Şalgam Suyu

Ali🇹🇷

WT Moderatör
Puanlar
5,625
Şalgam suyu, turpgiller ailesine ait bir bitki olan şalgam ile yapılan, Çukurova'ya özgü bir içecektir.
Şalgam suyunun bazı özellikleri:
  • Görünüm: Kırmızı renkli ve bulanık bir yapıya sahiptir.
  • Tat: Ekşimsi bir tadı vardır.
  • Çeşitler: Acılı ve acısız olmak üzere iki çeşidi bulunur.
  • Faydaları: Sindirim sistemini destekler, bağışıklığı güçlendirir, kalp sağlığını korur, stres ve kaygıyı azaltabilir.
  • Kullanım: Genellikle kebap çeşitleri ile birlikte tüketilir.
Şalgam suyunun bazı zararları:
  • Yüksek tuz içeriği nedeniyle tansiyon sorunu olanlar ve hamileler tarafından ölçülü tüketilmelidir.
Hazırlanışı: Şalgam, siyah havuç, tuz, bulgur unu, maya ve su kullanılarak yapılır. Malzemeler karıştırılıp mayalanması için bekletilir.

043b548b6164b945fbee3cad972398f0.webp

Mersin'den bana hediye gelen Pamir marka şalgamı çok beğenmiştim.

Piyasada bulabildiklerimden de Serfressh marka olanı çok beğeniyorum.

Doğanay çok yaygın ama bence şalgamla pek alakası yok onun ya

Şalgam Suyunun Önemli Faydaları​

• Sindirim Sistemini Destekler: Şalgam suyu, doğal bir probiyotik kaynağıdır. Fermente bir içecek olması sayesinde bağırsak florasını düzenleyerek sindirimi kolaylaştırır, şişkinliği azaltır ve bağırsak sağlığını korur.
  • Güçlü Bir Antioksidan Kaynağıdır: Şalgamın ana malzemesi olan siyah havuç, zengin bir antosiyanin ve beta-karoten kaynağıdır. Bu güçlü antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak hücre hasarını önlemeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı direnci artırır. Ayrıca sağlıklı bir bağırsak, güçlü bir bağışıklık sisteminin de anahtarıdır.
  • Detoks Etkisi Yapar: Şalgam suyu, karaciğerin ve böbreklerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Özellikle ağır ve yağlı yemeklerden sonra içildiğinde hazımsızlığı giderir ve vücudu rahatlatır.
  • Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur: Düşük kalorili bir içecek olması ve sindirim sistemini düzenlemesi nedeniyle kilo kontrol süreçlerinde destekleyici bir rol oynar. Tokluk hissi vererek gereksiz atıştırmaların önüne geçebilir.

Geri