BBBUS-Havaist / Bursa - Sabiha Gökçen Havalimanı Arası Yolcu Taşımacılığı

Iveco Crossway,Intouro,Otokar,Isuzu bunlardan karma alım yapıp o hatta onlarla devam edip Tourismolar falan farklı yerlerde değerlendirilebilir.
Intouro ve crossway de harika otobüsler keşke alsalar koy 100/S nolu hattı sabiha gökçene,100/Y nolu hattıda yenişehire bitsin gitsin çok kolay bunlar zorlaştırmasınlar artık herşeyi.

Intouro ve crossway de harika otobüsler keşke alsalar koy 100/S nolu hattı sabiha gökçene,100/Y nolu hattıda yenişehire bitsin gitsin çok kolay bunlar zorlaştırmasınlar artık herşeyi.

80 = Eski 80T
81 = Uludağ Üniversitesi - Yenişehir Havalimanı Hattı
82 = Sabiha Gökçen Havalimanı Hattı

Tertemiz hat düzeni abi 😂

Uzun süredir mesaj yazamiyordum bir hata vardı şuan düzelmiş sanırım.
Bursa büyükşehir hiçbir şekilde İstanbul şehiriçinde Tavşantepe metroya kadar hat işletemez buna hiçbir firma izin vermez yapabilselerdi gebzeye otobüs koyarlardi onu bile yapamadılar kooplar çalışıyor.
Kocaeli ve Sakarya'nın da elinden aldılar bakalım ileride neler olucak

Bursa büyükşehir hiçbir şekilde İstanbul şehiriçinde Tavşantepe metroya kadar hat işletemez buna hiçbir firma izin vermez yapabilselerdi gebzeye otobüs koyarlardi onu bile yapamadılar kooplar çalışıyor.
Cloudflare yapıyordu kapattık site sorunsuz şuan

Kocaeli'de şuan Air Prince var ama sefer sayısı fazla mı az mı tam bilmiyorum ek olarak Hat200 var o da Tavşantepe Metro ile aktarmalı gidiyor. Sakarya'da sefer sayısı az Havabüs var şuan başka firma var mı bilmiyorum. Lider Siirt diye bir firma da çalışacak diyorlardı ama Kocaeli için o konuda bilgim yok. Bursa zaten Havaist aldı Balıkkesir içinde Havaist geçti diye biliyorum.

Kocaeli'de şuan Air Prince var ama sefer sayısı fazla mı az mı tam bilmiyorum ek olarak Hat200 var o da Tavşantepe Metro ile aktarmalı gidiyor. Sakarya'da sefer sayısı az Havabüs var şuan başka firma var mı bilmiyorum. Lider Siirt diye bir firma da çalışacak diyorlardı ama Kocaeli için o konuda bilgim yok. Bursa zaten Havaist aldı Balıkkesir içinde Havaist geçti diye biliyorum.
Siirt firması air prince diye bir şirket kurdu diye biliyorum air prince saatte bir çalışıyor 250 yarım saatte birdi. Ayrıca peron yeri de değişmiş bazi arkadaşlar 250 kaldırıldığını bilmiyordu bulamamışlar. Ayrıca bilet online alinmiyor yazhaneden almak gerekiyor

Sakarya hakkında bilgim yok

Siirt firması air prince diye bir şirket kurdu diye biliyorum air prince saatte bir çalışıyor 250 yarım saatte birdi. Ayrıca peron yeri de değişmiş bazi arkadaşlar 250 kaldırıldığını bilmiyordu bulamamışlar. Ayrıca bilet online alinmiyor yazhaneden almak gerekiyor

Airprince online olarak bilet alınıyor açılmış. Kocaeli-Gebze-SAW olarak geçiyor hatta sitesinde.
200 ün peron yeri 250 nin oldugu yer olabilir.
Bakalım Havaist Bursa için nasıl yapacak ?

air prince bir de derince körfez hendek'den geçmiyor

BBBUS'ın seferlerinin bitmesine yakın bir süre kaldı acaba Havaist Bursa için herhangi bir hazırlık yaptı mı yoksa BBBUS'ın son seferi Havaist'in ilk seferi olarak aynı anda perondan çıkıp hareket mi edecekler ki Havalimanı seferleri Bursa için önemli bir konumda. Ek olarak hazır Havaist geliyorken İstanbul Havalimanı'na Havaist kendi araçları ile Bursa-İstanbul Havalimanı arası tekrar seferler başlar mı ?

BBBUS'ın seferlerinin bitmesine yakın bir süre kaldı acaba Havaist Bursa için herhangi bir hazırlık yaptı mı yoksa BBBUS'ın son seferi Havaist'in ilk seferi olarak aynı anda perondan çıkıp hareket mi edecekler ki Havalimanı seferleri Bursa için önemli bir konumda. Ek olarak hazır Havaist geliyorken İstanbul Havalimanı'na Havaist kendi araçları ile Bursa-İstanbul Havalimanı arası tekrar seferler başlar mı ?
Havaist ay sonuna doğru bir duyuru yapar heralde bbbus ın bence daha bi işlevi olmaz.Yenişehire devam ederler belki onada gerek yok 80 numara geri gelsin

Her iki havalimanının işletmecisi ve ihalesi farklı olduğu için İstanbul Havalimanınına Havaist işletim yapamaz Bursa'dan.
Bir tane Neoplan çift katlı almışlar, araçları hazırlıyorlar.
Hem mazot fiyatlarının hem de ihale bedelinin etkisiyle fiyatlarda artış olması muhtemel.
Kocaeli ihalesini alan LSS 300'den 450'ye çıkardı fiyatı.

Havaist ay sonuna doğru bir duyuru yapar heralde bbbus ın bence daha bi işlevi olmaz.Yenişehire devam ederler belki onada gerek yok 80 numara geri gelsin

80 numara yerine BBBUS'a geçiş sadece herkesten sabit (ve daha yüksek) ücret almak için mi yoksa belirli düzenlemeler bu sistemi daha mı uygun görüyor.

Aslında yapılabilse BBBUS ile yakın şehirlere (Yalova, Balıkesir, Kocaeli, Kütahya vb.) taşımacılık olabilirdi ama sanmıyorum. Araçlar Tourismo vb. değil de Intouro, LD SB Plus vb. olsaydı direkt F1, 2U gibi hatlara kaydırılabilirdi ama şu an mevcut araçların satılması doğru olan.

80 numara yerine BBBUS'a geçiş sadece herkesten sabit (ve daha yüksek) ücret almak için mi yoksa belirli düzenlemeler bu sistemi daha mı uygun görüyor.

Aslında yapılabilse BBBUS ile yakın şehirlere (Yalova, Balıkesir, Kocaeli, Kütahya vb.) taşımacılık olabilirdi ama sanmıyorum. Araçlar Tourismo vb. değil de Intouro, LD SB Plus vb. olsaydı direkt F1, 2U gibi hatlara kaydırılabilirdi ama şu an mevcut araçların satılması doğru olan.
İzmit’e BBBUS aslında Türkiye Kart yaygınlaşsa bayağı değerlenebilir. TCDD’nin yakında faal bir istasyonuna da rota çizilebilir. Gebze KOOP’un bursa-çayırova marmaray rotasını BBBUS’a çevirmeye de çalışmalar yapılabilir

İzmit’e BBBUS aslında Türkiye Kart yaygınlaşsa bayağı değerlenebilir. TCDD’nin yakında faal bir istasyonuna da rota çizilebilir. Gebze KOOP’un bursa-çayırova marmaray rotasını BBBUS’a çevirmeye de çalışmalar yapılabilir
Konudan bağımsız aslında Türkiye Kart Troy logolu bir banka kartı gibi Troy geçen otobüslerde kullanılıyordur diye düşünüyorum. Aslında Hat 200 mantığında daha önceki mesajlarda da belirttim Bursa-Osmangazi Köprüsü-Kartal Metro arası bir hat olsa aktarmalı olarak metro ile yine Sabiha Gökçen'e ulaşılabilir.

Her iki havalimanının işletmecisi ve ihalesi farklı olduğu için İstanbul Havalimanınına Havaist işletim yapamaz Bursa'dan.
Bir tane Neoplan çift katlı almışlar, araçları hazırlıyorlar.
Hem mazot fiyatlarının hem de ihale bedelinin etkisiyle fiyatlarda artış olması muhtemel.
Kocaeli ihalesini alan LSS 300'den 450'ye çıkardı fiyatı.
Neoplanı görmüştüm Instagram'da ama Havaist'e ait olduğunu bilmiyorum hayırlısı olsun en azından yolcu yoğunluğunun fazla olduğu güzergahda Neoplan Skyliner kullanılması güzel tercih @Emirhan Sevdalı aslında Bizim Güleryüz Cobra Double Decker valiz için uygun olsa ver Havaist'e en azından aracın güzergahı belli olur hem araç boşta durmaz Adliye servisinde vs. kullanılacağına veya bizim 80T hattına falan da giderdi bence.
Airprince büyük ihtimal bayramdan dolayı yaptı onu diye umuyorum yoksa yolcu kaybına başlar ileride hat 200'ün yolcusu fazla olur.

BBBUS aslında tam ilçeler arası ulaşımın biletli haline getirilebilir veya Bursakart validatörü takılarak örneğin İnegöl-Yenişehir-Yenişehir H.Limanı-Bursa Terminal arası veya araçlar satılıp şehir içi ulaşıma yönelmeliler. Ek olarak sadece biletli ulaşımı İnegöl ile sınırlı tutmuyorum farklı ilçelerden de olabilir ki araçlar gayet konforlu.

Bbbus izmite gidemez kaç tane otobüs firması var hiç kimse mutlu olmaz izin vermezler direkt Narlıca lüks yalova filan işlerini bitirir. Gebze koop zaten yeni başladı onun da ihale hakları vardır yani o iş olmaz

Bursa-Sabiha Gökçen ulaşımında yeni dönem! HAVAİST fiyat tarifesi belli oldu...

Bursa'da havalimanı ulaşımında yeni bir dönem başlıyor. BBBUS hizmeti 31 Mart'ta sona ererken, 1 Nisan itibarıyla HAVAİST aynı hatta 650 TL ücretle seferlere başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir sürdürülen BBBUS havalimanı ulaşım hizmeti, mevcut sözleşmenin sona ermesiyle birlikte 31 Mart itibarıyla tamamlanıyor. Yetkililer, bu tarihe kadar tüm seferlerin kesintisiz şekilde devam edeceğini açıkladı.

Bursalıların sıklıkla tercih ettiği BBBUS, 565 TL'lik bilet fiyatı ve sunduğu konforlu ulaşım imkânıyla öne çıkıyordu. Hizmetin sona erecek olması, özellikle düzenli olarak havalimanı ulaşımı sağlayan yolcular için önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Yeni dönem için gerçekleştirilen ihale süreci ise tamamlandı. İhaleyi kazanan HAVAİST, Bursa ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında ulaşım hizmetini devralacak. Şirketin 1 Nisan itibarıyla seferlere başlayacağı duyurulurken, bilet fiyatının 650 TL olarak belirlendiği açıklandı.

Öte yandan HAVAİST'in henüz bilet satış sistemi ve sefer saatlerine ilişkin detaylı bir bilgilendirme yapmaması, yolcular arasında merak konusu oldu. Yeni dönemde hizmetin nasıl işleyeceği ve sefer planlamasının nasıl olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak: Bursadabugün.com

havaist.webp

Yeni dönem için gerçekleştirilen ihale süreci ise tamamlandı. İhaleyi kazanan HAVAİST, Bursa ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında ulaşım hizmetini devralacak. Şirketin 1 Nisan itibarıyla seferlere başlayacağı duyurulurken, bilet fiyatının 650 TL olarak belirlendiği açıklandı.
Zamlı olacağı belliydi hayırlısı olsun büyükşehirde otobüsleri satıp şehiriçine yeni otobüs alır artık.

Havaist'in websayfasında Havaist/BBBUS yazıyordu dikkatimi çekti de acaba Burulaş'ın otobüslerinde BBBUS ve Havaist aynı kaplama ile çalışıp çalışacak araçlar hem Havaist hem Burulaş'ın araçları mı olacak ? Fotoğraf Havaist sitesinden alıntıdır.

1774283017264.webp

Geri