Bursa Atış Yapı Babylon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yüksel Baysal yine Atış Yapı ile ilgili bir yazı yazmış:
https://www.bursasaati.com.tr/atis-yapi-anaforunun-yeni-kurbanlari

Olay gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazmak bir konu bulamazsa YHT hakkında yazıyor. Yüksek Baysal da başka bir konu bulamazsa Atış Yapı ile ilgili yazıyor. Downtown için Bursa’nın en kötü projelerinden demiş yazı içeriğinde 😁 Tamam Atış Yapı’nın çok hatası vardır, eleştir. Ama Bursa’nın birçok yeri çürük, gecekondu yapılar ile doluyken, onlarla alakalı bir eleştiri yapmak yerine Downtown gibi daha nitelikli bir projeyi, Bursa’nın en kötü projelerinden diye eleştirmek ilginç bir zihniyet. Nasıl bir Bursa hayalleri var merak ediyorum.

Downtown için Bursa’nın en kötü projelerinden demiş yazı içeriğinde
Proje gayet güzel bir proje. Bu projenin tek kötü yanı kabul edelim ki konumu oldu. Mesela aynı projeyi 700-800 metre ileri eski BOİ garajına yap bak nasıl iş yapıyor. Keza Balat ya da Geçit'e Mudanya yoluna yakın bir yere yap yine iş yapardı. Konum itibariyle nitelikli proje gitmedi.

Proje gayet güzel bir proje. Bu projenin tek kötü yanı kabul edelim ki konumu oldu. Mesela aynı projeyi 700-800 metre ileri eski BOİ garajına yap bak nasıl iş yapıyor. Keza Balat ya da Geçit'e Mudanya yoluna yakın bir yere yap yine iş yapardı. Konum itibariyle nitelikli proje gitmedi.
Buna ben de katılıyorum. Zaten daha önce de konuşmuştuk projenin lokasyonunun iyi olmadığı konusunu. Ama ben yazarın şikayetinin projenin konumu olduğunu sanmıyorum. Bahsettiğin yerlere de yapılsa aynı ifadeleri kullanırdı muhtemelen. Babylon projesi için de zaten benzer ifadeleri vardı. Carrefour arazisine yapılacak proje açıklansa yine eleştirecek. Çünkü hayalindeki Bursa eski, küçük Bursa. Herhangi bir büyük proje olmasın, 5-6 katın üzerinde bina olmasın vs. Dediğim gibi gecekondular bu projeler kadar rahatsız etmiyor bu kişileri. Hayatın gerçekleri var. Bursa merkez bugün 2,5 milyon olmuş, 100 bin nüfuslu bir kasaba değil. Buna göre beklenti içinde olmak lazım.

Buna ben de katılıyorum. Zaten daha önce de konuşmuştuk projenin lokasyonunun iyi olmadığı konusunu. Ama ben yazarın şikayetinin projenin konumu olduğunu sanmıyorum. Bahsettiğin yerlere de yapılsa aynı ifadeleri kullanırdı muhtemelen. Babylon projesi için de zaten benzer ifadeleri vardı. Carrefour arazisine yapılacak proje açıklansa yine eleştirecek. Çünkü hayalindeki Bursa eski, küçük Bursa. Herhangi bir büyük proje olmasın, 5-6 katın üzerinde bina olmasın vs. Dediğim gibi gecekondular bu projeler kadar rahatsız etmiyor bu kişileri. Hayatın gerçekleri var. Bursa merkez bugün 2,5 milyon olmuş, 100 bin nüfuslu bir kasaba değil. Buna göre beklenti içinde olmak lazım.
Tüm kelimelerine katılıyorum. Bursa'ya nitelikli proje gelmemesi ya da yapılması bunun gibi insanlar yüzünden. Mesela bu yazar şehre doğu tarafından ya da kuzey tarafından giriş yaptığında gördüğü manzara çok mu hoşuna gidiyor?

Bursadaki bir çok insanda vizyon problemi var yüksek yapı onlar için en kötü yapılar gecekondular en güzeli downtowna kötü proje demek aptallıktir

Bu işin kötü yere gittiğini gösteriyor atış burdan çıkamayacak anlaşıldı.Artık mahkeme karar verir ne olacaksa.

Downtown ne olacak. Umarım Downtown'ın iyi markaları AVM'yi terk etmez. Ama bence edecekler.

Koskoca Babylon projesi ortada kaldı. Bu projenin bitmeyeceği anlaşıldı.

Herhangi bir büyük proje olmasın, 5-6 katın üzerinde bina olmasın vs. Dediğim gibi gecekondular bu projeler kadar rahatsız etmiyor bu kişileri.
yüksek yapı onlar için en kötü yapılar gecekondular en güzeli

Gecekondu da olmasın, çok yüksek katlı binalar da olmasın, ortasını bulalım. Yüksek katlı yapı diyince İstanbul Fikirtepe'nin hali ortada. Öyle bir yerde yaşamak istemezdim açıkçası

Dar vizyon konusuna gelince şehri sarı minibüslerle taşıyarak zaten standartları düşürdük.

Bu işin kötü yere gittiğini gösteriyor atış burdan çıkamayacak anlaşıldı.Artık mahkeme karar verir ne olacaksa.

İtibar bir kere bu denli zedelendiyse kurtuluşu çok zor diye düşünüyorum. Hayırlısı...

Das das'ın İstanbul proğramları doluyken bursa programında hiçbir şey yok. Downtown'da das das'ın sadece adı var. O da yakında gider.

Gecekondu da olmasın, çok yüksek katlı binalar da olmasın, ortasını bulalım. Yüksek katlı yapı diyince İstanbul Fikirtepe'nin hali ortada. Öyle bir yerde yaşamak istemezdim açıkçası
Bak onlar ayrı bu proje ayrı bunları ayrımak gerek bursaya değer katan projeyle fikirtepedekileri bir tutamayız mesela central balatta harika bir proje onada söylemediklerini bırakmadılar bursada bu tarz projeler insanlara ekmek kapısı herkes bunu atlıyor binlerce çalışan var şaun downtownda mesela yine skytowerda buralar iş merkezi ve paranın döndüğü yerler bu projeler yapılmazsa insanlar nerede çalışacak para kazanacak.

Bursa zaten fazlasıyla darbe aldı. Ben bursanın nüfusunun azaldığını düşünüyorum. Bir iki tane proje var onlara laf ediliyor. O zaman bursaya hiçbir şey yapılmasın otların üstünde yaşayalım.

Bak onlar ayrı bu proje ayrı bunları ayrımak gerek bursaya değer katan projeyle fikirtepedekileri bir tutamayız mesela central balatta harika bir proje onada söylemediklerini bırakmadılar bursada bu tarz projeler insanlara ekmek kapısı herkes bunu atlıyor binlerce çalışan var şaun downtownda mesela yine skytowerda buralar iş merkezi ve paranın döndüğü yerler bu projeler yapılmazsa insanlar nerede çalışacak para kazanacak.

Fikirtepe'yi yüksek katlı binalar konusu geçince örnek vermiştim. Bir şeyler değişiyor nüfus artıyor illa ki yapılaşma olacak ama daha tutarlı bir örnek vereyim, şahsi olarak Bursa'da Maslak veya Levent benzeri semtleşmenin mümkünse olmaması, olacaksa da olabildiğince az olmasından yanayım.

Sonuçta ticaret sadece plazalarda yürümüyor, plaza olmadan da iş yapılabiliyor. Verdiğin örneklere geleyim, devletin icra dairelerinin Sky Tower'da olması bile başlı başına bir ayıptır. Devletin icra dairesi açacağı binası mı kalmadı da şahıslara kira ödüyor?

Sonuçta ticaret sadece plazalarda yürümüyor, plaza olmadan da iş yapılabiliyor. Verdiğin örneklere geleyim, devletin icra dairelerinin Sky Tower'da olması bile başlı başına bir ayıptır. Devletin icra dairesi açacağı binası mı kalmadı da şahıslara kira ödüyor?
Onu devlete söyleceğiz o onun suçu ama plaza vs olmazsa bu sefer sanayileşme artıyor o artıncada şehire zarar veriyor belki daha çok yani bunların hepsinin aşıraya kaçmadan şehirleşmede bulunması lazım yüksek yapıda olacak,avm de olacak,sanayide olacak hepsi planlı olmalı bursada şuana kadar sanayi harici planlamalar iyi bence sanayiler şehir içinde kaldı onların dışarı çıkması lazım.

sanayiler şehir içinde kaldı onların dışarı çıkması lazım.

TEKNOSAB ve Deri Sanayi konumu çok güzel ama Bursa OSB ve NOSAB çok şehrin içinde. Buradaki fabrikaları TEKNOSAB, Gemlik Serbest Bölge, Barakfakih OSB gibi yerlere biraz bile olsa taşıyabilsek kârdır.

Ama organize sanayi bölgelerinden daha kötüsü oto sanayiler. Çok düzensiz bir yapıları var. Oto sanayilerden kötüsü Vakıf, Samanlı civarlarındaki kaçak fabrika/atölyeler. @ali bu konuda engin bilgilerini bize sunacaktır.

Bir zamanlar pilot sanayi olarak adlandırılan bölge de şehir dışında idi. Biz de problem sanayinin yakınına, ardından dibini yerleşime açmak oluyor. 25 yıllık süreçte göreceksiniz şehrin dışında diye şuan gözden ırak olan TEKNOSAB'ın etrafı en iyi tahminle 15-20 bin nüfus ile çevrili olacak. Güzel plan yapıyor olabiliriz ama o planı yine bizler (kamu) deliyoruz.

Bir zamanlar pilot sanayi olarak adlandırılan bölge de şehir dışında idi. Biz de problem sanayinin yakınına, ardından dibini yerleşime açmak oluyor. 25 yıllık süreçte göreceksiniz şehrin dışında diye şuan gözden ırak olan TEKNOSAB'ın etrafı en iyi tahminle 15-20 bin nüfus ile çevrili olacak. Güzel plan yapıyor olabiliriz ama o planı yine bizler (kamu) deliyoruz.
İnsanın maalesef yaşma şekli bu nerde çalışacak iş varsa orası nüfus olarak artıyor bursanın kaderi bu teknosabta maalesef şehiriçi olacak yada konut yapmayıp göçü durdurcaz

Doğum oranları düşüyor. Artık eskisi gibi bırsanın nüfusu artmaz. Otomasyonla sanayi de eleman ihtiyacı azalıyor. İyiki de azalıyor. Bunun bursaya faydası var.

En çok üzüldüğüm nokta bursayı bir üst seviyeye çıkaracak projelerin yarım kalması. Allah'tan Downtown tamamlandı. İnşallah onunda başına bir şey gelmez.

En çok üzüldüğüm nokta bursayı bir üst seviyeye çıkaracak projelerin yarım kalması. Allah'tan Downtown tamamlandı. İnşallah onunda başına bir şey gelmez.

Arkadaş arasında sık kullandığım bir cümle vardır;

"Bursa, Türkiye'nin 4. büyük şehri değil, en büyük köyü" diye.

Bu durumlar da bunu iyice destekler nitelikte.

Babylonda biter inşallah bir gün bursanın kaderi bir gün değişecek illaki bu kadar insanın yaşadığı bir yeri bundan sonra boşlayacak durum yok

Böylece atış yapının battığı kesinleşmiş oldu. Babylon projesi de hiçbir zaman bitmeyecek proje olarak tarihin sayfalarında yerini almış oldu.

Geri