Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
AYGM Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri İhalesinin Değerlendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) pazarlık usulü ile tekliflerini topladığı, "Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri" ihalesinin değerlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, önümüzdeki günlerde ihale kararının kesinleşmesinden sonra firmalara tebliğ edilmesi bekleniyor.

Yaklaşık maliyeti 114.707.573 TL olarak belirlenen ihaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyleydi:

144846991.webp

İhale, Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri İşinin uygulamaya esas kesin projelerinin ve dokümanlarının hazırlanması hizmetlerini kapsıyor.
Bilindiği gibi "Trabzon Raylı Sistem Hattı" projesi, geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına (UAB) devredilmişti. Daha sonra AYGM ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında devir prokotolü imzalanmış ve projeye ilişkin çalışmalar fiilen başlamıştı.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 
AYGM Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri İhalesini Sonuçlandırdı

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) pazarlık usulü ile tekliflerini topladığı, "Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri" ihalesini sonuçlandırdı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu ihaleyi 74.500.000 TL teklifi ile Yüksel Proje kazandı. Kesinleşen ihale kararı, 18 Kasım 2024 tarihinde katılımcı firmalara tebliğ edildi. Firmanın önümüzdeki günlerde sözleşme için davet edilmesi bekleniyor.

Yaklaşık maliyeti 114.707.573 TL olarak belirlenen ihaleye 5 firma teklif vermişti.

İhale, Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri İşinin uygulamaya esas kesin projelerinin ve dokümanlarının hazırlanması hizmetlerini kapsıyor.

Bilindiği gibi "Trabzon Raylı Sistem Hattı" projesi, geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına (UAB) devredilmişti. Daha sonra AYGM ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında devir protokolü imzalanmış ve projeye ilişkin çalışmalar fiilen başlamıştı.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 
Raylı Sistem Hattının Proje İhalesi Yapıldı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kent içi raylı sistem projesinden de bahsederek, “Uzun zamanın emeğidir, uzun zamandır tartışmasıdır. Bunu artık ete kemiğe büründürüyoruz. O raylı sistemin proje ihalesini yaptık ve çalışmalara başlayacağız. Hızlıca da inşallah onun yapımını bitirip Akçaabat’tan Yomra’ya kadar şehrin 3’te 2 nüfusuna hitap edecek olan bir projeyi hayata geçireceğiz.” dedi.

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Trabzon Raylı Sistem Hattı için Proje Çalışmaları Başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, aralık ayı ilk meclis toplantısında Hafif Raylı Sistem Projesi için firmanın bu hafta Trabzon’a geleceğini açıkladı. Başkan Genç, “Proje çalışmasını başlatıyoruz. Hedefimize emin adımlarla yürüyoruz” dedi.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantılarının ilki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleşti. Başkan Genç, meclis toplantısında ilk olarak yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini ve katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Genç, hafif raylı sistem projesi ile ilgili şunları kaydetti: “24 Nisan'da raylı sistem projemizin ilk protokolünü imzalamıştık. 12 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından onaylandı. 13 Ekim tarihinde de güzergah etüdü ve uygulama projesinin ihalesi yapıldı. İhale süreci kesinleşti ve 2 Aralık 2024'te sözleşmesi imzalandı. 12 Aralık Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüz ve proje firması şehrimize gelecek. Proje çalışmasını başlatıyoruz. İnşallah şehrimize hayırlı olur. Hızlı bir şekilde vaziyet ediyoruz. Seneye bu zamanlarda kazma vurmak istiyoruz. Hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.”

Önceki Gelişmeler: Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti 114.707.573 TL olarak belirlenen, "Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri" ihalesini kazanan Yüksel Proje ile imzalanan sözleşmenin bedeli 74.500.000 TL olmuştu.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 
AYGM'nin Trabzon Raylı Sistem Hattı Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

trabzon-rsh-yd.webp


Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün (AYGM), "Trabzon Raylı Sistem Hattı" projesi için Trabzon Valiliğine sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenerek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, Alya Çevre Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından hazırlanan tanıtım dosyasında bedeli 9.147.066.410 TL olan proje Trabzon, Akçaabat, Ortahisar ve Yomra ilçelerinde gerçekleştirilecek. Etüt proje hazırlık çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda başlanan hatla ilgili ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra 2026 yılında yapım çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Trabzon Raylı Sistem Hattı kent merkezi ve yakın çevresinde bulunan önemli seyahat üretim/çekim merkezlerinin toplu taşıma bağlantılarının sağlanmasına yönelik planlandı. Güzergah; Trabzon Şehir Hastanesi, Şenol Güneş Stadyumu, Trabzon Meydanı, Havalimanı, Eski Otogar, rekreasyon alanları ve konut yoğunluklu bölgelerden ilerliyor. Hat doğuda Yomra ilçesinden başlayıp havalimanından geçerek Trabzon meydanına geliyor. Oradan Kahramanmaraş Caddesi, Kadınlar Hali, Ayasofya üzerinden devam ederek Şenol Güneş Spor Kompleksi ve Şehir Hastanesine geçerek Akçaabat Belediyesine ulaşıyor.

Hat; 32,25 km ve 45 istasyon olarak planlandı. 2040 yılı yolcu taleplerine göre hattın günlük 133.987 yolcu/gün taşıması, zirve saatte iki yön toplam yolcu sayısının 21.438 yolcu/saat olması öngörülüyor.

Bilindiği gibi "Trabzon Raylı Sistem Hattı" projesi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına (UAB) devredilmişti. Daha sonra AYGM ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında devir protokolü imzalanmıştı. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti 114.707.573 TL olarak belirlenen, "Trabzon Raylı Sistem Hattı Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri" ihalesini kazanan Yüksel Proje ile 03 Aralık 2024 tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli 74.500.000 TL olmuştu.

Kaynak: Yatırımlar Dergisi
 
Trabzon’a 32 Kilometrelik Raylı Sistem Hattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Trabzonluların en yoğun olarak talep ettiği Raylı Sistemdir. Bu anlamda da Büyükşehir Belediyemizle beraber bir proje ortaya koyduk ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve onayı ile sorumluluğunu Bakanlık bünyesine aldık.” ifadelerini kullandı. Projenin Akçaabat’tan Yomra’ya kadar ulaşacağını sözlerine ekleyen Bakan Uraloğlu, “32 kilometrelik bir hat, yani Şehir Hastanesi’nden stadyumundan, Meydan’a üniversitesine kadar bütün etapları kapsayacak şekilde. Hedefimiz bu sene projesini bitirmek. Önümüzdeki sene de yatırım programına almak hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda Büyükşehir ve Bakanlığımızın ekipleri devam ediyor.” dedi.

Anadolu Ajansı
 

RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK​


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ün katılımlarıyla Trabzon Raylı Ulaşım Sistemi Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Projeyi hızla hayata geçirmek için gün gün takip ettiklerini yineleyen Başkan Genç, “Projemiz 2026 yılı yatırım programına dahil edilecek ve yıl bitmeden ilk kazmayı vurmuş olacağız” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in en önemli vaatlerinden biri olan ve “Gün gün takip edeceğim” dediği Trabzon Raylı Ulaşım Sistemi Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Başkan Genç’in ev sahipliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bünyamin Er, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Karal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Kadakal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Kentiçi Raylı Sistemler Şube Müdürü Kutay Güzel, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Kentiçi Raylı Sistemler Proje Dairesi Başkanı Ahmet Tunçsoy, Yüksel Proje A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın, ilgili kurumların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

SÖZÜMÜZÜ ADIM ADIM HAYATA GEÇİRİYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bugün, şehrimizin şehir içi ulaşımı açısından büyük önem taşıyan ve seçim döneminde birinci sözümüz olarak taahhüt ettiğimiz şehir içi raylı sistem projemizin tanıtım toplantısında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Trabzon’u detaylı şekilde analiz ettiğimizde, özellikle şehir içi ulaşım standartlarının yükseltilmesi, daha konforlu bir ulaşım sağlanması ve toplu taşımayı teşvik etmek adına yapılan çalışmaların öne çıktığını görmekteyiz. Bu çalışmalardan en önemlisi de raylı sistem projemizdir. Bu projeyi sizlere seçim sürecinde birinci sözümüz olarak duyurmuştuk. O gün kamuoyuna, 'Bu işi ay, gün ve saat saat takip edeceğim' diyerek bir taahhütte bulunmuştum. Hamdolsun, bugün geldiğimiz noktada bu sözümüzü adım adım hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. 4 Nisan’da mazbatamızı aldıktan sonra, 24 Nisan’da çok kıymetli genel müdürümüzün de teşrifleriyle belediyemizde ilk protokolümüzü imzaladık. Ardından, 13 Ağustos 2024 tarihinde projemiz Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan onay aldı. Hızlı ve kararlı bir takip sürecimizin sonucunda, 12 Ekim 2024 tarihinde de uygulama projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Yüksel Proje firmamıza yer teslimini süratle tamamladıktan sonra, uygulama projesi ve güzergah çalışmaları eş zamanlı olarak başlatıldı” dedi.

2026 YILI YATIRIM PROGRAMINA DAHİL EDİLECEK
Başkan Ahmet Metin Genç, “Bu süreçte yalnızca teknik bir yaklaşım değil, aynı zamanda katılımcı bir anlayış benimsedik. Şehrimizin sivil toplum kuruluşları ve teknik meslek odalarıyla istişarelerde bulunduk. Bu karar, 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla değil, ortak akılla, şehrimizin geleceğini düşünen bir yaklaşımla alındı. Teknik toplantılarımızı gerçekleştirdik ve bugün itibarıyla önemli bir aşamaya ulaştık. Allah nasip ederse bu yıl uygulama projemizi tamamlayacağız. Projemiz 2026 yılı yatırım programına dahil edilecek ve yıl bitmeden ilk kazmayı vurmuş olacağız inşallah. Trabzon'da yaşayan 825 bin vatandaşımızın yaklaşık 551 bini Akçaabat, Ortahisar ve Yomra ilçelerinde yaşamaktadır. Bu ilçelerimiz aynı zamanda trafik yoğunluğunun da en fazla olduğu aks üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle, raylı sistem projemizi bu üç ilçeyi birbirine bağlayacak şekilde planladık. Bu vizyonun gerçekleşmesine katkı sunan başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, kıymetli hemşehrimiz Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkür ediyorum. Projemizi sahiplenmesi ve destek vermesi bizler için çok kıymetli oldu. Raylı sistem projemiz 32 kilometrelik bir hat üzerinde şekillenecek. Başlangıç noktamız Akyazı’daki şehir hastanesi ve stadyum alanı olacak; buradan hareketle Meydan, otogar, KTÜ ve havalimanı güzergahıyla ilerleyecek. Devamında ise Akçaabat ve Yomra ilçelerimize ulaşan bir yapıya kavuşacağız” diye konuştu.

PROJEMİZE FİİLEN BAŞLAYACAĞIZ
Başkan Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu değerli projenin gerçekleşmesinde büyük emeği olan, sadece bir genel müdür değil aynı zamanda Trabzon’a bir mühendis gözüyle yaklaşan ve her gelişinde yerinde incelemelerle sürece katkı sunan Sayın Genel Müdürümüz Yalçın Eyigün Bey’e, daire başkanlarımıza, teknik ekiplere ve katkı sunan tüm paydaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Proje firmamızın Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda değerli bir hemşehrimiz olan Celal Bey’e de bu süreçteki destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl 'Bismillah' diyerek projemize fiilen başlayacağız ve takip sözümüzü tutarak ay, gün, saat bazında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Trabzon’un bir evladı olarak bu hizmetin hayata geçmesi beni ayrıca heyecanlandırıyor. Aynı zamanda bu şehrin belediye başkanı olarak da sorumluluğumuzun farkındayız ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bu vesileyle, projemizi kendilerine arz ettiğimizde desteklerini esirgemeyen ve süreci hızlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Trabzon’umuz için hayırlı olsun.”

TRABZON ZORLU BİR COĞRAFİ YAPIYA SAHİP
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Trabzon, hepimizin bildiği üzere, oldukça farklı bir topoğrafyaya ve zorlu coğrafi yapıya sahip bir şehir. Bu şartlar altında mühendislik çözümleri üretmek, özellikle ulaşım alanında hızlı, modern ve insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek çözümler sunmak kolay değildir. Ancak bu zor koşullarda önemli bir başarıya imza atıldı. Bu başarının arkasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Trabzon’un evladı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilgili kurumlarımızın değerli yöneticileri ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelen Sayın Genel Müdürümüz ve kıymetli ekibinin büyük katkıları vardır. Hepsine gönülden teşekkür ediyoruz. Bugün İstanbul’da, Ankara’da metro ve hafif raylı sistemler varsa, Trabzon’da da olmalıdır. Çünkü bu sistem, sadece şehir içi ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacak; aynı zamanda karayolu trafiğini rahatlatacak, özel araç kullanımını azaltacak ve toplu taşımayı daha konforlu hale getirecektir. Bu vizyonu ortaya koyan, emek veren ve bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz bu projeyi ileride uygulamaya geçirecek tüm paydaşlara en içten şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah en kısa sürede ilk kazmayı vuracak ve Trabzon’a yakışır bir raylı sistemle halkımızın hizmetinde olacağız” şeklinde konuştu.

SOMUT ADIMLAR ATILMIŞ OLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, yaptığı sunumda, “Bu güzel şehre her geldiğimizde heyecan duyuyoruz. Tüm kültürel ve sosyal sebepleri bir tarafa ama mühendislik açısından Trabzon'a geldiğimizde bizim açımızdan çözülmesi gereken özel durumlar ile karşı karşıyayız. Bir problemi çözmek bir mühendis için en önemli ve en değerli hedeftir. Trabzon'un nevi şahsına münhasır özellikleri var. Şehirler büyüdükçe raylı sisteme sıra geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Genç'in raylı sistemle Trabzon'un buluşturulması üzerine yaptığı çalışmalar var. Kendisinin talebi, bakanlığımızın sunuşu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle, Trabzon'u raylı sistemle buluşturma hedefinin somut adımları geçtiğimiz yıl itibariyle atılmış oldu. Tek bir hedefimiz var; aslında önümüzdeki kısa, orta ve uzun vadede ulaşımın raylı sistem özelindeki kısmını planlayalım. Her şehrin kendine özgü bir durumu var. Hiçbir şehir diğer bir şehir için tam olarak örnek değil. Trabzon için sadece Trabzon'a uyan, Trabzon'a çok iyi oturdu diyebileceğimiz bir formül gerekmekteydi. Bu açıdan bakıldığında malumunuz sahil yolumuz var ama oturum alanları tepelerde. Dolayısıyla bu şehri bir tramvay ile çözme fikri ilk adımdı. Dümdüz bir şehirden bahsetmiyoruz” dedi.

TÜM PAYDAŞLARIMIZLA GÖRÜŞTÜK
Genel Müdürü Yalçın Eyigün, şöyle devam etti: “Tüm şehirlerimizi dikkate aldığımızda belki de en hızlı sayılabilecek bir proje süreci yaşadık. Tüm paydaşlarımızla görüştük. Biz de raylı sistem tecrübemizle, şehre nüfuz etmesi gereken çözümleri üretmeye çalışan taraf olarak iyi bir paydaşlık ortaya koyduk. 100 yıl duracak sistemler. Bu anlamda gözümüzden kaçan hiçbir şey olmamalı diye hassasiyet gösterdik. Kısa vadeli değil uzun vadeli bir çözüm olması için çalıştık. Akçaabat'tan Yomra’ya planladık. İlk etap, Akyazı'dan, yani şehir hastanesinden başlayan, merkeze gelen, havalimanını gören ve terminale ulaşan 16 kilometrelik orta bölümüdür.”
 
METRO KARAKTERİSTİĞİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ RAYLI SİSTEM
Eyigün, “Şimdi biz tramvay mı metro mu diye baktığımızda aslında burada tramvay ismi ile yola çıkıldı ama karakteristiği itibariyle artık metrolaştı. Arazi şartları yeraltını kullanmayı zorunlu kıldı. Tam sinyalize, tam otomatik, makinist inisiyatifini geride bıraktığımız manuel kullanımı olmayan, dolayısıyla bunları birleştirdiğimizde metrolaşmış bir raylı sistem ortaya çıktı. Tramvayın ortalama hızı yer yer 15 kilometreye, 20 kilometreye düşer. Yani birinci viteste giden bir araçtır, karışık trafiktir, karayolunu etkiler, karayolundan etkilenir. Halbu ki biz burada Trabzonluya raylı sistemi tercih etmesi ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilmesi için ortalama hızını yükselttiğimiz diğer modlarla çakışmayan bir sistemi hedeflemiş olduk. Bu da aslında karakteristikleri itibariyle bize, metro karakteristiğine dönüştürmüş bulunduğumuz bir raylı sistem gösterdi. Bu anlamda tüm paydaşlara, arazilerini kullandığımız ya da arazilerini kullanma ile ilgili erişimle ilgili fikir veren tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

16 KİLOMETREDE 16 DURAK
Eyigün, şunları söyledi: “Ortalama hızımız 40-42 kilometreye çıkıyor. Sistemimiz, 70-80 kilometre hızla giden, ortalaması tüm dur kalklarla beraber 40 kilometrenin altına düşmeyen bir metro karakteristiğine büründü. 5 dakikada bir sefer yapabilen bir sistem, bunu istersek daha da sıklaştırabiliriz. Yani fiziki olarak 2 dakikalara kadar metroları sefer aralığı olarak sıklaştırabiliyoruz. İlk etabımız 16 kilometrelik etap, 16 istasyon. Tramvay 500-600 metrede bir durak yapar, çok hızlanmadan durur. Metro dediğimiz 800 metre, 1000 metre, 1200 metre gibi hızlanan 70-80 kilometreyi bulan, yavaşlayan ama parkur itibari ile beraber ortalama hızının yüksek olduğu sistemdir. Bizim durak ara mesafeler 1000 metre yaklaşık ortalamasına oturmuş oldu. Şu anda sondaj çalışmalarımızın yüzde 9'unu tamamlamış durumdayız ve sondaj makinelerimiz hala aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar tüm çalışmaları tamamlamayı ve projemizi 2026 yatırım programına dahil ederek bir yapım projesine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu süreç, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürütülmektedir. İnşallah, yıl sonu itibarıyla bu çalışmaları tamamlamış olacağız.”

1.webp 2.webp 3.webp

Trabzon Büyükşehir Belediyesi
 
Geri
Üst