sezgin_ist
WT Moderatör
@sezgin_ist abi bu uygulamayı İstanbul'da yaşayan biri olarak değerlendirebilir misin? Buradan baktığımda bu yeni uygulamanın İstanbul'daki taksi sorununu asla çözmeyeceğini düşünüyorum da.
Ama benim düşüncem burdan elde edilecek gelirle bir yandan özel halk otobüslerinin hak edişlerinin ödenmesi olarak düşünmekteyim. Haberlerde de çıkmıştı özel halk otobüslerine ödemelerin yapılmadığı veya geciktiği. Buradan gelecek kaynakla öho'lara olan borçlar kapanabilir. Tabi bu benim tahminim.
İnşallah dediği gibi olur.VOLKAN DEMİR: İSTANBULLULARI TAKSİ BULMA DERDİNDEN KURTARMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
@Efe16 abi benim Bursa'daki ticari plakalar için önerdiğim K plakalı hafif ticari esnaf kurye sistemini İstanbul'daki taksilere uyarlayalım bence. 29 yıllıklar dışındaki tüm taksileri kargo aracına zorunlu dönüşüm yaptırıp yerlerini paylaşımlı yolculuğa ve 29 yıllıklara bıraktırmaları güzel olur.
Biri SRC2 kapsamı, biri SRC4 kapsamı@Efe16 abi benim Bursa'daki ticari plakalar için önerdiğim K plakalı hafif ticari esnaf kurye sistemini İstanbul'daki taksilere uyarlayalım bence. 29 yıllıklar dışındaki tüm taksileri kargo aracına zorunlu dönüşüm yaptırıp yerlerini paylaşımlı yolculuğa ve 29 yıllıklara bıraktırmaları güzel olur.
Hemen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu karşı çıkar. Her şeye karşı çıktığı gibi.
Bizim Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır gibi yani
O da dolmuştan taksiye dönüşüme karşı çıkıyor, paylaşımlı yolculuğa karşı çıkıyor, Özel Halk Otobüsü dönüşümüne karşı çıkıyor...
Umarım İstanbul'daki taksi camiası ile oda yönetimi aynı kafadan değildir. Vizyon sahibi olmayan her esnaf odası başkanının yerini genç ve yenilikçi kişilere bırakmasını dilerim.
Bu işler hep böyledirHepsi aynı demek bu başkanların. Birde bu eyüp aksunun kendi taksi plakaları var yani kendini düşünüyor. Kendi esnafını düşünmüyor.
ilk ihalede sadece 24 plaka satılınca acaba talep yok mu diye endişelenmiştim lâkin sayı giderek artıyor gibi gözüküyor. 200 yeni taksi bile istanbul genelinde oldukça fark yaratacaktır, ayrıca satışlar ibb'ye ek gelir oluyorİBB, DİJİTAL TAKSİ DÖNÜŞÜMÜNDE DÖRDÜNCÜ İHALEYİ BAŞARIYLA TAMAMLADI: 116 PLAKA SATILDI
Zamanla dahada artar hayırlı olsun iyi hizmet her zaman takdir görürür.ilk ihalede sadece 24 plaka satılınca acaba talep yok mu diye endişelenmiştim lâkin sayı giderek artıyor gibi gözüküyor. 200 yeni taksi bile istanbul genelinde oldukça fark yaratacaktır, ayrıca satışlar ibb'ye ek gelir oluyor
Zamanla dahada artar hayırlı olsun iyi hizmet her zaman takdir görürür.
Konu 'Talep Odaklı Ulaşım / Demand-Responsive Transport (DRT)' https://wowturkiyem.com/konular/talep-odaklı-ulaşım-demand-responsive-transport-drt.5241/
Bu başlıkta paylaştığım taşımacılık yöntemi İstanbul için uygun olabilir mi? Taksi ile minibüsün birleşimi gibi bir sistem kendisi.
Artarak devam eder umarım uygulamadan çağır gelsin süper.Uygulama bazlı taksilerimiz için dördüncü ihaleyi gerçekleştirdik.
Bu ihalede 116 plaka daha sahibini buldu.
İstanbul’un taksi ihtiyacına modern ve güvenli şekilde çözüm üretmek için ihalelerimizi sürdüreceğiz.