YHT - Halkalı - Kapıkule Hızlı Tren Hattı 🚄

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
Set eksikliğimizden ötürü CAF setlerini bu hatta vermek zorunda kaldık. İstanbul bağlantısı olmadığından ötürü çok yolcumuz yok.

Çünkü; önümüzde bitme aşamasına gelen 2 hattımız daha var. Bunlardan biri Bursa hattı diğeri ise Ulukışla hattı.

Bu 2 hattında sete ihtiyacı olacak. Zaten Karaman’a kadar giden setlerimiz vardı. Uzatma olacağı için çok bir sıkıntı olmayacak.

Fakat; Bursa için ise Siemens Valero’lar muhtemelen devrede olur. Şuanki planlamalar o şekilde.

Bu hattın tüm bağlantıları tamamlandıktan sonra;

Yerli hızlı tren setlerini de bu hatta verebiliriz.

Set eksikliğimizden ötürü CAF setlerini bu hatta vermek zorunda kaldık. İstanbul bağlantısı olmadığından ötürü çok yolcumuz yok.

Çünkü; önümüzde bitme aşamasına gelen 2 hattımız daha var. Bunlardan biri Bursa hattı diğeri ise Ulukışla hattı.

Bu 2 hattında sete ihtiyacı olacak. Zaten Karaman’a kadar giden setlerimiz vardı. Uzatma olacağı için çok bir sıkıntı olmayacak.

Fakat; Bursa için ise Siemens Valero’lar muhtemelen devrede olur. Şuanki planlamalar o şekilde.

Bu hattın tüm bağlantıları tamamlandıktan sonra;

Yerli hızlı tren setlerini de bu hatta verebiliriz.
Set alımı olacak mı hocam?
Yoksa böyle devam edip milli YHT mi beklenecek?
Bir de son olarak Ankara-İstanbul arasına yapılacak olan Süper Hızlı Tren hangi yıl da hizmete girer veya hiç girmez mi?

Çerkezköy’den Halkalı’ya tek bağlantı seferinde treni beklerken peronda yoğun bir kalabalık söz konusu. Edirne-Çerkezköy 17:45 (18:39 Halkalı Aktarma) Trenine çok yoğun bir talep varmış.

Halkalı bağlantısında koltuk yetersizliğinden şikayet ediyorlar. İlerleyen dönemlerde daha da artacaktır bağlanı trenine olan talep.

Sahadan bilgi gelen tek sayfa bu. Neler olup bittiğini paylaşmak istedim.

1791737435198.webp

Kaynak: Facebook/Trakya Demiryollarını Sevenler

++

Ayrıca daha önceki bir mesajımda da tahmin ettiğim gibi Uzunköprü ve Edirne yolcularını Halkalı’da tek bir trene bindiriyorlar. Edirne-Halkalı seyahat süresi 2 saat kadar kısalarak 3 saate düştü ancak sefer sayısının teke düşmesiyle ulaşım konforu zedelenmiş oldu. Çerkezköy-Ispartakule etabının 2028’den önce tamamlanmayacağını göz önünde bulundurursak TCDD’nin bu konuda bir çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyorum.

(Çerkezköy-Ispartakule’de tren trafiğini etkilemeden, iki E44000 seti birbirine bağlı / kuplaj şekilde çalıştırılamaz mı? Platformlar 400 metre. İki kuplajlı treni rahatça kaldırabilir..)

Umarım kuplaj kelimesini doğru kullanmışımdır. Türkçesini bilmiyorum :)

+++

Kuplajlı kullanımda Çatalca, Sinekli gibi ara durakların platform ve saydingleri problem oluşturabilirmiş. Kendi yanıtımı almış oldum :)

Son düzenleme:
haberleri nerden aldın bilmiyorum ama
tcdd biletine bak yarın 50 bilet satılmış 17.45
salı çar per cuma 20 bilet satılmış
bu haber yalan dolan yani
Haberin kaynağını yazdım zaten mesaja. Mesajı yazmadan önce de biletleri kendim kontrol etmiştim. Doluluk bugünkü sefer içindi. Pazar yoğunluğu söz konusu. Hafta içi şimdilik nispeten boş görünüyor. İnsanlar alıştıkça talep de artacak.

Haberin kaynağını yazdım zaten mesaja. Mesajı yazmadan önce de biletleri kendim kontrol etmiştim. Doluluk bugünkü sefer içindi. Pazar yoğunluğu söz konusu. Hafta içi şimdilik nispeten boş görünüyor. İnsanlar alıştıkça talep de artacak.
İstanbula bağlanmadan talep hafta sonuyla sınırlı kalır öncelikli hat olan bursa hattını bitirmeyip bu hattı yapmaları çok garip doğrusu bursa hattına hala 6 ay deniyor diyecek söz yok

Geri