeyi hedefliyordu. Eurofighter Konsorsiyumu üyeleri İtalya, İspanya ve İngiltere tarafından onaylanan satış, Almanya’nın tek taraflı ambargosuna takılmışı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Almanya’nın da Türkiye’ye Typhoon satışını onayladığını açıkladı.
Bakan Güler tarafından TV100’de yapılan açıklamada: “Eurofighter Typhoon savaş uçaklarından 40 tane alacağız. Almanya, vermemek için çok uzun süredir direniyor ama sonunda yine NATO’daki dostlarımız İtalya, İngiltere ve İspanya’nın da olumlu katkılarıyla Almanya da sonunda olumlu cevap verdi.”ifadelerine yer verdi.
En Son Nesil Eurofighter Typhoon’lar Alınacak
Edinilen bilgiye göre; Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının tedarikiyle ilgili olarak bir süredir İngiltere ile teknik görüşmelerde bulunuyor. Türk Hava Kuvvetleri, en yeni nesil konfigürasyondaki Typhoon uçaklarından 20+20 adet tedarik etmeyi planlıyor. Böylelikle ilk etapta 1, nihai aşamada ise 2 filo Typhoon uçağının Türk Hava Kuvvetleri envanterine kazandırılması hedefleniyor
Türk Savunma Sanayi İçin 2025 Hedefleri Paylaşıldı
13 Kasım 202
Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Türk Savunma ve Havacılık Sanayii sektörü için 2025 yılında belirlenen hedefleri paylaştı.
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Kasım ayı meclis toplantısı, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda savunma sanayii gelişmeleri ele alınırken, sektörün yerli katkı oranı ve ihracat hedefleri masaya yatırıldı. “Proje hacmi 100 milyar doların üzerinde”
Türkiye’nin savunma sanayi ihracatında büyük yol kat ettiğini vurgulayan Görgün, “Türkiye’de savunma sanayinde 2 bin 400 firma ve 100 bine yaklaşan bir çalışan var. Yürütülen proje hacmi 100 milyar doların üzerinde. Aktif olarak yürüttüğümüz proje sayısı ise bin rakamından fazla durumda.
Savunma sanayi her yıl yüzde 20 oranında büyüyor. Geçen senenin ihracatını bu yıl onuncu ayın sonunda yakaladık. 2023 yılında 5.5 milyar dolar üzerinde ihracat yaptık. 2024 yılında hedefimiz 6 buçuk milyar doların üzerine çıkmak.” dedi.
2025 Hedefleri Belirlendi
Savunma Sanayii Başkanı, önümüzdeki yıl için sektör hedeflerini de açıkladı. Prof. Görgün, “2025’te savunma ve havacılık sektöründe 7.3 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz. Sektörde çalışan sayısını 110 bine çıkarmayı ve yerlilik oranını yüzde 82’ye ulaştırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Görgün ayrıca, Türkiye’nin 50’nin üzerinde uluslararası ofis ile dünya çapında geniş bir müşteri ağına ulaştığını da hatırlattı. SİHA’ların kilogram başı değeri 10 bin doların üzerinde
Prof. Görgün, savunma sanayinde kullanılan ürünlerin kilogram başına değerleri hakkında bilgi vererek, “SİHA’ların kilogram başı değeri 10 bin doların üzerinde. Bir elektro-optik sistemin kilogram başı değeri 20 bin dolar. Bu ürünlerde dünya çapında yüksek katma değer sağlıyoruz.” dedi.
Türkiye’nin yüksek teknoloji gerektiren ürünleriyle uluslararası pazarda rekabet ettiğini belirten Görgün, “Önümüzdeki yıllarda ülkemiz bu alanda kendinden daha fazla söz ettirecek.” diye ekledi.
HÜRJET’te Seri Üretim
Savunma sanayiinde çeşitli projeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Görgün, HÜRJET’in başarılı uçuşları sonrasında seri üretime geçileceğini belirtti. Görgün, HÜRJET çok başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Seri üretimine başlanması kararı verilmişti. Uluslararası alanda da ciddi müşterileri var. Platformları ürettikten sonra, dost müttefik ülkelerin kullanımına sunmakta önemli. Müttefiklerimiz uçuş anına şahit oldular.” dedi.
Kaynak: SavunmaSanayiST com
Baykar ile Hırvatistan Savunma Bakanlığı arasında, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Bayraktar TB2 SİHA ihracatını kapsayan anlaşma imzalandı.
Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük insansız hava aracı firması olan Baykar, Bayraktar TB2 SİHA'nın Hırvatistan'a ihracatı için anlaşmaya imza attı.
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gerçekleştirilen törende, ihracat anlaşması Hırvatistan Savunma Bakanı Ivan Anusic ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından imzalandı. Bu imzayla birlikte Bayraktar TB2, NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkenin daha envanterine girdi.
Uzmanlar tarafından "muharebe sahasının doğasını değiştiren SİHA" olarak tanımlanan Bayraktar TB2, Asya ve Afrika ülkelerinin yanı sıra Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeler tarafından tercih ediliyor. Milli SİHA'lar Kasım 2024 itibarıyla NATO üyesi 6 ülke ile AB üyesi 4 ülkenin envanterinde yer alarak başarıyla görevlerine devam ediyor.
ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı
ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Hava Savunma Radar Sistemleri tedariki kapsamında toplam bedeli 170 milyon 970 bin 527 dolar ve 1 milyar 954 milyon 398 bin 891 lira tutarında sözleşme imzalandı
ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, yeni iş ilişkisi duyuruldu.
ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Hava Savunma Radar Sistemleri tedariki kapsamında toplam bedeli 170 milyon 970 bin 527 dolar ve 1 milyar 954 milyon 398 bin 891 lira tutarında sözleşme imzalandığı belirtilen açıklamada, söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların 2026 ve 2031 yılları arasında gerçekleştirileceği bildirildi.
ASELSAN, 42 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladı
ASELSAN, Orta Doğu bölgesinde faaliyet gösteren bir müşterisiyle hava araçları faydalı yüklerinin doğrudan satışına ilişkin 42 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladı.
ASELSAN, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada yeni iş ilişkisini duyurdu.
Açıklamada, "ASELSAN ile Orta Doğu bölgesinde faaliyet gösteren bir müşterisi arasında, hava araçları faydalı yüklerinin doğrudan satışına ilişkin toplam tutarı 42 milyon dolar olan ihracat sözleşmesi imzalanmıştır." ifadeleri kullanıldı.
Aselsan ile Dearsan-Desan-Özata İş Ortaklığı 210 Milyon Euroluk Sözleşme İmzaladı
Aselsan ile Dearsan-Desan-Özata İş Ortaklığı sözleşme imzaladı.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, deniz platformlarına yönelik; elektronik harp, radar, haberleşme, seyrüsefer, silah, elektro-optik ve sualtı sistemlerinin tedarikini kapsayan sözleşmenin tutarı 210.182.574 € oldu.
Sözleşme kapsamında teslimatlar 2025 ile 2029 yılları arasında gerçekleştirilecek.
Savunma sanayisi 2024'te 7,1 milyar dolarlık ihracat yaptı
Savunma ve havacılık sanayisi ihracatı, 2024 yılında 7 milyar 154 milyon dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, X hesabından yaptığı açıklamada, 2024 yılında savunma ve havacılık sanayisi ihracatının, NATO ve hizmet ihracatları dahil olmak üzere yüzde 29'luk bir artışla 7 milyar 154 milyon dolara ulaşarak yeni bir rekora imza attığını belirtti.
Bu rakamın 2024 hedefleri olan 6,5 milyar doların yüzde 11 üzerinde gerçekleştiğine dikkati çeken Görgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, kanıtlanmış teknolojilerimizle dünya sahnesinde oyunun kurallarını yeniden yazıyor, 180 farklı ülkeye ürün ihraç ederek Türkiye’nin adını gururla duyuruyoruz. Uluslararası işbirliği faaliyetlerimiz ve temaslarımız sayesinde, şirketlerimiz belli bir bölgeye değil, dünyanın neredeyse tamamına ihracat yapabilir hale geldi. Bu büyük başarıda emeği geçen firmalarımıza, özveriyle çalışan sektör çalışanlarımıza, Başkanlık personelimize, alt yüklenicilerimize ve KOBİ'lerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Savunma sanayisi ürünlerimiz ve ileri teknolojilerimizle yeni ufuklar açmaya, rekorlar kırmaya ve Türkiye'nin teknoloji gücünü geleceğe taşımaya devam edeceğiz. 2025 yılında, yüksek katma değerli ürünlerin ihracatında kalıcı artış hedefiyle çalışmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz."
Bayraktar TB3 SİHA'nın ilk ihracatı Endonezya'ya yapılacak
Türk savunma sanayisi ürünü silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3'ün ilk ihracatı Endonezya'ya gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Endonezya ziyareti kapsamında, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Republikorp Kurucusu Norman Joesoef arasında, "Bayraktar TB3 ve Bayraktar AKINCI İhracatına Yönelik Ortak Üretim Anlaşması" imzalandı.
Alınan bilgiye göre, anlaşma kapsamında, Endonezya'ya 60 Bayraktar TB3 ile 9 Bayraktar AKINCI ihraç edilecek.
Böylece Bayraktar TB3'ün ilk ihracatı Endonezya'ya gerçekleştirilmiş olacak.
Türk savunma sanayiinin öncü şirketlerinden STM, milli imkanlarla geliştirdiği askeri deniz platformlarını ve taktik mini İHA sistemlerini, Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilecek NAVDEX Fuarı’nda görücüye çıkaracak.
Türkiye’nin "tam bağımsız savunma sanayii" hedefleri doğrultusunda, milli projelere ve ihracat başarılarına imza atan (STM) Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, milli teknolojilerini yurt dışına taşımaya devam ediyor. STM, Körfez Bölgesinin önemli savunma fuarlarından biri olan ve bu yıl 17-21 Şubat 2025 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenecek NAVDEX-2025’e katılım sağlayacak.
Milli İnsansız Otonom Sualtı Aracı NETA ilk kez yurt dışında sergilenecek
STM, ana yüklenicisi olduğu ve Türk Donanması’na teslimini gerçekleştirdiği, MİLGEM İstif Sınıfı projesinin ilk gemisi, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515)’u fuarda sergileyecek. Türkiye’nin özel harekat ve hücum maksatlı ilk milli denizaltı tasarımı STM500, Türkiye’nin milli korvet projesi Ada Sınıfı, Lojistik Destek Gemisi ve STM MPAC Hücumbot da fuarda katılımcıların beğenisine sunulacak. Türk mühendislerinin imzasını taşıyan, İnsansız Otonom Sualtı (İOSA) Aracı "STM NETA" da ilk kez bir yurt dışı fuarında yerini alacak.
Taktik mini İHA’da Türkiye’de ve dünyada öncü sistemler geliştiren STM, üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı KARGU’yu anti-personel ve zırh delici mühimmat başlığı ile fuar katılımcılarının beğenisine sunacak. STM, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren, terörle mücadele aktif olarak kullanılan ve ihracat başarıları yakalayan gözcü İHA TOGAN ile mühimmat bırakan İHA BOYGA’yı da Körfez Bölgesi ile buluşturacak.
"Körfez bölgesinde yeni iş birlikleri hedefliyoruz"
STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türk savunma sanayinin yenilikçi çözümleri ve mühendislik kabiliyetleriyle uluslararası arenada adından söz ettirdiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Bizler de STM olarak, Savunma Sanayii Başkanlığımız öncülüğünde, askeri deniz platformlarımız, taktik mini İHA sistemlerimiz ve komuta kontrol kabiliyetlerimizle geniş bir yelpazede milli çözümler geliştiriyoruz. Son dönemde Portekiz ve Malezya’ya gerçekleştirdiğimiz deniz araçları ihracatlarımızla, donanmaların güvenilir ortağı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Diğer yandan sahada kanıtlanmış taktik mini iha sistemlerimizi 10’dan fazla ülkenin envanterine katarken, NATO’ya yazılımda ileri teknolojiler kazandırıyoruz. Körfez Bölgesi’nin önemli fuarlarından NAVDEX 2025’te, dost ve müttefik ülkelere milli teknolojilerimizi tanıtırken, mühendislik gücümüzle, yeni güçlü iş birlikleri kurmayı hedefliyoruz
Türk zırhlısı PARS ALPHA ilk kez envantere girecek
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen PARS ALPHA araçları ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri kullanımına sunularak envantere girecek.
FNSS'den yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile şirket arasında Yeni Nesil Araçlar Projesi için imzalar atıldı.
FNSS, projenin ilk fazında PARS ALPHA 8x8 konfigürasyonunda Tanksavar Manga Aracı ve Mobil Onarım Aracı ile 6x6 konfigürasyonunda 4 farklı görev donanımına sahip aracı Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edecek.
FNSS’nin 35 yıllık tecrübesi, bilgi birikimi ve teknolojik kazanımlarının zirve noktası olan PARS ALPHA, PARS araç ailesinin 5. nesli olarak tasarlandı. Dünya genelinde farklı coğrafyalardaki kullanıcı deneyimleri ve geri bildirimleri ışığında şekillenen PARS ALPHA, diğer yandan bölgenin simetrik ve asimetrik tehditleri de dikkate alınarak özgün olarak geliştirildi.
Gerçek anlamda yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı olan PARS ALPHA, mekanize zırhlı birliklerin muharebe alanında, görevini üstün başarıyla icra etmesine olanak sağlayacak.
Yeni nesil araçlar ile yenilikçi çözümlere öncülük edilerek; gelişmiş görev ekipmanları, iletişim ve bilgi sistemleri ile üstün durumsal farkındalık, yüksek ateş gücü ve yaşam destek sistemlerini barındıran teknolojiler, yerli alt yükleniciler tarafından tedarik edilecek. Üstün hareket ve beka kabiliyeti, dayanıklılık, yüksek balistik ve mayın koruması sağlayan alt sistemler 6x6 ve 8x8 platformlarda bir araya getirilecek.