Azerbaycan

sezgin_ist

WT Moderatör
Puanlar
13,831

1734218499278.webp

Azerbaycan, resmî adıyla Azerbaycan Cumhuriyeti , Batı Asya ile Doğu Avrupa'nın kesişim noktası olan Kafkasya'da yer alan bir ülkedir. Güney Kafkasya'nın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesi olan Azerbaycan'ın doğusunda Hazar Denizi, kuzeyinde Rusya, kuzeybatısında Gürcistan, batısında Ermenistan ve güneyinde İran ile komşudur. Kendisine bağlı olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin ise kuzey ve doğusu Ermenistan ile, güneyi ve batısı İran ile çevrilmiştir, Türkiye ile 17 km'lik sınırı bulunmaktadır.

Azerbaycan, zengin kültürel mirasa sahiptir. Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeler arasında opera, tiyatro gibi sahne sanatlarını barındıran ilk ülke olma özelliğini taşır.

BaşkentBakü
Resmî dilAzerbaycanca
Para birimiManat (AZN)
Zaman dilimiUTC+4 (AZS)
Telefon kodu+994
İnternet Alan Adı.az

Kaynak: Wikipedia

Son düzenleme:
Güncel döviz kuru verilerine göre, 1 Azerbaycan Manatı (AZN) yaklaşık olarak 24,97 Türk Lirası (TRY) yapmaktadır.
2025 kasım ayı durum bu
Bir azerbeycanlı Türkiyeye geldiginde 1 manatı 25 tl yapıyor wow

Güncel döviz kuru verilerine göre, 1 Azerbaycan Manatı (AZN) yaklaşık olarak 24,97 Türk Lirası (TRY) yapmaktadır.
2025 kasım ayı durum bu
Bir azerbeycanlı Türkiyeye geldiginde 1 manatı 25 tl yapıyor wow
Bu yüzden bir çok arkadaşım gürcistan tiflis ve batum da daha fazla konaklayıp geziyor daha çok döviz veriyor baküye daha az zaman ayırıyor.Rusya da grozni,kazan gibi şehirlerde bile daha uyguna gezilebiliyor.Enflasyonun düşmesini beklemek şuan için en mantıklı olanı.1 1.5 yıl daha bekleyin bence

Bu yüzden bir çok arkadaşım gürcistan tiflis ve batum da daha fazla konaklayıp geziyor daha çok döviz veriyor baküye daha az zaman ayırıyor.Rusya da grozni,kazan gibi şehirlerde bile daha uyguna gezilebiliyor.Enflasyonun düşmesini beklemek şuan için en mantıklı olanı.1 1.5 yıl daha bekleyin bence
2 sene içersinde İst-bakü yolculugu yapmayı arzuluyorum
Dedigin mantıklı biraz daha beklemem hayrıma olacak

Geri