Bursa Özel Halk Otobüsleri 🚌

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslında onların sahaya inip halka soru sorması lazım ne eksik ne yanlış yapılıyor diye ama bizim ülkede tam tersi işliyor maalesef.
Sahaya inip soru sorulmayı geç kendi sitelerinden yapılan önerilere bile kapalı olabiliyorlar. İşin özeti en tepede ki yöneticiye ulaşılmadığı müddetçe kimse aksiyon almak istemiyor. Halbuki gelen önerileri geliştiren kişilere prim olayı olsa nasıl tıkır tıkır işler 😁

Sahaya inip soru sorulmayı geç kendi sitelerinden yapılan önerilere bile kapalı olabiliyorlar. İşin özeti en tepede ki yöneticiye ulaşılmadığı müddetçe kimse aksiyon almak istemiyor. Halbuki gelen önerileri geliştiren kişilere prim olayı olsa nasıl tıkır tıkır işler 😁

Kesinlikle. Biz bu konuyu @subwayspotter 'ın dediği gibi yüzeysel/anlaşılır biçimde Fahrettin Beşli'ye değil de daha ayrıntılı (kullanılacak tabela markası, ölçüsü vb. teknik detaylar barındıran) bir şekilde ilgili birime iletmeye çalışsaydık muhtemelen geçiştirilirdik. Onun dışında Burulaş'ta Bursakart Elektronik Ücret Toplama Sistemleri bölümünün müdürü ile de tanıştım. Kendisiyle samimiyetim oluştu. Beni Burulaş'ın proje ekibi ile tanıştırdı. Bu birime fikirlerimi ilettim ve fikirlerim olumlu karşılandı. Özellikle "akıllı telefon ile Bursakart bayiliği" fikrim ilgilerini çok çekti, Asis ile bunu görüşeceklerdi sanırım. Bayiler kendi telefonlarına kuracağı cep pos uygulaması ile bayilik yapabilecek. Bu da Burulaş'ı pos cihazı masrafından kurtarır.

Birebir görüşme fırsatı yakalayabiliyorsanız bence cebinizde bir kağıtta (tabi telefonda olabilir :) ) sorularınız ve fikirleriniz hazır bulunsun

Vallahi abi ben de tekrar Fahrettin bey ile bir araya gelmek isterim ama grevdi bayramdı derken bir daha göremedim ki kendisine ulaşmam da Bursakart EÜTS müdürüne ulaşmam kadar kolay değil. @Yiğit Efe Aras ile bu yaz Fahrettin bey ile tekrar görüşmeyi düşünüyoruz bakalım.

Kesinlikle. Biz bu konuyu @subwayspotter 'ın dediği gibi yüzeysel/anlaşılır biçimde Fahrettin Beşli'ye değil de daha ayrıntılı (kullanılacak tabela markası, ölçüsü vb. teknik detaylar barındıran) bir şekilde ilgili birime iletmeye çalışsaydık muhtemelen geçiştirilirdik. Onun dışında Burulaş'ta Bursakart Elektronik Ücret Toplama Sistemleri bölümünün müdürü ile de tanıştım. Kendisiyle samimiyetim oluştu. Beni Burulaş'ın proje ekibi ile tanıştırdı. Bu birime fikirlerimi ilettim ve fikirlerim olumlu karşılandı. Özellikle "akıllı telefon ile Bursakart bayiliği" fikrim ilgilerini çok çekti, Asis ile bunu görüşeceklerdi sanırım. Bayiler kendi telefonlarına kuracağı cep pos uygulaması ile bayilik yapabilecek. Bu da Burulaş'ı pos cihazı masrafından kurtarır.

Vallahi abi ben de tekrar Fahrettin bey ile bir araya gelmek isterim ama grevdi bayramdı derken bir daha göremedim ki kendisine ulaşmam da Bursakart EÜTS müdürüne ulaşmam kadar kolay değil. @Yiğit Efe Aras ile bu yaz Fahrettin bey ile tekrar görüşmeyi düşünüyoruz bakalım.
Fahrettin reise lahmacun ısmarlayalım o yerken herşeyi söyleriz.😂

Önceki yönetimlerle biz çok uğraştık artık bayrak sizde :ROFLMAO:

Ahh, aklıma yine o görüşmede dile getirdiğimiz bir mevzu geldi. Pandemi döneminde yapılan radikal saat değişikliklerinden itibaren duraklardan çizelgelerin kaldırılmış olması ve bundan yaşanan mağduriyetleri dile getirmiştik.

Fahrettin bey, eski sistem her durakta her hattın hangi saat ve dakikada geçeceğini değil de T1 duraklarındaki gibi geçiş sıklığını yazacak şekilde bir çizelge modeli planladıklarını söyledi. Falanca hat şu saatler arası 30 dakikada bir şu saatler arası 15 dakikada bir gibi... Ama bu yolcunun yine sorusuna net yanıt vermez çünkü örnek bir hat 30 dakikada bir geçiyor olsun, 00 - 30 mu 15 - 45 mi ayırt edilemeyecek. Muhtemelen her durak için ayrı çizelge hazırlamakla uğraşmayıp aynı cadde üzerindeki tüm duraklara koymak üzere tek çizelgeyi (geçiş sıklığı modeli) kopyalamayı düşünüyorlar.

Bursa'da Burulaş, Özel Halk Otobüsleri ve alt yüklenicilerin daha rahat ayırt edilebilmesi ve araçlarına "özel halk otobüsü" yazılamayan alt yüklenicilerin kurumsallık kazanabilmesi amacıyla araçlarının ön ve arka cephesinde Bakü'deki otobüslerde olduğu gibi yüklenici şirketin/kooperatifin adının yazması gerektiğini düşünüyorum.

ORNEK.webp

Bursabeyi'ne ait bir Isuzu Citibus'ta bu durumun örneğini montajla gerçekleştirdim. Sizce böyle olmalı mı?

Geri