16 TGG plakalı Togg’lar yanlışım yoksa Togg’a ait, AVM’lerde sergiledikleri, test sürüşü yaptırdıkları (belki başka amaçlarla da kullanılıyordur) araçlarSon haftalarda 5 ya da 6 adet 16 BYD XYZ plakalı BYD marka araç gördüm. 001-999 arasını kapatmış olabilir mi BYD? Çok da mantıklı aslında. Bilgisi olan var mı konuya dair?
Şirket almıştır dağıtmıştır ilk satışlarda.BYD plaka konusuna gelecek olursak; burada şahıslardan ziyade BYD markası bunu organize etmiş olabilir mi diye düşündüm. Biraz önce yeni bir BYD plakalı BYD gördüm. Daha önce gördüklerim siyah değildi, o yüzden yeni diyorum. Bu arada şunu da düşündüm. BYD plakalı 999 araç var ve satış oranlarına baksak; belki de bu kadar araç ile karşılaşmış olmam da normal kabul edilebilir ama dikkat çekici olunca sormak istedim.
Matematiksel olarak 6'lı seride en uzun gidecek kombinasyon 3 harf ve 3 rakam olduğu için bu tercih edildi. 2030'un son çeyreğinde İstanbul Z harfini bitirmiş olabilir
İstanbulu ikiye bölsünler 34-İ1 34-İ2 bizin burulaş gibiBöyle bir durumda İstanbul'da tekrardan AAB 001'den başlanarak arada kalan (tescil düşürme vb. nedenlerle) boş plakaların tekrar verilmesi sağlanabilir ya da Rusya'da Moskova'nın, Azerbaycan'da Bakü'nün birden fazla şehir kodu olduğu gibi İstanbul'a da 2. il kodu verilerek (örneğin) 82 AAB 001'den devam edilebilir.
Geçenlerde de buna benzer bir konu açılmıştı. Mesleğim sigortacılık. Eskiden (çok eskiden) plakanın primi etkileme durumu vardı ve sonra adrese göre risk çarpanı oldu. Şu an her şehirde her plakayı görmek mümkün. Artık şehir plakası olmasının da çok önemli olmadığını düşünüyorum. Elbette bu düşüncemi gözlemlerime dayanarak ifade ediyorum. Konuya hakim insanların düşüncelerini de duymak gerekiyor.