Bursa Atış Yapı Carrefour Avm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Revizyonla bir miktar yükseltmiş olabilirler harmony towersı geçmez yüksekliği onlar kaç metre acaba
Harmony Towers’ın yüksek bloku 100 metre civarı sanırım. En fazla 105 metredir. Marka Residence yüksek bloku da 100 metre civarıdır. Odunluk bölgesinde aslında çok yüksek, gökdelen denilebilecek bir yapı yok. Eski kum ocağı zaten, çok yüksek bina ne kadar sağlıklı olur bilemem.

O parsele özel 110 metre yükseklik var ama bina kaç metre bilmiyorum. Belki de Bursa'nın en yüksek ikinci binası olabilir diyeceğim ama SkyTower'ın yüksekliği 129 metre idi
Central Balat’ın her iki bloku, Sky Tower Harmony Towers’tan yüksek. Buttim de daha yüksek olabilir bilemiyorum.

Bence Atış yapı belediye ile pazarlık yapıyordur yükseklik konusunda bence belediye carrefour arazisine özel bir yükseklik artışına gidecek.

Babylon ve Downtown a benzemesin proje. Farklı bir proje yapsınlar.
Salih çoktan hazırlamışlardır projeyi. Bu saatten sonra köklü bir revizyon ya da belediyeyle pazarlık vs olmaz. Ama Mustafa Özdal’ın bahsettiği proje ile daha önce burada da paylaşılan görselin birbiriyle alakası yok. Mustafa Özdal’ın bahsettiği gibi mi, arka sayfalarda paylaşılan görseldeki gibi mi, yoksa bambaşka bir proje mi açıkladıklarında görürüz. Ama ne olursa olsun senin bahsettiğin gibi 40-50-60 katlı binaların yapılması pek mümkün değil.

Önceden hazırladıkları projeyi ben Downtown'da evinn design center mağazasında yaklaşık bir sene önce gördüm. O proje bu sayfalarda da paylaştığım proje görselinin tıpa tıp aynısı olmasa da çok benziyor. Eğer hazırladıkları projeyi değiştirmezlerse bizleri 20-25 katlı tokivari 10 tane bina bekliyor demektir. Downtown'ın bir benzeri proje hazırladıkları proje. İnşallah tamamen değiştirirler projeyi yoksa odunluktaki diğer binalardan pek farklı bir şey olmayacak proje.

Ya arkadaş kırk yılda bir böyle bir şans gelmiş Bursa'ya o alana 20-25 katlı kutu gibi bina yaptıracağına inşaatçıya yüksekliği serbest bırak adam ferah ferah proje hazırlasın. 25 katlı 10 tane bina 250 kat eder. 2 tane elli katlı projenin merkezine ikiz kule diksin diğer 150 katına nispeten daha az ve farklı yüksekliklerde yanına serpiştirsin. Bölge daha güzel gözüksün. Belediye 80 metre yükseklikte ısrar etmemeli.

Ya arkadaş kırk yılda bir böyle bir şans gelmiş Bursa'ya o alana 20-25 katlı kutu gibi bina yaptıracağına inşaatçıya yüksekliği serbest bırak adam ferah ferah proje hazırlasın. 25 katlı 10 tane bina 250 kat eder. 2 tane elli katlı projenin merkezine ikiz kule diksin diğer 150 katına nispeten daha az ve farklı yüksekliklerde yanına serpiştirsin. Bölge daha güzel gözüksün. Belediye 80 metre yükseklikte ısrar etmemeli.
Sizin istediğinizi 5 yıl içinde belki Özdilek gerçekleştirebilir

Sizin istediğinizi 5 yıl içinde belki Özdilek gerçekleştirebilir
Atış yapının şimdi gerçekleştirme imkânı var. Eğer belediye yükseklik konusunda engel çıkarmıyorsa. Fakat maalesef ben de önceki sayfalarda görseli paylaşılmış projenin yapılacağını düşünüyorum.

Atış yapının şimdi gerçekleştirme imkânı var. Eğer belediye yükseklik konusunda engel çıkarmıyorsa. Fakat maalesef ben de önceki sayfalarda görseli paylaşılmış projenin yapılacağını düşünüyorum.
Proje artık kesinleşmiş ben 100 m üstü bir bina yapılacağını zannetmiyorum.Şu lansman yapılsada görsek artık.

Zemin katında kalan kısmı da dikkate aldığımızda betonarme kısımın yıkılması daha da uzun sürer. Yıkımın tam olarak tamamlanarak hafriyata başlanılması bence daha 3-5 ay sürer en az.

Mustafa Özdal mayıs ayı başındaki yazısında projenin 20 gün sonra tanıtılacağını söylemişti. Ama bu tarz büyük projelerde firmalar lansman öncesi ciddi reklam duyusu vs yapar. Mesela Atış downtown lansmanı öncesi yanlış hatırlamıyorsam şehirde bir sürü kamyonla “Bursa taşınıyor” gibi bir sloganla tur attı Bursa’da. Ama burayla alakalı ben henüz bir şey görmedim. Demek istediğim Mustafa Özdal elbette sağlam bir duyuma istinaden yazı yazmıştır ama projenin tanıtımı belirttiği tarihlerde yapılmayabilir.

Zemin katında kalan kısmı da dikkate aldığımızda betonarme kısımın yıkılması daha da uzun sürer. Yıkımın tam olarak tamamlanarak hafriyata başlanılması bence daha 3-5 ay sürer en az.

Mustafa Özdal mayıs ayı başındaki yazısında projenin 20 gün sonra tanıtılacağını söylemişti. Ama bu tarz büyük projelerde firmalar lansman öncesi ciddi reklam duyusu vs yapar. Mesela Atış downtown lansmanı öncesi yanlış hatırlamıyorsam şehirde bir sürü kamyonla “Bursa taşınıyor” gibi bir sloganla tur attı Bursa’da. Ama burayla alakalı ben henüz bir şey görmedim. Demek istediğim Mustafa Özdal elbette sağlam bir duyuma istinaden yazı yazmıştır ama projenin tanıtımı belirttiği tarihlerde yapılmayabilir.
Projenin bu kadar az dillendirilmeside ilginç arsayı satın alırken bile yer yerinden oynadı ama proje görselleri paylaşılmıyor bir türlü bence proje tadili yapıldı ve onaylanması bekleniyor.

Size katılıyorum. Bence sene sonuna kadar yıkım işleriyle oyalanırlar. Bilboardlarda reklamları olurdu. Bence projeyi geciktirmelerinin en büyük sebebi ekonomik yönden sıkıntının olması. Finansman sıkıntısı da olabilir.

Geri