Türk Savunma Sanayi Haberleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crypton
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Türkiye'nin ilk yerli kısa menzilli balistik füzesi olan TAYFUN ile ilgili seri üretim süreci, Şubat 2026 itibarıyla oldukça kritik ve hızlanmış bir aşamadadır.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci tarafından yapılan güncel açıklamalara göre durumun özeti şöyledir:

Mevcut Durum: TAYFUN Seri Üretimde ve Envanterde

• Teslimatlar Sürüyor: TAYFUN'un temel versiyonu halihazırda seri üretim hattındadır. Üretilen füzeler Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslim edilmeye devam ediyor.
  • Envanter Sayısı Artıyor: Sistemin sadece bir test prototipi olmaktan çıkıp, ciddi rakamlarda bir envanter gücüne dönüştüğü vurgulanıyor.

Yeni Gelişme: TAYFUN Blok-4 Geliyor​

Haberin asıl heyecan verici kısmı, TAYFUN ailesinin en yeni ve en gelişmiş üyesi olan TAYFUN Blok-4 üzerinedir:

• 2026 Seri Üretim Yılı: Blok-4 versiyonunun başarılı test atışlarının ardından 2026 yılı içerisinde seri üretime girmesi hedefleniyor.
  • Hipersonik Yetenek: TAYFUN Blok-4, sadece hızıyla değil, uçuşunun büyük bölümünde Mach 5 (ses hızının 5 katı) üzerindeki hızları koruyabilme ve hedefi bu hızla vurabilme kabiliyetiyle (hipersonik) öne çıkıyor.
  • Artırılmış Menzil ve Hassasiyet: Blok-4'ün menzilinin 1.000 kilometre sınırına yaklaştığı ve vuruş hassasiyetinin "santimetre seviyesine" indiği belirtiliyor

Son düzenleme:
Geri