Darısı burbana diyelim yht hattı bitti mi bursada 6 istasyonlu bir banliyö hattı açmak mümkün olacak.AY-BAN projesinin ilk etabı, İncirliova’dan Umurlu’daki Aydın Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan 23,5 kilometrelik bir hattı kapsıyor. Toplamda 7 duraktan oluşan bu güzergahın, 2026 yılının Nisan-Mayıs aylarında hizmete açılması planlanıyor. TCDD ve Belediye ekiplerinin eş zamanlı yürüttüğü çalışmalar bittiğinde, Aydın halkı hızlı, konforlu ve raylı sistemle entegre edilmiş modern bir toplu taşıma ağına kavuşmuş olacak.
Müjde! AYBAN hizmete başlıyor!
Kentimizin yeni alternatif ulaşımı AYBAN 17 Temmuz Cuma gününden itibaren hizmete başlıyor.
İncirliova-Aydın Şehir Hastanesi-Aydın-Tekstil Park-ASTİM OSB-Umurlu-Aydın OSB-Köşk hattı üzerinde hizmet verecek olan AYBAN ile vatandaşlarımıza konforlu bir ulaşım sunacağız.
Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun!
Detaylı bilgi ve sefer saatleriaydin.bel.tr ve AYKART Mobil Uygulaması
Vay bee küçücük şehre bile banliyo geldi...
İncirliova'ya gitmiştim. Tek hat üzerinden işleyen bir demiryolu var Aydın'da . Google maps'te baktım halen öyle. Anahat, bölgesel ve yük trenlerininde çalıştığı tek hat üzerinden hat sayısıını arttırmadan banliyö trenleri nasıl işleyecek merak ettim doğrusu.
Haklısınız.Bir de sanırım hatta elektrik altyapısı olmadığı için AYBAN dizel lokomotiflerle işletilecek... Doğru mu biliyorum?
Haklısınız.
Zaten elektrik hattı olsaydı başka tren kullanırlardı. Çift hat yapmamışlar elektrik mi çekerlerBizim Bursaray'ın Duewagları bu hatta olmazmıydı elektrik hattı çekilip en azından Aydın'da kullanılırdı. ? @Efe16 @Emirhan Sevdalı
İzmir sonrası tek hatta düşüyor maalesef, sadece istasyon/garlar iki hattan fazla raya sahipBanliyö hattı tek hat mı işletilecek? En azından 2 hat olsaydı diğer taraf bölgesel trenler ekspres trenler ve yük trenleri için yer kalmış olurdu
Banliyö hattı dedikleri hatta durak eklemek ce dmu setlerini boyamak gibi bir şey mi yaniİzmir sonrası tek hatta düşüyor maalesef, sadece istasyon/garlar iki hattan fazla raya sahip