Alkolsüz Bira (Malt İçeceği)

Emirhan Sevdalı

WT Moderatör
images (7) (21).webp

Türkiye'deki bira kültürü, tadı için değil içerdiği alkol nedeniyle tüketim şeklinde olsa da yurtdışında alkolsüz biralar epey yaygın.

Önceden ülkemizde Efes'in de alkolsüz birası bulunuyordu ancak muhtemelen yasalar gereği alkollü ve alkolsüz içeceklerin aynı tesiste üretimi yasağı ve alkolsüz biraya düşük rağbet nedeniyle üretimi durdu.

Yurtdışında çoğu biranın alkolsüz versiyonu olsa da Türkiye'de alkolsüz bira seçenekleri oldukça kısıtlı. Alkolsüz birayı seven biri olarak birçok çeşidini denedim ancak sürekli bulmak mümkün değil.

Bira tadı zamanla alışılıp sevilebilecek bir tat bence. Daha önce denenen tatlara benzemiyor. Ilk denendiğinde beyin error veriyor. Sonra sonra alışıyorsun. Tabi kokusu, içmeyeni gerçekten rahatsız eder

Türkiye'de diğer ülkelere nazaran daha katı regülasyonlar olmasa çok fazla alkolsüz bira çeşidi görürdük.

Bira tadını seven ama alkol tüketmek istemeyen biri olarak bana güzel bir çözüm. Bu konuda Metro Gross'ta satılan Clausthaler ve Carrefour'da satılan Edelmeister'i tek geçerim. Gerisi fos.

Mecburi uyarı: Alkol zararlıdır ve alkollü ürünlerin tüketilmesi tavsiye edilmez.

Mesela bebek mağazalarında malt içecek satılıyor

Emziren kadınlarda süt üretimini arttırdığı için malt içecekleri (alkolsüz biralar) tavsiye ediliyor abi.

Tadı nasılki bunların hiç içmedim.

İyisi de var kötüsü de abi ama dikkat et alkolsüz biralar ikiye ayrılıyor. Bir tamamen alkolü uzaklaştırılmış olanlar bir de binde beş (%0.5) oranından daha düşük alkollü içecekler yasal olarak alkolsüz sayıldığından öyle olanlar var (Haliç Altın öyledir).

Alkolün vücuda verdiği zarar ve sarhoşluk/çakırkeyflikten kaçınmak için güzel seçenekler ama iş dini hassasiyet bakımından ele alınmaya başlanırsa o konuda bir şey diyemem yetkin birisi değilim. Sonuçta kefir, yoğurt, turşu, boza gibi fermente ürünler de eser miktarda alkol içerebiliyor. Hatta bu yüzden Osmanlı döneminde bir süre boza yasaklanmış.

İyisi de var kötüsü de abi ama dikkat et alkolsüz biralar ikiye ayrılıyor. Bir tamamen alkolü uzaklaştırılmış olanlar bir de binde beş (%0.5) oranından daha düşük alkollü içecekler yasal olarak alkolsüz sayıldığından öyle olanlar var (Haliç Altın öyledir).

Alkolün vücuda verdiği zarar ve sarhoşluk/çakırkeyflikten kaçınmak için güzel seçenekler ama iş dini hassasiyet bakımından ele alınmaya başlanırsa o konuda bir şey diyemem yetkin birisi değilim. Sonuçta kefir, yoğurt, turşu, boza gibi fermente ürünler de eser miktarda alkol içerebiliyor. Hatta bu yüzden Osmanlı döneminde bir süre boza yasaklanmış.
İyi değildir o zaman gazoz ve ayran iyidir.

Geri