Banka ATM'leri

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
1,467
atmler-1.webp

ATM cihazlarını seven biri olarak bu başlığı açmak istedim. ATM üreticilerinin sayısı çok az olup Türkiye'de bankalar tarafından kullanılan ATM markaları şunlardır:

• NCR (Türkiye'deki en yaygın ATM markasıdır)
• Diebold Nixdorf (Eski adıyla Wincor Nixdorf)
• GRG Banking (Genellikle İş Bankası, Yapı Kredi ve QNB tarafından kullanılmaktadır)
• HITACHI (Sadece QNB'nin kullandığını gördüm)

Bu başlıkta ATM cihazları, bankaların ATM ağları ve ATM'ler ile ilgili gelişmeleri konuşabiliriz. Bu aralar ekonomimizden ve banknotlardan dolayı ATM'ler de bazı yeni uygulamalardan nasibini alıyor, bunu da konuşmuş oluruz.

Akbank ATM'leri 200 banknot begenmiyordu. Son dönemde Allah'tan ATM'leri değiştirmeye başladılar. Ekranları karşıda değilde altta olan ATM'ler güzel.

Sistem olarak yapikredinin ATM'lerini sevmiyorum. Hiçbir zaman çekmek istediğim parayı bir kerede çekemedim. 15 bin yazıyorum 12 bin veriyor.

Üçüncü olarak Garanti kullanıyorum, belki de en sorunsuz. Para koyuyorum şılak alıyor, şu kadar para çekmek istiyorum trink veriyor

Ekranları karşıda değilde altta olan ATM'ler güzel.

NCR'nin ATM'lerinden o alttan ekranlılar. Vakıfbank ta takmaya başlamış. Arkanda bekleyenlerin yaptığın işlemi görmesine engel oluyor bu çok güzel bir özellik. Ayrıca o ATM'ler hayalet ekran özelliğine de sahip, yandan baktığınızda ekran kararıp okunmuyor.

Ben de keza PTT ATM'lerini çok seviyorum. Alt kupür banknot yatırılıp çekilebilen tek ATM olduğu için 😂

Geri