Troleybüsler Hakkındaki Düşünceleriniz

Ikarus26025

WT Kullanıcı
Troleybüs, gücünü genellikle yol boyunca dizili olan bir kataner hattındaki iki adet seyir telinden alan elektrikli otobüs. İki kablo kullanılmasının sebebi tramvayların aksine lastik tekerlekler kullanılması sebebiyle tek seyir teliyle devrenin tamamlanmasının olanaksız olmasıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekonomik, siyasi ve coğrafi koşullar bakımından şehirlerimizin toplu ulaşım sistemleri için biçilmiş kaftan olmasına rağmen birkaç belediye dışında belediyelerimizin tercih etmediği hatta düşünmediği bir araç. Ne hikmetse bataryalı elektrikli otobüsler belediyelerimize daha cazip geliyor buna bir türlü anlam veremiyorum.

Ekonomik, siyasi ve coğrafi koşullar bakımından şehirlerimizin toplu ulaşım sistemleri için biçilmiş kaftan olmasına rağmen birkaç belediye dışında belediyelerimizin tercih etmediği hatta düşünmediği bir araç. Ne hikmetse bataryalı elektrikli otobüsler belediyelerimize daha cazip geliyor buna bir türlü anlam veremiyorum.
@Emirhan Sevdalı nın en sevdiği başlık açılmış:D

Otobüs öncelikli yol yapılıp o yol'a katener sistemleri ile troleybüs koyulmali👍🏻

Büyükşehirlerde bence zorunlu olmalı en az 1 tane troleybüs hat olmalı...

Üstelik tramvay dahi olsa raylı sistem yatırımı yapamayan belediyeler troleybüslerin çalışacağı BRT (metrobüs) hattı kurup toplu taşıma ihtiyacını karşılayabilir.

Troleybüsler genellikle Doğu Avrupa ve Eski SSCB ülkelerinde olduğundan bu araçlara yönelik bir algı var. Ah o algı bir kırılsa...

Troleybüs ismi yerine Trambüs ismi benim daha çok hoşuma gidiyor.Trambüs hatalrı bir çok şehirde oluşturulabilir.

Aracın asıl adı Troleybüs ama Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi troleybüs hattına Trambüs adını verdi. Aynı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bus Rapid Transit sistemine Metrobüs adını vermesi gibi.

Evet onu unutmuşum. Yapılış tarihi bakımından Malatya daha önce olduğu için Trambüs adını Malatya Büyükşehir Belediyesi vermiş oluyor. Geçmişteki İstanbul, İzmir vb. troleybüs hatlarında trambüs adı yok.

Artık yeni yapılan hatlarda trambüs olarak adlandırılıyor. Zaten şuan bildiğim kadarıyla sadece Malatya ve Şanlıurfa'da var trambüs hatları.

Artık yeni yapılan hatlarda trambüs olarak adlandırılıyor. Zaten şuan bildiğim kadarıyla sadece Malatya ve Şanlıurfa'da var trambüs hatları.
Bursa T2 hattının trambüse dönüştürülüp heykel turu atması çok yerinde olacaktı demirtaşada rahatlıkla ulaştırılacaktı.T2 bursanın̈ yüz karası yatırımi oldu maalesef.

Tramvay aracı almak yerine troleybüs daha cazip geliyor. En azından ray maliyetinden kurtulmuş oluyorsun. İzmire yapılması planan hattı merak ediyorum. Bakalım troleybüs işe yarayacak mı?

Geri