Benim önerim kavşağı hemzemine çevirip fsm tarafına bir tane mudanya kavşağı tarafına 1 tane olmak üzere 2 adet U dönüş köprüsü yapılmalı yoksa bu iş yaşYonca kavşak imkansız o bölgede zaten. Her türlü trafik kitlenir o halde.
Benim önerim kavşağı hemzemine çevirip fsm tarafına bir tane mudanya kavşağı tarafına 1 tane olmak üzere 2 adet U dönüş köprüsü yapılmalı yoksa bu iş yaşYonca kavşak imkansız o bölgede zaten. Her türlü trafik kitlenir o halde.
Sur Yapı’nın yüksek kulesi tahminen 100 metre vardır. Carrefour arazisi bilmiyorum ama 80 metrenin üzerinde yapılar vardır diye tahmin ediyorum.Yükseklik serbest değil. En yüksek yapı orada Harmony Towers'a ait ve o adaya özel bina yüksekliği 110 metre ile sınırlandırılmıştır. Diğer alanlarsa bulunan yerlerde bina yükseklikleri sınırı 80 metredir.
Tam 50-60 katlı gökdelen dikilecek yer. Umarım güzelim arazi heba olmaz. Ve umarım proje benzerleri Doha'da, Dubai'de bulunan burgu ve tamamen camlı binalardan oluşur. Aslında atış yapı bana sorsa onlara Türkiye'de olmayan çok güzel proje tasarımları öneririm. Kafamda orjinal, manyak güzel proje tasarımları var tam bu araziye göre.Yanlız arazi ne büyük yav 4 tarafını yürümek baya sürdü.
Yapılmaz, yapılamaz boşa hayal kurmayınTam 50-60 katlı gökdelen dikilecek yer. Umarım güzelim arazi heba olmaz. Ve umarım proje benzerleri Doha'da, Dubai'de bulunan burgu ve tamamen camlı binalardan oluşur. Aslında atış yapı bana sorsa onlara Türkiye'de olmayan çok güzel proje tasarımları öneririm. Kafamda orjinal, manyak güzel proje tasarımları var tam bu araziye göre.
Mustafa Bey yükseklik sınırının 80 metre olduğu söylemişti. Merak edip Nilüfer Belediyesinin sitesinden imar durumuna baktım ama yükseklikle alakalı bir bilgi göremedim. Ama yükseklik sınırı olmasa bile 50-60 kat bina yapmazlar oraya. Etrafında en yüksek bina 30 kat civarı sanırım oraya da yapacakları maksimum bu civarda olur. Güzel bir arazi inşallah güzel bir proje olur da arazi ziyan olmaz.Tam 50-60 katlı gökdelen dikilecek yer. Umarım güzelim arazi heba olmaz. Ve umarım proje benzerleri Doha'da, Dubai'de bulunan burgu ve tamamen camlı binalardan oluşur. Aslında atış yapı bana sorsa onlara Türkiye'de olmayan çok güzel proje tasarımları öneririm. Kafamda orjinal, manyak güzel proje tasarımları var tam bu araziye göre.
30 kat ortalama 3 metre tavan yüksekliğinden 90 metre yapar o civarlarda 3 yada 4 tane konut binası yapılmasını bekliyorum bence asıl soru o binaların önünü nasıl değerlendirecekler avm binası yerine o binalar yapılacak otoparka ne yapacaklar onu görmemiz lazım bizi ilgilendiren taraf orası konut projeleri alanları ilgilendiriyor.Mustafa Bey yükseklik sınırının 80 metre olduğu söylemişti. Merak edip Nilüfer Belediyesinin sitesinden imar durumuna baktım ama yükseklikle alakalı bir bilgi göremedim. Ama yükseklik sınırı olmasa bile 50-60 kat bina yapmazlar oraya. Etrafında en yüksek bina 30 kat civarı sanırım oraya da yapacakları maksimum bu civarda olur. Güzel bir arazi inşallah güzel bir proje olur da arazi ziyan olmaz.
Yükseklik sınırı gerçekten 80 metre ise bence saçma orası ayrı. Şehrin göbeğinde tarihi yapıların yanında 25 katlı, çirkin bir sürü TOKİ varken, oraya göre yüksek yapı için daha uygun bir alanın 80 metre ile sınırlandırılması bana göre anlamsız.
Konut projeleri tabi ki orada oturanlar için öncelikli. Ama şu da var ki, estetik kaygısı olan herkes ister istemez etraftaki yapıların görselliğine de bakıyor. Yine aynı örneği vereceğim: Her ne kadar biz oturmasak da şehrin merkezindeki 25 katlı bir sürü TOKİ binası hepimizi rahatsız ediyor. Ben burada oturmuyorum nasılsa, bana ne deyip geçemiyorsun. Carrefour arazisi her ne kadar şehrin tarihi yapılarının arasında olmasa da şehrin gözde bir noktasında ve büyük bir arazi. Dolayısıyla orada oturmayacak olsa bile estetik kaygısı olan biri doğal olarak çirkin, göze hoş gelmeyen bir yapı olsun istemiyor. Yoğun bir yapı stoku olacak çünkü.30 kat ortalama 3 metre tavan yüksekliğinden 90 metre yapar o civarlarda 3 yada 4 tane konut binası yapılmasını bekliyorum bence asıl soru o binaların önünü nasıl değerlendirecekler avm binası yerine o binalar yapılacak otoparka ne yapacaklar onu görmemiz lazım bizi ilgilendiren taraf orası konut projeleri alanları ilgilendiriyor.![]()
Babylondaki uzun yapılardan pek farklı olacaklarını sanmıyorum.Estetik açıdan oraya yakışacaktır binalar.Konut projeleri tabi ki orada oturanlar için öncelikli. Ama şu da var ki, estetik kaygısı olan herkes ister istemez etraftaki yapıların görselliğine de bakıyor. Yine aynı örneği vereceğim: Her ne kadar biz oturmasak da şehrin merkezindeki 25 katlı bir sürü TOKİ binası hepimizi rahatsız ediyor. Ben burada oturmuyorum nasılsa, bana ne deyip geçemiyorsun. Carrefour arazisi her ne kadar şehrin tarihi yapılarının arasında olmasa da şehrin gözde bir noktasında ve büyük bir arazi. Dolayısıyla orada oturmayacak olsa bile estetik kaygısı olan biri doğal olarak çirkin, göze hoş gelmeyen bir yapı olsun istemiyor. Yoğun bir yapı stoku olacak çünkü.
Plan notları kısmına bakmanız gerekli, sayfa da sağ üst kısımda bulunuyor plan notlarıMustafa Bey yükseklik sınırının 80 metre olduğu söylemişti. Merak edip Nilüfer Belediyesinin sitesinden imar durumuna baktım ama yükseklikle alakalı bir bilgi göremedim. Ama yükseklik sınırı olmasa bile 50-60 kat bina yapmazlar oraya. Etrafında en yüksek bina 30 kat civarı sanırım oraya da yapacakları maksimum bu civarda olur. Güzel bir arazi inşallah güzel bir proje olur da arazi ziyan olmaz.
Yükseklik sınırı gerçekten 80 metre ise bence saçma orası ayrı. Şehrin göbeğinde tarihi yapıların yanında 25 katlı, çirkin bir sürü TOKİ varken, oraya göre yüksek yapı için daha uygun bir alanın 80 metre ile sınırlandırılması bana göre anlamsız.
Öyle bir projeye Bursa'ya değil İstanbul'a yapılır, o kadar vizyonluk bir ortam yok. Beklentileri yüksek tutmayın, üzülürsünüzAtış yapının carrefour arazisine Türkiye'de olmayan ve Türkiye çapında konuşulacak bir proje yapması lazım. En az iki tane 40-50 kat civarı iki kule olması lazım projede. Bu kulelerde estetik ve tamamen camlı kulelerden oluşmalı. Malezya'nın Petronas kuleleri neredeyse Malezya kadar ünlü onun gibi Türkiye'de marka olabilecek binalar yapması lazım. Marka bina olabilmesi için en az 50 katlı olması ve estetik olması lazım. Umarım atış yapı Downtown ve Babylon projesinden çok daha sükse bir proje yapar. Downtown ve Babylon tarzı bir şey olursa güzelim arazi ziyan olacak.
İstanbul'da bile yapılmıyor haklısınız. Ama Atış yapı Türkiye'de olmayan ve Türkiye çapında konuşulacak bir proje yaparsa hem Bursa hem de Atış yapı level atlar. Aslında dediklerim yapılamayacak şeyler değil. Sadece istemek gerekiyor.Öyle bir projeye Bursa'ya değil İstanbul'a yapılır, o kadar vizyonluk bir ortam yok. Beklentileri yüksek tutmayın, üzülürsünüz
Aynen şimdi gördüm maksimum bina yüksekliği 80 metre yazıyor. Teknik konular, inşaat mühendisi ya da mimar vs olmadığım için bilmiyorum ama aynı sınırlar mesela Sur Yapı arazisi için de geçerli. Ama Sur Yapı’nın yüksek olan bloku da sanırım 100 metre vardır. 80 metre sınırı belki daha sonra gelmiş olabilir. Neyse yakında projeyi görürüz. Zaten önemli olan yüksek bir yapı olması değil, konutları ile oteli ile Avm si ile güzel bir yapı olması.Plan notları kısmına bakmanız gerekli, sayfa da sağ üst kısımda bulunuyor plan notları![]()
Büyük ihtimalle parsel bazında yeniden değerlendirme yapılıyordur çünkü planlar eski. Yanılmıyorsam temeli 1999 yılına dayanıyor, revizyonu da 2001 olması lazım. Benim en çok merak ettiğim geçenlerde belediyenin sattığı arazi nasıl olacak?Aynen şimdi gördüm maksimum bina yüksekliği 80 metre yazıyor. Teknik konular, inşaat mühendisi ya da mimar vs olmadığım için bilmiyorum ama aynı sınırlar mesela Sur Yapı arazisi için de geçerli. Ama Sur Yapı’nın yüksek olan bloku da sanırım 100 metre vardır. 80 metre sınırı belki daha sonra gelmiş olabilir. Neyse yakında projeyi görürüz. Zaten önemli olan yüksek bir yapı olması değil, konutları ile oteli ile Avm si ile güzel bir yapı olması.
O arazi ihaleye çıkacaktı ama akıbeti ne oldu bilgim yok şahsen. Satış gerçekleşti mi acaba?Büyük ihtimalle parsel bazında yeniden değerlendirme yapılıyordur çünkü planlar eski. Yanılmıyorsam temeli 1999 yılına dayanıyor, revizyonu da 2001 olması lazım. Benim en çok merak ettiğim geçenlerde belediyenin sattığı arazi nasıl olacak?
Gerçekleşti diye biliyorumO arazi ihaleye çıkacaktı ama akıbeti ne oldu bilgim yok şahsen. Satış gerçekleşti mi acaba?
Revizyonla bir miktar yükseltmiş olabilirler harmony towersı geçmez yüksekliği onlar kaç metre acabaAynen şimdi gördüm maksimum bina yüksekliği 80 metre yazıyor.
Belki de bu yüzden Atış yapı projeyi yeniden gözden geçiriyordur. Belediye ile yükseklik konusunda biraz esnek olması için çabalıyordur. Bence projenin güzel bir olması en azından 40 kat civarı iki kulenin olması gerekir.Büyük ihtimalle parsel bazında yeniden değerlendirme yapılıyordur çünkü planlar eski. Yanılmıyorsam temeli 1999 yılına dayanıyor, revizyonu da 2001 olması lazım. Benim en çok merak ettiğim geçenlerde belediyenin sattığı arazi nasıl olacak?
O parsele özel 110 metre yükseklik var ama bina kaç metre bilmiyorum. Belki de Bursa'nın en yüksek ikinci binası olabilir diyeceğim ama SkyTower'ın yüksekliği 129 metre idiRevizyonla bir miktar yükseltmiş olabilirler harmony towersı geçmez yüksekliği onlar kaç metre acaba