Ülkemizde Olmayan Otobüs ve Minibüsler

benim tom cruise ile olan benzerliğim bu ikisinin benzerliğinden daha fazla ama attığınız tecnobusun tasarımı çok güzel, ilk alçak girişli otobüsleri andırıyor
benimde gözüme güzel geldi valla :cool:
keşke karsanda bu benzer işler yapsa

benimde gözüme güzel geldi valla :cool:
keşke karsanda bu benzer işler yapsa

Buna benzer mi olur başka mı olur bilemem ama 12-13 yıldır üretilen Jest'in yerini başka bir modele bırakması şart. Ufak tefek makyajlarla aynı kasa aynı araç sürdürülebilir değil. Çok ta şikayet var zaten bu araçlardan.

1466728.webp

Karsan Jest'in tasarım aşamasında esinlendiği belirtilen ancak ölçüler dışında hiçbir benzerliği olmayan Bredamenarinibus Zeus.

Bredamenarinibus Zeus 2000 - 2015 yılları arasında üretilen bir elektrikli minibüs.

Şu görünüş korunup 7 metre uzunluğunda çok koltuklu, çift kapılı, dizel motorlu versiyon olarak üretilseydi çok daha iyi olurdu. 9 yolcu koltuğu var bu aracın, çok az.

Bu arada fotoğraftaki araç 2014 model.

Ekli dosyayı görüntüle 32301

Karsan Jest'in tasarım aşamasında esinlendiği belirtilen ancak ölçüler dışında hiçbir benzerliği olmayan Bredamenarinibus Zeus.

Bredamenarinibus Zeus 2000 - 2015 yılları arasında üretilen bir elektrikli minibüs.

Şu görünüş korunup 7 metre uzunluğunda çok koltuklu, çift kapılı, dizel motorlu versiyon olarak üretilseydi çok daha iyi olurdu. 9 yolcu koltuğu var bu aracın, çok az.

Bu arada fotoğraftaki araç 2014 model.
Arkası hafif andırıyor Jest’i

1314199.webp

Daha önce paylaştığımı unutarak paylaşmayı düşündüğüm Van Hool AGG300.

En son üretimi 2007 sanıyordum ancak Litvanya'daki bu araçlar 2015 model. Akia'lardan farklı olarak 2. akstan tahrikli olması kullanım ve manevra kolaylığı sağlıyor. Tam İstanbul Metrobüs'lük hatlar.

@Efe16 Bursa'da bu tip metrobüs olabilir mi sence abi?

Ekli dosyayı görüntüle 32645

Daha önce paylaştığımı unutarak paylaşmayı düşündüğüm Van Hool AGG300.

En son üretimi 2007 sanıyordum ancak Litvanya'daki bu araçlar 2015 model. Akia'lardan farklı olarak 2. akstan tahrikli olması kullanım ve manevra kolaylığı sağlıyor. Tam İstanbul Metrobüs'lük hatlar.

@Efe16 Bursa'da bu tip metrobüs olabilir mi sence abi?
T2 metrobüs olsaydı bu şekilde olurdu bence. Ek uzatma hatları mesela inşaası ve istasyonları belli olsa Bursaray,Burtram hatları yapılana kadar bu tarz otobüsler ile işletim yapılırdı.

T2 metrobüs olsaydı bu şekilde olurdu bence. Ek uzatma hatları mesela inşaası ve istasyonları belli olsa Bursaray,Burtram hatları yapılana kadar bu tarz otobüsler ile işletim yapılırdı.

Raylı sistem daha sağlam daha gelişmiş olsa da basitlik ve ucuzluktan dolayı metrobüsü benimsiyorum. Mümkünse metrobüs hatları troleybüslerle işletilmeli ama dizel araç şartsa o araç işte Van Hool AGG300'dür. Keşke hâlâ üretilse ve kullanılsa.

Raylı sistem daha sağlam daha gelişmiş olsa da basitlik ve ucuzluktan dolayı metrobüsü benimsiyorum. Mümkünse metrobüs hatları troleybüslerle işletilmeli ama dizel araç şartsa o araç işte Van Hool AGG300'dür. Keşke hâlâ üretilse ve kullanılsa.
İlla farklı markalar bu tarz araç üretiyordur şuan sadece araştırmak gerekiyor.

Artık üretimde değil fakat bu otobüs busphoto’da yok. Oraya yüklemeden evvel ilk size göstermek istedim.

2007 Volvo 8500LE. İsveç çıkması. Detaylı bir geçmişini yazdım sayfaya, oradan kopyalıyorum (İngilizce)

Durres FDA Line Bus Sh.p.k. AA-502ZF 2007 Volvo 8500LE

“This is a Volvo 8500LE on a

Volvo B7RLE 4x2
chassis. It’s operating at the Durres-Golem line here. This bus has quite the history.

According to busphoto, it started it’s service life at Busslink i Sverige AB in Sweden at 2007. It operated as no 3227 and it’s license plate was CCT 832. Said company was taken over by the French transportaon company Keolis in 2010 and was renamed Keolis Sverige AB and operated at Stockholm. It’s no and license plate remained the same.

In 2015, it was transferred (sold?) back to Volvo Buses in Gothenburg. There it likely got refurbished and was sold to New Nordic Trading AB in 2016, a company that sells secondhand buses and trucks. The same year it was bought by Fridströms Busstrafik AB in Stockholm and operated as no 9029. It’s license plate remained CCT 832.

Then, sometime around 2018-2020, Fridströms sold the bus to FDA Line Bus Sh.p.k. in Durres. This is an important detail as the Wikipedia page of Volvo 8500 series says that this lineage of buses was mainly sold at Denmark and Sweden when it was being produced, and saw limited use in other Northern European countries.
Durres is neither however and this bus in particular never left Sweden until it’s sale to Durres. I don’t have photos inside but there is a lot of Swedish text in it, including one that said to steer clear of doors. It’s color is also the same as it was in Sweden. The fact that the bus companies at Durres did not care about their buses livery shocked me a lot to be honest. I previously posted a Citaro from Durres which still had HSR livery. I hope people like it, I decided to post something special for my 20th photo. There is apparently no photos of it in busphoto.”

14 Ağustos.

Geri