Bursa İçin Kar Tahminleri ve Gönüllü Meteorologlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bursa’nın merkez ilçelerinden Nilüfer’e metrekareye 41,8 kilogram yağış olurken, Osmangazi’ye 35,7 ve Yıldırım’a 34,1 kilogram yağış düştü.

Bursa istediği yağışı yağmur olarak 1 günde aldı cumartesi günüde yine benzer bir sistem geliyor.Yine metrekareye 40-50 mm yağış düşer umarım en azında barajlardaki su miktarı ocak ayı sonuna kadar idare etmeli.

ULUDAĞ’DA YOĞUN KAR​

Kış ve kayak turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, cumartesi günü yoğun kar yağışının olacağı tahmin ediliyor.

Uludağda hafta sonu kar yağışı tahmini yapıldı bakalım ne kadar yağacak.

Uludağda kar kalınlığı 40 cm civarlarına çıkacak bugün sistem uzadı ve bursaya çok yüksek oranda yağış bırakıyor merkezde ve ilçelerde yağmur yüksek kesimlerde kar yoğun şekilde devam ediyor.

Çarşamba günü bursada kuvvetli kar yağışları bekleniyor Uludağa tahmini yarım metreden fazla kar düşecektir.

Uzun bir aradan sonra poyrazı iliklerime kadar hissettim. Sabahtan "hiç kar havası yok" diyordum ama şuan dışarısı poyraz sayesinde kar havasına dönmüş

Uzun bir aradan sonra poyrazı iliklerime kadar hissettim. Sabahtan "hiç kar havası yok" diyordum ama şuan dışarısı poyraz sayesinde kar havasına dönmüş
Daha çok yarın 16 dan sonra ve perşembe günü kar olasılığı fazla merkezde yerler tutacak kadar yağabilir uludağda iyi kar alsın yeterli.

21 yıl önceydi hatırlıyorum incirli caddesinde 50 cm den fazla kar 1 hafta kalkmamıştı acayip yağmıştı.

Şuan yağmur yağıyor gece kara dönse bile anlamı yok bu sene de kar göremedik efe abi
Balkan tarafına yağdı geçem gün yerler tuttu burda ama merkeze yağmadı geçen yıl buda olmamıştı.Gelecek hafta gelecek sistem erimezse bursada kar olasılığı bu sefer yüksek herşey sıcaklığa bakıyor sıcaklı düşerse kar gelecektir.

Hala erken olmasına rağmen perşembe itibariyle bursanın üstüne kar bulutları çöreklenecek gibi görünüyor 3 gün boyunca yoğun kar yağışı görülme ihtimali iyice yükseldi yarınki güncelleme yine böyle okursa kar kesinleşti diyebiliriz.

Hadi hayırlısı çarşamba-pazar arası 40 cm e ulaşabilecek bir yağış bekleniyor.Uludağ heralde bi 50 cm üzeri kar alır barajlarımız için çok güzel bir gelişme oldu.

Screenshot_20250218_132727_X.webp

Bursada belli bölgelerde saat 15 ten sonra kar sağnakları oluşabilir sabah sıcaklık -6 dereceye kadar inecek yağan kar yerde buzlanmaya neden olabilir.

Bursa uludağda ve eteklerinde tekrar kar yağıyor bu hafta sonuna kadar aralıklı kar etkili olacak.Dolmayan barajlar için bu sistem çok iyi oldu çok iyi yağış bırakıyor şuan.

Geri